Se dekormaling i verdensklasse i Bergen

Dekorasjonsmalere fra store deler av verden samles i disse dager i Bergen for å inspirere og bli inspirert. Deres arbeider vises i en utstilling som er åpen for alle.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Se dekormaling i verdensklasse i Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

Salon er en årlig samling for internasjonale dekorasjonsmalere der de kan bli inspirert av hverandres arbeid, møtes for å diskutere gamle og nye teknikker samt materialer, og for å utveksle ny informasjon og teknikker.

Hele 40-50 av verdens mest erfarne dekorasjonsmalere tatt turen til vestlandshovedstaden denne uken. Vertskap for årets Salon er malermester Inge Visnes fra Vestland. Utstillingen på Radisson Blu Royal Hotel ved Bryggen er gratis og åpen for alle 18.-22. mai.

Dele på Pinterest Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

ÅPEN UTSTILLING: Akkurat i disse dager arrangeres en internasjonal samling for dedikerte dekorasjonsmalere i Bergen. På Radisson-hotellet ved Bryggen i Bergen samles dekoratører for å inspirere og bli inspirert.

Arvegods

Salon startet i 1992 med en liten gruppe fagfolk, og som deretter har hatt et økende antall besøkere. Salon er nå anerkjent som den viktigste og mest betydningsfulle samlingen av dekorasjonsmalere i verden. De fleste teknikkene innen dekorasjonsmaling er lært fra eldre mestere. Kunnskapen om hvordan ulike materialer, pigmenter og oppskrifter brukes har gått i arv fra generasjon til generasjoner siden middelalderen.

Dele på Pinterest Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

LÆRER AV HVERANDRE: Salon arrangeres med hensikten å understreke verdien av det gamle og unike håndverket, og byr på en unik mulighet til å følge demonstrasjoner av kjente og dyktige dekoratører både for Salon-deltagerne seg imellom, men også for skuelystne publikummere.         

Multikunstnere

Dekorasjonsmaling har vært en form for visuell kommunikasjon fra menneskehetens begynnelse. Gjennom tidene har den bevist sin verdi og tjeneste for samfunn, men har alltid hatt en tilknytning til bygninger og miljø. Dekorasjonsmalere er mestrer et bredt spekter av teknikker, og har kunnskaper innen estetikk, bruk av farge, overflatebehandling og underlag, og de ulike stilperiodene. Dette mangfoldet av kunnskap og ferdigheter kombineres for å produsere håndverk i toppklasse.

Dele på Pinterest Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

DEKORASJONSMALERE er profesjonelle, ikke bare dyktige i et bredt spekter av teknikker, men også innen estetikk, bruk av farge, kunnskap om overflatebehandling og underlag, og de ulike stilperioder. Dette mangfoldet av kunnskap og ferdigheter kombineres for å produsere håndverk i toppklasse.

Internasjonal samling

Salon arrangeres for å vise verdien av det gamle og unike håndverket, og byr på en unik mulighet til å følge demonstrasjoner av kjente og dyktige dekoratører både for Salon-deltagerne seg imellom, og for skuelystne publikummere. Salon er tidligere arrangert i USA, Nederland, Russland, Italia, Japan, England og Frankrike, med flere steder. 

Dele på Pinterest Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

ÅPENT FOR ALLE: til tross for at pandemien langt fra er over, har hele 40-50 av verdens mest erfarne dekorasjonsmalere tatt turen til vestlandshovedstaden denne uken. Utstillingen på Radisson Blu Royal Hotel ved Bryggen er gratis og åpen for alle.


Dele på Pinterest Salon

Foto: Salon

SALON er tidligere arrangert i USA, Nederland, Russland, Italia, Japan, England og Frankrike, med flere steder.     

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt