Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
sommerfølelse-LOBBY-FotoHotelRiviera.jpeg

Foto: Hotel Riviera

Sommerfølelse året rundt

Lokker sol, paraplydrinker og strandstemning hele året? Da er det bare å dra til Moss. Der har Hotel Riviera nettopp åpnet. Et hotell med to årstider: sommer og nesten sommer.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

I et samarbeid mellom Höegh Eiendom og Norwegian Hospitality Group har det dukket opp en ny hotelldestinasjon på Verket, den tidligere tomten til Moss Jernverk. En helt ny bydel med boliger, kulturtilbud, handel og næring danner et nytt sentrum i Moss.

Hotellet er en del av Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels, som eies av Petter Stordalen.

Etter fem års planlegging og arbeid, gikk startskuddet for åpningen av Hotel Riviera av stabelen 22. mai på den gamle industritomten i Moss. 

Særegent

Hotellet inneholder 172 rom, flere konferanse- og selskapslokaler, restaurant og bar direkte ut mot en ny strandpromenade. Det finnes også en spektakulær spa- og velværeavdeling i toppetasjen med direkte utgang til bar, basseng i L-form og takterrasse. Bassenget er 22 meter langt og 11 meter bredt med motstrømsanlegg, og taket er åpent slik at bassenget går fra innendørs til utendørs.

Med på laget er både tapeter fra Green Apple og maling fra Nordsjö.

Se flere bilder
grønt høybygg

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/Ifi.no

HOTELL: Her er det nye hotellet i Moss som satser på sommerfølelse året rundt.

Tropevarmt

Fargemagasinet besøkte hotellet knappe 10 dager før åpning. Da vitnet lite om at det skulle stå klart for gjester 22. mai, men jammen klarte de mange håndverkerne og en stab på rundt 120 med stort og smått å sørge for nettopp det. Med temperaturer opp mot 25 grader, kunne vel heller ikke valg av dato vært mer perfekt. 

Se flere bilder
peis hvitt og turkist

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen

PEIS: Ikke av typen de fleste har hjemme i stua. Denne lå det mye jobb bak.

Byggeplass

Thea Kristensen, head of brand & marketing, viste Fargemagasinets utsendte omkring i etasjene i det splitter nye bygget, som da fremdeles bar preg av å være noe uferdig. Det ble malt i trappeoppgangene, tapetsert på rommene, flislagt, murt og båret inn møbler med plast.

I en av gangene møtte vi på prosjektansvarlig Arve Teigene i Nordic Property Management (NPM), som kunne bekrefte at alt gikk som planlagt og at de kom til å bli klare til åpningen. 

Se flere bilder
malingspann

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/Ifi.no

MALING: Spann med maling fra Nordsjö var å se overalt da Fargemagasinet var på besøk noen dager før åpningen.

Ulike rivieraer

Navnet på hotellet er inspirert av ‘riviera’, som betyr «der hav møter land». I tillegg til 172 rom fordelt på 14 etasjer, finnes det syv ulike konferansesaler i ulike størrelser.

– Hos oss kaller vi det Social Club, forteller Thea Kristensen.

– Hvert  rom har sitt egen navn hentet fra ulike kjente beachsteder, eller rivieraer, som Havana Club, Palm Springs, St. Tropez, Capri og Miami. Rommene er designet med inspirasjon fra hvert av disse stedene.

Se flere bilder
tapetsering

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/Ifi.no

TAPETSERER: Her tapetseres et av tapetene fra Green Apple på veggen.

Eksklusive tapeter

Kristian Halvorsen hos Green Apple forteller at de har levert tapeter til hotellet. De så vi flere steder, både på soverom og i fellesrom.

– Det er levert eksklusiv sisaltapet hvor fiberen er kuttet i biter som det er laget mønster av. Det er levert i flere mønster og farger.

– I enkelte miljøer er det også brukt en fibertapet som etterlikner sisaltapet, men som er i en mer praktisk fiberkvalitet. 

Se flere bilder
turkisfarget tapet

Foto: Green Apple

SISALTAPET: Denne i flere varianter var blant tapetene som gikk igjen fra Green Apple.

Fargevalg

Anemone Studio AS står bak interiørvalgene til den nye storsatsingen. Ana Bento, interiørarkitekt hos Anemone Studio, forklarer litt om fargevalget:

– Fargene som er valgt er inspirert av elementene jord og vann fra Middelhavet. Det var en utfordring å finne riktig balanse for et delikat resultat.

– Det var veldig viktig å bruke materialer fra naturen, derfor har vi valgt tapeter i sisal fra Arte International med de samme delikate fargene fra Middelhavet.

Nordsjö har levert veggmaling der Professional P10 er brukt og fargen som går mye igjen er S 3020-Y80R. Øvrige farger som er benyttet er: S 0520-B30G, S 2010, G40Y, S 1510, G80R, S 2030-Y70R og S 3010-B50G.

Se flere bilder
trapp og malingsspann rosa vegger

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/Ifi.no

NORDSJÖ: Denne fargen var det mye av, her fra en av trappegangene på hotellet.    

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.