Sterk vekst i salget av utetepper

Nå som bygging av terrasser karakteriseres som en ny folkesport, vil stadig flere ha teppe på terrassegulvet.

Av Bjørg Owren/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sterk vekst i salget av utetepper

Foto: Intag

Ifølge Prognosesenteret har terrassebygging blitt en ny folkehobby. Målinger tyder på en nesten dobling fra 2018 til 2021, skriver Kåre Elnan i en kommentar i Fargemagasinet.

Betydelig økning

I kjølvannet av denne store terrasseboomen vokser også salget av utetepper. Hos InHouse har de hatt en betydelig omsetningsøkning hittil i år, målt imot salget i fjor. Andre leverandører melder også om bra salg.

Torhild Rustenberg hos InHouse ser den økte interessen for utetepper på flere måter:

− Mange flere butikker enn før tar utetepper inn i grunnsortimentet, det blir flere utsalg, og sortimentet totalt er større. Vi ser det også på trafikken i sosiale medier, sier hun.

Hun forteller også at kjedene jevnt over bruker mer tepper i utstillingene sine og at tepper har blitt en naturlig del av et hagemøblement.

Dele på Pinterest Spiseplass med teppe på terrasse

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HYGGELIG: Stadig flere innreder terrassen med teppe, det er hyggelig å se på og godt å gå på. Samtidig er det en fin måte å skape ulike rom på en stor terrasse. Teppet her er fra Musum Interiør.        

Jevn økning i flere år

Hos Intag har etterspørselen etter utetepper vært jevnt økende de siste årene.

− Dette er en trend som har blitt mer og mer fremtredende over de siste ti årene. Vår leverandør Rols Carpets lanserte teppene for et par år siden, og vi har hatt jevnt økende etterspørsel etter disse flotte teppene hele tiden, forteller Camilla Jacobsen.

Hun peker på at trenden nok startet med kunstgress, som har vært mye brukt tidligere, men at behovet for tepper har vokst frem, fordi folk har ønsket mer flytende soner mellom inne og ute. 

Dele på Pinterest Lyst teppe på terrasse

Foto: InHouse

POPULÆRT: Utvalget i utetepper øker for hvert år og fås i mange ulike overflater, mønster og farger. Mest populært ensfarget i beige, grått eller blåtoner. Teppet her er Bay, en av bestselgerne hos InHouse. Finnes i en rekke farger.        

Fra kunstgress til teppe

At trenden har vridd seg fra kunstgress til tepper kan Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim bekrefte.

− Tidligere solgte vi mye kunstgress, men det har gått ned. Nå går det en god del mer tepper som kan brukes både ute og inne. Folk vil ha tepper som ser ut som jute- og sisaltepper, forteller han. De har tepper på rull og leverer tepper på mål, ferdig kantet etter kundens ønske.

Dele på Pinterest Prøver på tepper til utebruk

Foto: Robert Walmann/ifi.no

STØRRELSE: Teppene kommer i standardstørrelser eller på rull, og kan leveres på mål med kanting – etter kundens ønske. Her er det prøver fra Musum Interiør.        

Tid for tepper

Rustenberg tror den populære teppetrenden skyldes at vi ønsker å innrede mer og bedre også utendørs. Vi investerer generelt mer i møbler, belysning og i ulike soner både ute og inne.

− Tepper forsterker den lune og helhetlige følelsen, samtidig som de er myke og gode å gå på. De kan også hjelpe til å skjule et slitt underlag, sier hun.

− Jeg tror vi ønsker mer flytende overganger mellom inne og ute, og lager det ekstra rommet ute som en forlengelse av stuen, og skaper en hyggelig sone som både er hyggelig og praktisk. Jeg tror også vi er mer ute enn tidligere, har blitt mer sosiale, inviterer oftere til sosiale lag hjemme og ønsker å skape gode og hyggelige soner og leve godt ute, sier Camilla Jacobsen.

Roar Aune hos Musum kommenterer at tepper er en ypperlig måte vi kan bruke for å dele inn de store terrassene våre i soner.

− Det er flott med stor en terrasse, men det blir hyggeligere når møblene landes på et teppe. Akkurat som inne ser det litt nakent ut uten teppe under salongen, sier han.

Dele på Pinterest Mørkt uteteppe

Foto: InHouse

ØKER: Trenden med tepper ute startet med kunstgress, nå er det tepper som ligner vanlige inne-tepper som gjelder på terrassen. Forskjellen er at de er laget av materialer som tåler å ligge ute, og de mest t robuste kan ligge ute hele året. Dette er fra InHouse.

Tepper for norsk klima

Det å bruke tepper utendørs er antagelig noe vi har plukket med oss fra varmere strøk, hvor klimaet ikke er like utfordrende som her i Norge. Rustenberg forteller at på de 15 årene InHouse har holdt på med tepper har kvaliteten endret og forbedret seg mye. De kvalitetene som tilbys her hjemme i dag er godt tilpasset et nordlig klima.

Uteteppene er også ypperlige for innebruk.

− De er supre innendørs fordi de er svært slitesterke, tåler vann, og flekker kan enkelt vaskes bort. Perfekt til bruk i gang, kjøkken eller under spiseplassen for eksempel. Eller områder utsatt for mye sol, tipser Camilla Jacobsen hos Intag.

Dele på Pinterest Teppe på terrasse

Foto: Intag

UTE-INNE: Med teppe under utemøblene skapes en flytende overgang mellom inne og ute, og uterommet blir som et ekstra rom i forlengelse av stuen. Her er teppe fra Rols som føres av Intag.        

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt