FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Desso Urquiola-SIGNATURKOLLEKSJON-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Stjernedesigner med karakteristisk Desso-kolleksjon

Et subtilt grafisk gittermønster, tekstil taktilitet og designerens karakteristiske fargebruk preger den nye teppefliskolleksjonen som Patricia Urquiola har utviklet i samarbeid med Tarkett. Gulvprodusentens unike sirkulære filosofi var avgjørende for at samarbeidet kunne bli til.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Arkitekten Patricia Urquiola er en superstjerne på den internasjonale designhimmelen, og har en leken, fargerik og innovativ tilnærming til produktdesign og interiørarkitektur. Sammen med gulvprodusenten Desso som er en del av Tarkett, har hun nå lansert en kolleksjon teppefliser, preget av den karakteristiske designstilen, som kombinerer farger, teksturer og mønstre på innovative måter.

– Dette er et gulv for den som gjør et bevisst valg. Kolleksjonen består av teppefliser i 12 ulike farger, i litt annerledes fargenyanser enn vi har vært vant til i senere år. I noen av flisene har luven en lavere høyde, noe som gir en fin grafisk effekt, sier Thomas Aar, salgsansvarlig hos Tarkett.

Se flere bilder
Desso Urquiola moodboard

Foto: Tarkett

NYE FARGER: Innovativ bruk av farger i en gitterlignende formasjon, gir gulvflisene en illusjon av dybde. Denne visuelle effekten gir gulvet et mykt og teksturert utseende og en tredimensjonal effekt.

Gode miljøegenskaper

Teppeflisene i kolleksjonen Desso & Patricia Urquiola er laget av gjenvunnet nylon 6.0-garn og EcoBase-bakside, og er i sin helhet resirkulerbare etter endt bruk.

– Kolleksjonen har en høy miljøscore, og det var avgjørende for at Patricia Urquiola ønsket å samarbeide med oss, sier han.

Patricia Urquiola er i sitt virke opptatt av sammenhengen mellom håndverk, tradisjoner og nye teknologier. Hun utforsker bruk av råvarer og eksperimenterer med produksjonsprosesser for å bidra til en bedre fremtid for både mennesker og kloden. Den felles ambisjonen i designsamarbeidet mellom henne og Tarkett var å skape en kolleksjon tepper med så liten miljøpåvirkning som mulig. Resultatet ble et karbonfotavtrykk på lave 1,03 kg CO2 per kvadratmeter, og en kolleksjon som kombinerer teknisk ekspertise med taktilitet og inntagende tekstur. 

Se flere bilder
Desso Urquiola teppefliser

Foto: Tarkett

VEVD INSPIRASJON: Med inspirasjon fra vevde tekstiler, tilførte Patricia Urquiola denne nye kolleksjonen de uttrykksfulle detaljene og innbydende myke kvalitetene til strikkevarer og ull. 

Liv og lære

På Tarketts norske hovedkontor i Drammen, har Aar innredet sitt eget kontorrom med mosegrønne teppefliser fra denne kolleksjonen, sammen med klikkvinylen iD Click Ultimate i steinmønsteret Breccia Grey. Disse gulvtypene har samme høyde og kan legges sømløst mot hverandre uten bruk av overgangslister, og skaper på en enkel måte en visuell soneinndeling mellom arbeidsplasser og sosiale soner.

– Teppefliser er meget godt egnet kontormiljøer, og kan fint brukes under kontorsstoler. Jeg har dog valgt klikk-vinyl ved pulten for å vise frem de unike kombinasjonsmulighetene, sier han.

Begge gulvtyper legges flytende, uten bruk av lim eller tape. iD Click Ultimate-gulvene har en helmatt overflate, og god lyddempende effekt. Dekorsjiktet er digitalt printet og har en mønsterrapport på hele 12 kvadratmeter.

– Det gjør at gulvet ser meget naturtro ut, og det samme mønsterbildet vil ikke dukke opp to ganger i et mindre rom, sier Aar. 

Se flere bilder
kontor hos Tarkett

Foto: Tarkett

KOMBINASJONSMULIGHET: Teppeflisene fra kolleksjonen Desso & Patricia Urquiola kan kombineres med Tarkett Ultimate klikk-vinyl – uten bruk av overgangslister. 

Godt mottatt

Desso & Patricia Urquiola-kolleksjonen ble lansert i Europa på forsommeren, og er blitt godt mottatt også i Norge. Der den er blitt presentert for norske arkitekter, har både det subtile, grafiske gittermønsteret laget av luvhøydene, og fargene skapt entusiasme. Gulvet er allerede blitt spesifisert i et par prosjekter.

– Den nye fargetrenden startet med teppekolleksjonen Retrace & Recharge, og fortsatte med vår oppdaterte linoleumkolleksjon. Nå kommer dette. Jeg synes det er kult å kunne presentere noe annet enn de stramme og litt kjedelige fargene, sier Aar. 

Se flere bilder
Desso Urquiola kolleksjon

Foto: Tarkett

GRAFISK MØNSTER:  Urquiola ønsket å avvike fra de organiske linjene som preger mye interiørdesign i dag, og tok ytterligere inspirasjon fra tekstiler som tweed og bouclé og valgte et desidert grafisk mønster.

Mer informasjon
Les mer
Fakta om Patricia Urquiola
Se flere bilder
Patricia Urquiola

Foto: Tarkett

STJERNEDESIGNER: Et designsamarbeid med den prisbelønnede arkitekten og designeren Patricia Urquiola har resultert i en kolleksjon Desso-teppefliser med hennes karakteristiske farger og et subtilt grafisk mønster inspirert av vevde tekstiler.

Patricia Urquiola er en anerkjent spansk-italiensk designer og arkitekt. Hun er kjent for sitt innovative og mangfoldige arbeid innenfor designverdenen, og har skapt alt fra møbler og belysning til produktdesign og interiørarkitektur.

Hun har samarbeidet med flere kjente designmerker som Kartell, Moroso, B&B Italia, Flos og mange flere. Urquiola har mottatt flere priser for sitt arbeid, og hun betraktes som en av de mest innflytelsesrike designerne i dagens designverden.

Urquiolas design er kjent for å kombinere ulike materialer, former og teknikker på innovative måter. Hun blander ofte moderne design med håndverkstradisjoner, og hennes arbeid kjennetegnes av en lekenhet og fargebruk som gir hvert prosjekt et unikt preg.

Kilde: Chat GPT, bearbeidet av journalisten

Miljøegenskaper
Se flere bilder
Desso teppefliser Patricia Urquiola

Foto: Tarkett

SIGNATURKOLLEKJSON: Et subtilt grafisk gittermønster, tekstil taktilitet og designerens karakteristiske fargebruk preger den nye teppefliskolleksjonen som Patricia Urquiola har utviklet i samarbeid med Tarkett. 

  • Karbonfotavtrykk*: 1,03 kg CO2/m2 
  • Innhold av resirkulerte materialer: 60,7 %
  • Innhold av resirkulert garn: 100 %
  • Mulig å resirkulere: 100 %

* I henhold til Environmental Product Declaration (EPD) S-P-08561 - DESSO & Patricia Urquiola eksternt verifisert av Bureau Veritas, basert på det totale karbonavtrykket (modulene A-D) ved et lukket sirkulært resirkuleringsscenario.

Kilde: Tarkett

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.