FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
01 Coy Blush on walls and ceiling in living room Pure & Original x Koi.jpg

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

Spenstig fargesamarbeid fortsetter med ny palett

Pure & Original Paint har i disse dager lansert en ny fargepalett laget i samarbeid med KOI Fargestudio. Paletten heter Grounded Beautitude består av både sterke aksentfarger og mer kommersielle basisfarger.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Samarbeidet mellom malingprodusenten Pure & Original og KOI Fargestudio ved Dagny Thurmann-Moe har vart i en årrekke. Det startet offisielt i 2017, da fargekolleksjonen Cosmopolitan Chique ble lansert, og har fortsatt med både fargekart, fargepaletter og separate fargesettingsprosjekter både i Norge og internasjonalt. I fjor kom den første av totalt fire såkalte kapselkolleksjoner, kalt New Dawn. Nå er den andre kapselkolleksjonen, Grounded Beautitude, presentert. En kapselkolleksjon er en avgrenset palett med basisfarger, aksentfarger og kontrastfarger.

– Tanken er at delene skal fungere separat, samtidig som de henger sammen i en større helhet. Dette er farger som KOI Fargestudio har skapt for Pure & Original globalt. Total skal vi lansere 26 farger, og det kommer altså to kapselkolleksjoner til i årene som kommer, sier Idar Stensvold hos Pure & Original Norge, som har funnet sine favoritter i fjorårets New Dawn-kolleksjon: fargene Pale Terracotta og den blekgule Daybreak.

Se flere bilder
palett Grounded Beautitude

Foto: KOI Fargestudio

GROUNDED BEAUTITUDE: Den andre av totalt fire kapselkolleksjoner som utvikles av KOI fargestudio for Pure & Original. 

Danner en helhet

De fire kapselkolleksjonene inneholder alle basefarger, aksentfarger og kontrastfarger, som kan kombineres på mange måter. Fargene og nyansene er laget både for å fungere sammen og alene, med arkivfarger og på tvers av kapselkolleksjoner.

Hensikten med kapselkolleksjonene todelt: å KOIs særegne fargeunivers mer tilgjengelig, og å utfylle det allerede omfattende fargearkivet hos malingprodusenten med farger som savnes.

– Grounded Beautitude er en god palett som består av noen sterke aksentfarger som ikke er veldig kommersielle, og flere superkommeriselle basisfarger. Fargene er blitt veldig godt tatt imot, sier Idar Stensvold.

Se flere bilder
coy blush og toffee

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

KOMMERSIELT GANGBART: Kolleksjonen inneholder både duse, populært basisfarger og noen sterkere aksent- og kontrastfarger. På bildet er det brukt Coy Blush på vegg og tak og fargen Toffee på kjøkkenskapene. 

Særpreg og historikk

Basen i Grounded Beautitude er tre hovedfarger: den en støvete, bleke grønnfargen Floating Fog, Coy Blush – rosaaktig, blek terrakottafarge, og den varme og blekt blå Summer Skies.

Paletten kompletteres med to kulørte kontrastfarger med høy WOW-faktor: Aurora; som er en nesten nordlysfarget grønnfarge og den klare blåfargen Indie Blue. Den ene aksentfargen, Fresh Moss, er en mosegrønn, kamuflasjefarget kulør som blir interessant i kombinasjon med de øvrige fargene i paletten. Den andre aksentfargen heter Toffee og beskrives som en annerledes karamellaktig og særegen blanding av blant annet gult og rødt som gir et subtilt, frodig og behagelig uttrykk.

– For Grounded Beautitude ønsket vi å utvikle nyanser med særpreg og klare historiske referanser. De forskjellige fargene er varierte i saturering, fra det helt støvete og bleke, til sterke og klare. Vi har sett på fargebruk fra de siste 300 årene, og har referert til mange forskjellige epoker, for så å se på hvordan de forskjellige epokene kan være med på å skape en ny helhet.  Målet har ikke vært å skape noe tidløst, siden det tidløse ikke eksisterer, men å skape en kolleksjon som er varig og som forenkler muligheten for å skape rom med bærekraftige estetiske uttrykk, sier KOI Fargestudio.

Se flere bilder
indie blue og summer skies

Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original Paint

VARIASJON: Blant fargene i paletten finnes både farger som er støvete og bleke samt de som er sterke og klare. På bildet er det brukt Indie Blue i tak og fargen Summer Skies på veggene. 

Mer informasjon
Les mer
Floating fog – basefarge

En interessant, støvete og blek nyanse av grønt du kanskje har sett på en gammel bygningsfasade, men også i flere århundrer gamle interiører hvor veggfargen er vanskelig å identifisere. Den vil gi ethvert rom en raffinert og luksuriøs atmosfære.

Se flere bilder
Floating Fog

Foto: KOI Fargestudio


Coy Blush – basefarge

En av de viktigste basefargene i den kommende epoken, og er tett beslektet med Pale Terracotta fra New Dawn-kapselkolleksjonen. Coy Blush er en mer pigmentert og saturert nyanse av terrakotta enn Pale Terracotta. Nyansen er perfekt for ethvert rom i hjemmet ditt, og er en farge som faktisk får deg til å se vakrere ut. Den gir huden glød og friskhet.

Se flere bilder
Coy Blush

Foto: KOI Fargestudio


Summer skies – basefarge

Vi har lenge jaktet på den perfekte, bleke nyansen av blått, som føles litt som en varm og blek sommerhimmel. Det er en perfekt grunnfarge som vil fungere med alle andre farger, og den vil få rom til å føles større og mer romslig. Denne nyansen har vært identifisert i interiører både på 1700-tallet og 1800-tallet.


Se flere bilder
Summer skies

Foto: KOI Fargestudio


Toffee – aksentfarge

Denne særegne blandingen av blant annet gult og rødt, resulterer i den annerledes og interessante karamellaktige nyansen. Rett og slett en troika med et subtilt, frodig og behagelig uttrykk.


Se flere bilder
Toffee

Foto: KOI Fargestudio


Fresh Moss – aksentfarge

Dette er grønnfargen du ikke visste at du trengte. Det er nesten som kamuflasje, men ikke helt. Utrolig interessant mot de andre fargene i kolleksjonen.


Se flere bilder
Fresh Moss

Foto: KOI Fargestudio


Aurora – kontrastfarge

Aurora referer til det nordiske lysfenomenet, men det var også en viktig farge på 1930-tallet. Den er interessant, og kan føles som en utfordring. Men når den er vellykket vil du ikke angre et sekund.


Se flere bilder
Aurora

Foto: KOI Fargestudio


Indie Blue - kontrastfarge

En klar nyanse av blått med referanser til flere epoker. Fargen er myk, men har tilstedeværelse og en slags «boldness» som føles tiltrekkende. Perfekt til møbler, dører og gjennomgangsrom.

Se flere bilder
Indie Blue

Foto: KOI Fargestudio


Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.