Stor luksus med fliser i XL-format

Med store fliser på gulvet, og enda større på veggen, ble badene i den nyrehabiliterte blokken like luksuriøse som resten av rommene.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stor luksus med fliser i XL-format

Foto: Chera Westman/ifi.no

I januar 2019 startet Acro Bygg AS totalrehabilitering av de åtte leilighetene bygården Frydenlundgata 11 i Oslo. Fire nye leiligheter bygges også på loftet, og etter ett år skal alt arbeid være ferdigstilt. Leilighetene selges etter hvert som de ferdigstilles, og bygården blir et borettslag.

– Alle leiligheter har to bad – et felles bad, og et privat til hovedsoverommet. Dette er en rolig gate, og vi ønsket å gi leilighetene et eksklusivt preg. Også på badene har vi ønsket å skape eksklusivitet. Med store fliser på vegg og gulv får badet ro og en luksuriøs atmosfære, sier Pawel Bialkowski hos Acro Bygg.

Dele på Pinterest SJEL I DETALJENE:

Foto: Chera Westman/ifi.no

I alle ytterhjørner og rundt innbyggingssisternen har Acro bygg gjæret flisene istedenfor å bruke hjørnelister.

Dele på Pinterest FLISEFINT:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Timeless er laget av den italienske produsenten Florim og er en porcellenato-flis med marmorutseende. Moderne produksjonsteknologi gir et meget naturtro utseende med god dybde og variasjon. Det keramiske materialet er ripefast, får ikke sprekker av temperatur- og fuktforandringer og krever ingen impregnering. Flisene kommer i mange størrelser, og i både matt og polert utførelse.


Matt og blankt

Hos flisleverandøren Norfloor fant han, sammen med prosjektselger Patrik Björklund, akkurat de flisene han ønsket: 80 x 80 centimeter store gulvfliser, og 80 x 240 centimeter store veggfliser, begge med marmorutseende.

– Vi har levert en halv kvadratkilometer med fliser i storformat. Flisene kommer fra serien Timeless og er i to farger: Calacatta som har en hvit farge, og Amani som er grå. Gulvflisene er matte, mens veggflisene er polert. Det er ikke brukt mosaikk i dusjen, men rennesluk slik at fall mot sluk blir godkjent, sier Björklund.

Dele på Pinterest FORARBEID:

Foto: Chera Westman/ifi.no

De tynne flisene er noe fleksible, men stort format krever godt underlag. Pawel Bialkowski og håndverkerne hos Acro bygg har både investert i spesialutstyr for håndtering av fullformatfliser og fått ekstra opplæring fra flisleverandøren.

Dele på Pinterest EKSKLUSIVT:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Med færre fuger og renere flater ser også små bad større ut. Og både marmorutseendet og det store formatet bidrar til den eksklusive looken.


Mer forarbeid

Å sette fliser i XL-format krever både spesielt utstyr og grundig opplæring fra flisleverandøren. De store flisene stiller også krav til et perfekt underlag, og leggingen må planlegges godt.

– Samtidig er de store flisene lette å tilpasse veggen. Vi bruker mer tid på forarbeid, men mye mindre tid på selve flisleggingen. Jeg er overbevist om at vi vil bruke store fliser i alle bad fremover. Det er både økonomisk bra for oss, og en fordel også for huseieren, som får mindre arbeid med vedlikehold og rengjøring av fuger, sier Pawel Bialkowski.

Med færre fuger og renere flater ser også små bad større ut. Og både marmorutseendet og det store formatet bidrar til den eksklusive looken.

– Vi liker det vi gjør og har yrkesstolthet. Vi ønsker alltid å levere fra oss et flott arbeid, avslutter han.

Dele på Pinterest GJÆRET KANT:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Hjørnet er bygget opp med 2-komponent epoksyfugemasse, og fuget med samme masse. Etterpå er hjørnet polert. Flisene er kun 6 millimeter tykke, så arbeidet med å skjære kantene i 45 graders vinkel krever sin håndverker.

Dele på Pinterest TO BAD:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Alle leiligheter har to bad – et felles bad, og et privat til hovedsoverommet. Dette er en rolig gate, og vi ønsket å gi leilighetene et eksklusivt preg.


FRYDENLUNDGATA 11, OSLO

8 leiligheter (à 125 kvadratmeter) renoveres og selges løpende etter ferdigstillelse som andelsleiligheter i borettslag. 4 loftsleiligheter oppføres. Fasade og fellesarealer rehabiliteres

Entreprenør: Acro Bygg AS

Byggherre: Panam Gruppen AS

Ferdigstilt: 2019-2020

Dette ble brukt

Fliser og flislim

Øvrig

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt