FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Cobra2-FotoCheraWestmanIFIno-19.JPG

Foto: Chera Westman/ifi.no

Skånsom og effektiv malingfjerning med IR

Med infrarød varme er det lett å fjerne mange lag med gammel maling, lakk og kitt, uten å skade underlaget. Speedheater Cobra er spesielt beregnet for mindre bygningsdeler.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Håndverk
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Infrarød varme gjør gammel maling myk og løsner den fra underlaget. På få sekunder myknes mange sjikt med maling slik at de kan skrapes vekk samtidig. Speedheater Cobra er spesielt beregnet for mindre flater, slik som vinduer, dører, møbler og bygningsdetaljer, og leveres sammen med fem forskjellige skraper av spesialstål, beregnet for ulike underlag og profiler.

– Malingfjerning med IR er miljøvennlig og benytter ingen kjemikalier. Malingen blir myk ved forholdsvis lave temperaturer, slik at det er lett å unngå å svi treverket eller i verste tilfelle forårsake brann, sier Roger Studsrud, malermester med ekspertise innen antikvarisk malearbeid og daglig leder i Historisk Maling som selger apparatene.

Se flere bilder
Roger Studsrud

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SKÅNSOM: – Infrarød varme er en skånsom og miljøvennlig måte å fjerne maling på dører, vinduskarmer og annet som har for tykk maling på for videre behandling, sier Roger Studsrud.

Raskt klart for maling

Se flere bilder
Speedheater Cobra,

Foto: Historisk Maling

INFRARØD VARME: Speedheater bruker IR for å mykne mange lag med maling, slik at de kan kan skrapes vekk etter noen få sekunder. Varianten Cobra er beregnet for mindre bygningsdetaljer, og er godt balansert og veier bare 600 gram, noe som gjør den veldig lett å jobbe med. I kassen følger det med fem forskjellige skraper. 

Temperaturen i underlaget ved bruk av infrarød varme kommer opp i 110-160 °C. Ved så pass lav temperatur frigjøres ikke bly og andre skadelige stoffer som kan finnes i gammel maling.

Speedheater Cobra kan brukes både utendørs og innendørs, og fungerer for både maling, lakk og kitt. Cobra er godt balansert og veier bare 600 gram. Hodet kan vinkles i 45 °, noe som gjør det lett å komme til i kriker og kroker. Maskinen kobles til et standard 1-fas jordet strømuttak, og har en effekt 700 watt.

Ved malingfjerningen brukes ikke vann, slik at underlaget tørt og klart for nye maling direkte        

Se flere bilder
Malingfjerning med IR

Foto: Chera Westman/ifi.no

MINDRE BRANNFARLIG: IR krever lavere temperatur for å mykne maling, enn det en varmluftspistol genererer. IR-strålene gjør malingen myk på sekunder. Men det er fortsatt mulig å svi underlaget, så det er viktig å passe på. (Bildet er fra en demonstrasjon under Boligfestivalen på Norsk folkemuseum i 2019.) 


Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.