FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Malermester Anne Louise Gjør-Restaurering-Gaarder.jpg

Foto:

Skryt mer av dere selv og hverandre! Det er ikke skryt, men god markedsføring!

– Synes du jeg skryter for mye? undret malermester og dekorasjonsmaler Anne Louise Gjør da vi intervjuet henne til Fargemagasinet tidligere i høst. Hun hadde nettopp postet et innlegg på Facebook med vel 40 bilder fra en restaureringsjobb på Elverum. Hun deler ofte noe fra jobben på FB. Vårt korte og kontante svar var NEI!

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Etiketter

Leder
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Facbookinnlegget viser hun trinn for trinn restaureringen av en flott og ærverdig, men nedslitt sal , fra vurdering av tilstand, fjerning av gammel maling og restaurering til den staselige ballsalen står tilbakeført i sin opprinnelige prakt. Dette er i seg selv et prosjekt som hadde fortjent en reportasje, men det får bli en annen gang. Vi oppsøkte Anne Louise fordi hun brenner for sitt fag og er stolt av å være malermester og dekorasjonsmaler.

Til det bekymrede spørsmålet gjentar vi: Nei, det er heller slik at flere bør gjøre som deg.

Det er supert at du gjør som du gjør, fortsett med det. At du som rasende dyktig håndverker soper inn i bøtter og lass med likes, hjerter og beundrende kommentarer, er vel fortjent. Gjennom Facebook-siden din viser du også fram hvilke skatter av norsk kulturarv som skjuler seg rundt om i form av gamle hus. ( En stor applaus til huseierne som investerer i slik restaurering!) Begge deler vel og bra, men grunnen til at vi ripper opp i denne delen av samtalen vår her, er den ypperlige jobben du gjør som rollemodell og ambassadør for et fag som sliter med rekruttering og status.

Så vi gjentar; nei dette er ikke for mye skryt. Fortsett! Vis bilder, og snakk om jobben din både på nettet og ellers. Det er viktig for å få bukt med fordommer og manglende kunnskap om et viktig fag. Vi oppfordrer også andre til å gjøre mer av det samme.

Viktig med rollemodeller

«Vi fargelegger landet», er et slagord  mange firmaer har tatt til seg, og det gjøres veldig mye bra arbeid rundt om i landet. Vi utfordrer flere til å vise det. Bruk Facebook, Instagram og andre sosiale medier. Stikk hodet fram og legg ut bilder! Vis hva dere lager! Dette er den beste markedsføringen faget kan få. Møtet med engasjerte håndverkere er noe av det mest virkningsfulle når det gjelder å skape interesse for faget. Engasjement er smittsomt, og rollemodeller er den mest effektive påvirkningsmetoden i all markedsføring. (Det er ikke uten grunn at influenser har blitt et eget yrke.)

Samtidig som vi besøkte Anne Louise forberedte seks unge håndverkere seg til NM i overflateteknikk som skulle arrangeres under Bygg Reis Deg. De trente på ulike disipliner innen maling og gulvlegging, og prikket inn formen til 20. oktober, messens åpningsdag da startskuddet for konkurransen skulle fyres av.

Disse seks er ambassadører som gir nye ansikt til faget. De er noen skikkelige tøffinger som tar kampen med prestasjonsnervene, bruker fritid til å perfeksjonere seg og skal takle en uvante situasjonen der et stort publikum følger med mens de jobber.     

Nå  er de i gang. Gjennom tre lange dager har de fullt fokus på oppgavene. Og ringside står en stor heiagjeng av besøkende, bransjefolk og øvrig støtteapparat. Alle følger spent med, men det er ikke hvem som leder eller kommer til å vinne som engasjere tilskuerne mest. Det er å se dyktige håndverkere i sving som fasinerer. Publikum beundrer håndlag og utførelse, presisjon og teknikk.

Vi ønsker Caroline Sømme, Ekkalak Topp Nordholm, Espen Kolbjørnsen, Leon Seilen, Sander Kvittingen og Sindre Arstad Andersen lykke til med NM. Fortsett å vis dere fram også etter mesterskapet. Vi andre må fortsette å heie!

Dette handler ikke om å skryte, det er god markedsføring. Med flere gode rollemodeller gir vi håndverksfagene et boost inn i framtida! 

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.