Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
GULVET SOM PASSER DEG- Slitesterk-FotoBjelin.cc.jpg

Foto: Bjelin

Snakk om gulvet

I dag har teknologien kommet så langt at ved det ved første øyekast er vanskelig å skille et ekte tregulv fra et imitert tregulv. Råvaremangelen gjør at det ikke lenger er like lett å få tak i rene tregulv, men det er mange gode alternativer; vinylgulv og herdet tregulv er to av dem.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Når folk kjøper gulv, har de ofte en tanke om hvordan de vil det skal se ut. Men hvilke egenskaper gulvet skal ha, har de ofte ikke tenkt så mye på. Forholdene der gulvet skal legges er viktig for å finne det rette gulvet.    

Viktige avklaringer

For å finne ut hvilket gulv som passer til kunden er det viktig å stille spørsmål, mener Rune Langeteig, salgs- og markedsdirektør for Gerflor Skandinavia.

– Det er viktig at folk tenker over hvilken bruk gulvet skal ha. Er det en barnefamilie, har de en hund? Det er også viktig å stille litt tekniske spørsmål som mannen i gaten normalt ikke tenker på. Undergulv og varmesystemer er forhold det må tas hensyn til når vi anbefaler et gulv, sier han.        

Se flere bilder
Rune Langeteig

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TENK OVER BRUKEN: – Det er viktig at folk tenker over hvilken bruk gulvet skal ha. Er det en barnefamilie, har de en hund? sier Rune Langeteig, salgs- og markedsdirektør for Gerflor Scandinavia.

Behovsanalyse

Salgssjef i Pergo, Pål Gravem Knutsen, mener det er viktig å vite hvor i livsfasen kjøperen er.

– Man må tørre å stille litt vanskelige spørsmål og utfordre kunden til å tenke utenfor boksen. Rett og slett gjøre en behovsanalyse, sier han.

Se flere bilder
Pål Gravem Knutsen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

BEHOVSANALYSE: – Man må tørre å stille litt vanskelige spørsmål og utfordre kunden til å tenke utenfor boksen. Rett og slett gjøre en behovsanalyse, sier Pål Gravem Knutsen, salgssjef i Pergo.

Vedlikehold

Forventninger til vedlikehold bør også avklares, sier Simen Torstensen, Country Manager i Bjelin Norway. Han mener det er viktig at kunden blir informert om hvilken type vedlikehold de kan forvente. 

– Noen gulv trenger mer og hyppigere vedlikehold enn andre, det er viktig å få frem. Noen ønsker rett og slett et gulv som kan legges og ikke gjøres noe med på 10-15 år. Å kartlegge forventningene kunden har, gjør det lettere å lede de til det riktige gulvet for dem, sier han.

Se flere bilder
Simen Torstensen

Foto: Bjelin

VEDLIKEHOLD: – Noen gulv trenger mer og hyppigere vedlikehold enn andre, det er viktig å få frem, sier Simen Torstensen, country manager, Bjelin Norway.

Råvaremangel

Råvaremangel på trevirke, og særlig eik, har ført til at mange må tenke alternativt når de ønsker parkett. Vinylgulv og herdet tregulv er gode alternativer. Det er vanskelig å se forskjell på disse og ekte tre.

– Klikkvinyl imiterer utseendet til et tregulv, ser veldig ekte ut, tåler fukt, er robust og har en slitesterk overflate, er enkelt å vedlikeholde og har et stort utvalg i farge og design, så vinylgulv er et godt alternativ, sier Langeteig.

Unike egenskaper

Enkelte kunder er skeptiske til «plastgulv». Skepsisen kommer fra «plast», som mange assosierer med miljøproblem. Det er det ingen grunn til, mener Knutsen:

– Det at gulvet er laget av plast gir det mange unike egenskaper, for eksempel god støydemping. Moderne  vinylgulv tåler også godt sterkt sollys uten å blekes, og LVT-varianten av vinylgulv er enkel å legge. Det er et solid alternativ som passer for utrolig mange, og du får et gulv som varer, sier han.

Se flere bilder
Klikk-vinyl

Foto: Pergo

HOLDBART: – Klikk-vinyl er et solid alternativ som passer for utrolig mange, og du får et gulv som varer, sier Pål Gravem Knutsen hos Pergo. 

Slitesterkt og slagfast

Andre alternativer til tradisjonell parkett er tynnparkett/finergulv og herdet tregulv laget med trepulverteknologi. Denne teknologien gir en slagfast og veldig slitesterk plank.

– At gulvet er slitesterkt trenger ikke å bety at det også er ripemotstandsdyktig. Dessverre er det fortsatt en god del folk som tror at når du har et slitesterkt herdet tregulv, så tåler det hva som helst, sier Torstensen.

– Det er viktig at kunden vet hva slitesterk og ripemotstandsdyktig innebærer, og hva de kan forvente. Med slitestyrke så menes jevn slitasje over tid. Har et gulv høy slagfasthet, vil det si at det skal mer til for å få dype sår, hakk og riper i ditt herdede tregulv. Og skulle du være så uheldig å få det, er det ikke like store «skader» som oppstår sammenlignet med tradisjonelle tregulv, sier han.       

Se flere bilder
Herdet tregulv

Foto: Bjelin

SLITESTERKT OG SLAGFAST: Mange tror slitesterkt betyr at det også er ripemotstandsdyktig, det stemmer ikke.

Utdaterte myter

Gamle myter og mangel på kunnskap kan være en utfordring i kundesamtalen. Det er derfor viktig å få frem at vinylgulv og herdet tregulv har tatt store steg.

– I dag er informasjonen mye mer tilgjengelig, du kan lese deg opp både på nettet og i butikkene, og sluttkunden vet mye mer nå enn tidligere. Vi opplever at folk i dag er generelt mye mer opptatt av å få det rette gulvet de leter etter, og er åpne for veiledning, sier Knutsen.    

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.