Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
solceller.jpg

Foto: Ardex Scandinavia

Solceller gjør Ardex-fabrikk selvforsynt med strøm

Ardex Scandinavia, med fabrikk i Hedensted i Danmark, har utvidet anlegget med 2 000 kvadratmeter produksjonslokaler. På taket er det installert solcellepaneler som gjør fabrikken selvforsynt med strøm.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Ved Ardex fabrikk i Hedensted i Danmark produseres hurtigherdende og hurtigtørkende støpemasser, avretting- og sparkelmasser. Her lages også fugemasser, og fra anlegget leveres alt som trengs til oppbygging av gulv og vegger til Norge, det øvrige Norden og Baltikum. Nylig ble en ny fabrikkbygning på 2 000 kvadratmeter tatt i drift.

Taket på det nye bygget dekkes av solceller. Disse gjør at fabrikkens nåværende og fremtidige energiforbruk er dekket til 100 prosent. Som reserveløsning, dersom soltimene ikke strekker til, brukes grønn energi fra vindmøller. 

Tar ansvar for klima

– Vi har alle et ansvar for å begrense klimaforandringer – ikke minst i byggebransjen. Ved å dekke taket på det nye lagerbygget på fabrikken med solceller, er vi selvforsynt med strøm, og kan dessuten frigi den grønne strøm vi får fra vindmøller til annet bruk, sier adm dir i Ardex Skandinavia, Michael Nielsen.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.