FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Starten på et eventyr-FAGSENTER-FotoIverValkvæIFIno.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Starten på et eventyr

De to første dagene i mars åpnet Duri den utvidede butikken i Oslo. Sammen med flere av leverandørene inviterte de kundene til aktivitetsfull åpning av både butikk og restaurant, med konkurranser og en liten leverandørmesse med gode tilbud. – Dette er starten på et eventyr for håndverkeren, sa daglig leder Urban Styffe.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Allerede før utvidelsen med 4 000 kvadratmeter i starten av mars, kalte Duri butikken sin på Brobekk for «Norges største godteributikk» for håndverkeren. Nå som lokalene er blitt større, ryddigere og mer oversiktlig innredet og det er bedre plass til både nye og eksisterende produkter, starter neste kapittel:

–  Vi skal bli et opplæringssenter for håndverkeren, sier daglig leder Urban Styffe.  

Åpner restaurant

Duri Fagprofil ble etablert 1990, og på reisen til i dag har butikken vokst og vokst og utvidet i kriker og kroker. Avdelinger er blitt flyttet på og nye er kommet til. Til slutt ble det behov for en ordentlig opprydding og systematisering. Heldigvis bygget naboen seg nye lokaler like ved, og Duri fikk mulighet til å overta 4 000 kvadratmeter butikkflate og en lunsjrestaurant.

– Jeg må rette en stor applaus til alle ansatte. De har flyttet mange ganger og levd og arbeidet gjennom dette kaoset. Vi har hatt åpent hele tiden mens vi har flyttet på 18 000 produktlinjer, sier han.

Forhenværende butikksjef i Duri, Mattis Røisland, har hatt ansvar for organisering, opplegg og gjennomføring av den nye butikken, og har nå ansatt Hilde Seeberg som ny varehussjef og selv blitt driftssjef i selskapet. 

Se flere bilder
Håndverker'n Lunsjbar

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

HÅNDVERKERN: Driftssjef Mattis Røisland og de to drifterne av restauranten, Tina Rentessis (t.v.) og Monika Jusciute (t.h.), serverte sliders og chili con carne til gjestene under åpningsdagen. Håndverker’n Lunsjbar serverer ellers frokost og lunsj i hverdagene. 

Sikter på ROT-sektoren

Med flere kvadratmeter til rådighet, åpnet mulighetene seg for å dele inn butikken i tydelige avdelinger, med de fagansvarliges arbeidsstasjoner sentralt plassert i avdelingene og med god plass til både produkter og demonstrasjonsområder.

– Vårt hovedmarked er håndverkere som driver innen ROT-sektoren, og for oss er det viktig å bidra til at disse kan få et større marked å arbeide i. Vi tok mikrosement til Norge, og vi har utviklet membransystemet AquaPro som gir maleren flere bein å stå på. Nå fortsetter vi med å utvikle vindusrestaurering og gulvsliping til fag for håndverkeren. 

Se flere bilder
Vindusrestaurering

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

ET EGET FAG: I Sverige, der Leif Arvidsson AB har sete, foregår vindusrestaurering på en nærmest industrialisert måte, og er på flere måter et eget fag. I samarbeid med Duri skal selskapet som i sortimentet har over 6 000 produkter for denne nisjen, gi norske malere forutsetninger for det samme. – Å restaurere et gammelt vindu istedenfor å bytte det ut har mange fordeler. Dels er det mer bærekraftig, og du må ikke gjøre de samme omfattende inngrepene i veggen, sier Marcus Sandell (t.v.) og Lars Olsson. 

Videreutdanning for håndverkere

I både den nye og gamle delen av butikken er det derfor satt av plass til store demonstrasjonsområder der Duri, i samarbeid med leverandører, skal lære opp håndverkere i teknikker og produkter.

– Her skal vi holde kurs og bli et nøytralt fagsenter. Vi skal være en pådriver for bærekraftig rehabilitering av eksisterende bygg. Vi er nødt til å rive og kaste mindre, fordi det er billigere å ta inn nytt. Man kan gjøre veldig mye med de byggene som finnes, sier Styffe.

– Dette er bare starten på et eventyr for håndverkerne, sier han.

Se flere bilder
Jørann Hansen med Saicos-produkter

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

ETT STRØK ER NOK: I malingavdelingen har Jørann Hansen, fagansvarlig for oljer og lakk i Duri, et stort sortiment gulvslipemaskiner i forskjellige størrelser, trappeslipemaskiner, og Saicos hardvoksoljer for både førstegangsbehandling og vedlikehold av tre- og parkettgulv. – Vi var ikke først, men er best! sier han om Saicos ettstrøksbehandling. Dette er en hardvokoslje med herder, for nybehandling og vedlikehold der det er behov for å komme raskt inn og ta lokalet i bruk.  


Se flere bilder
Per Paulsson sprøytemaler

Foto: Chera Westman/ifi.no

SPRØYTEMALING: Per Paulsson, fagansvarlig for maling, slår et slag for sprøytemaling innendørs og har satt opp en vegg der han demonstrerer Wagners utstyr sammen med en maling fra Caparol som er utviklet spesielt for å fungere best mulig med varmeslange. – Ved sprøytemaling blir det lett støv. Med varmeslange holder malingen 40 grader når den forlater slangen, og cirka 28 grader når den treffer underlaget. Du må fortsatt dekke til gulvet, men ikke tak og tilstøtende vegger. Det sparer du tid og penger på, sier han. 

Leverandørene deltok på egne stands


Se flere bilder
Terje Ringd

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

ET FANTASTISK STED: – Duri er en viktig salgskanal for oss, kanskje spesielt for Sika-produktene. Dette er en fantastisk butikk og et morsomt sted å være, sa Terje Rustad hos Sika, som hadde med seg produkter fra både Sika og Casco til sin lille stand i butikken. 


Se flere bilder
Morten Karlsen og Hilde Askedal Christensen fra Deco Systems

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

UTEN EN SPREKK: Morten Karlsen og Hilde Askedal Christiansen fra Deco Systems hadde blant annet med seg de egenutviklede systemproduktene for listefrie løsninger ved dører og vinduer. 


Se flere bilder
Per Gunnar Jansen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

RIPEFRITT: Hos Per Gunnar Jansen inne i flisavdelingen fikk flisleggerne høre om Ardex' sementbaserte fugemasse G10: – Den er genial, og går til de fleste flismaterialer. Fugemassen brenner seg ikke fast i flisen og kan vaskes vekk etter opptil 45 minutter. Utformingen av sementkornene gjør også at glasskeramikk og metalliske kanter ikke ripes, fortalte han. 


Se flere bilder
Tom Rune Bergestuen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

TA I ET TAK: Tom Rune Bergestuen sto i malingavdelingen med Hagmans-produktene og katalogen og snakket varmt om å male betong, både betonggulv og -takstein. Han hadde også med seg produkter for tetting av papptak. 

Bjelin med ny region-KAM
Nytt om navn

Bjelin med ny region-KAM

Morten H. Jensen er ny KAM for Bjelin i region Midt- og Nord-Norge. Han kommer fra stein- og keramikkbransjen, nå senest fra stillingen som Area Manager Norway hos den italienske...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.