FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
kobberhaug_KOBBERHAUGHYTTA_FotoHanneJorgensenPolyflor.jpg

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Solide og fargeglade gulv på Kobberhaughytta

På et av oslomarkas flotteste utkikkspunkter ligger den tradisjonsrike Kobberhaughytta. Hytta har vært et populært turistmål siden Den Norske Turistforeningen tok over eierskapet og driften i 1950, og fram til 2018 har den stått mer eller mindre uforandret. Nå er Kobberhaughytta oppgradert med to nye tilbygg, med minimalistisk interiør og fargerike gulv.

Anna Leikanger Voje/ifi.no

Anna Leikanger Voje/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å møte dagens behov har den populære turistattraksjonen Kobberhaughytta blitt oppgradert med et nytt sovehus, inngangsparti og en ny vertsbolig. Antall sengeplasser har økt fra 30 til 55, og både nybygget og det nye inngangspartiet er universelt utformet for å gjøre bygget tilgjengelig for alle.

– Den overordnede tanken bak utformingen av tilbyggene var at de skulle supplere det eksisterende bygget. Kobberhaughytta er en tydelig markør i Oslo som mange har et forhold til, så den skulle ikke etterlignes, men forsterkes. På tilbyggene ønsket vi en organisk form, slik at de kunne legge seg fint inn i naturlandskapet rundt, sier Julia Slagsvold With, arkitekt hos Blakstad Haffner Arkitekter. 

Rustet for våte skisko

Da hytta skulle pusses opp, var det viktig å bruke materialer som tåler et trøkk. Og det som er mest utsatt for slitasje på et slikt sted, er gulvet. Selv om arkitektene først hadde tegnet et tregulv, innså de fort at dette ikke ville bli holdbart nok for brukshytta.

– Vi trengte et gulv som tåler slitasje, er vannbestandig, har fine fargemuligheter og passet til budsjettet. Gjestene på Kobberhaughytta er turgåere, som drar med seg snø, vann og skitt inn. Derfor må gulvene kunne se like pene ut selv om de jevnlig blir tråkket ned med våte sko, sier With.

Valget av gulvleverandør endte på Polyflor.

– Polyflor hadde mange gulv å velge i til forskjellig bruk, og lekre farger. Vi valgte et vinylgulv i serien «Palettone PUR». Det oppfylte alle krav om slitestyrke, miljø, vannbestandighet, fargeutvalg og pris, sier hun.

Se flere bilder
naturpreget fargevalg

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

NATURPREGET FARGEVALG: – Når vi tar fargevalg er det viktig for oss å ha en verdisetting. Det grønne gulvet, for eksempel, ble valgt nettopp fordi denne fargen ser flott ut sammen med naturen rundt, sier Julia With hos Blakstad Haffner Arkitekter.


Se flere bilder
sugar candy rosafargen på baderom

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

SUGAR CANDY: På badene og i dusjsonene har gulvet rosafargen «Sugar Candy 8627».


Se flere bilder
rosa dusjsone

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

KONTRAST TIL DET MINIMALISTISKE: – Jeg satt kaffen litt på tvers da jeg så at de hadde bestemt seg for et rosa gulv på toalettene, og måtte ta en kontrolltelefon. Men det ble jo rålekkert, sier Hanne Jørgensen hos Polyflor.

Miljøvennlig og slitesterkt

Det er lagt Palettone i caféen og resepsjonen i hovedhuset, samt hele det nye tilbygget.

– Det som er spesielt med Palettone-gulvet er at det er slitesterkt, miljøvennlig og egnet for våte areal. Når de besøkende jevnlig kommer inn med våte skisko vil det bli liggende fuktighet på gulvet over tid, og derfor var det viktig å velge et gulv som tåler akkurat dette, sier prosjektkonsulent hos Polyflor Hanne Jørgensen. 

Gulv av vinyl har bevist sine egenskaper gjennom mange år og fremstår i dag som et godt valg også for miljøet.

– At Palettone PUR er resirkulerbart i sin helhet og også inneholder resirkulert gulv, viser at det allerede nå oppfyller framtidens krav til sirkulærøkonomi og miljø. I tillegg er det energieffektivt å produsere, så det er godt egnet i dette prosjektet med fokuset DNT har på miljø, sier Jørgensen.

Se flere bilder
inspirert av naturen

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

INSPIRERT AV NATUREN: Palettone PUR finnes i 50 forskjellige fargenyanser, med en solid fargebase og komplementære tonete chips. Alle fargepalettene i serien er inspirert av naturens mange fargefasetter.


Se flere bilder
grønt gulv

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

GRØNT GULV: I oppholdsrommet, gangarealet og på soverommene har arkitektene valgt grønnfargen «Dried Tarragon 8644».


Se flere bilder
perfekt på små rom

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

PERFEKT PÅ SMÅ ROM: – Det som er så fint med fargene i Palettone-serien er at fargene ikke er så konstante. Når du går tett innpå fargen ser du spetter av andre farger i den også. Vi synes disse fargene reflekterer lyset på en vakker måte, og spesielt på de små rommene er det godt at ikke fargen sluker lyset, sier Julia With hos Blakstad Haffner Arkitekter.        


Se flere bilder
farge på trappa

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

FARGE PÅ TRAPPA: Det er også lagt Palettone PUR på trappetrinnene, i fargen «Dried Terragon 8644».        


Se flere bilder
fargerike vegger

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

FARGER TRUMFER GRÅTT: – Det å velge farger har alltid vært en av våre kjepphester. Grått velges jo ikke nødvendigvis fordi man synes det er fint, men fordi det er trygt og sjeldent blir en bom. Det er klart at det er en større jobb å velge farger, men det er alltid verdt det, sier Julia With hos Blakstad Haffner Arkitekter.

KOBBERHAUGHYTTA

Sted: Marka, Oslo

Oppdagsgiver: Den Norske Turistforening

Ferdigstilt: 2020

Arkitekt: Blakstad Haffner Arkitekter

Gulventreprenør: Tømrermester Kjetil Eriksen AS

Gulvleverandør: Polyflor 


Se flere bilder
kobberhaughytta

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

KOBBERHAUGHYTTA: På et av oslomarkas flotteste utsiktspunkter ligger Kobberhaughytta, som i 2020 har blitt oppgradert for å møte dagens behov.         


Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.