FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Salon-FotoRogerStudsrud-3.jpg

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

Se dekormaling i verdensklasse i Bergen

Dekorasjonsmalere fra store deler av verden samles i disse dager i Bergen for å inspirere og bli inspirert. Deres arbeider vises i en utstilling som er åpen for alle.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Salon er en årlig samling for internasjonale dekorasjonsmalere der de kan bli inspirert av hverandres arbeid, møtes for å diskutere gamle og nye teknikker samt materialer, og for å utveksle ny informasjon og teknikker.

Hele 40-50 av verdens mest erfarne dekorasjonsmalere tatt turen til vestlandshovedstaden denne uken. Vertskap for årets Salon er malermester Inge Visnes fra Vestland. Utstillingen på Radisson Blu Royal Hotel ved Bryggen er gratis og åpen for alle 18.-22. mai.

Se flere bilder
Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

ÅPEN UTSTILLING: Akkurat i disse dager arrangeres en internasjonal samling for dedikerte dekorasjonsmalere i Bergen. På Radisson-hotellet ved Bryggen i Bergen samles dekoratører for å inspirere og bli inspirert.

Arvegods

Salon startet i 1992 med en liten gruppe fagfolk, og som deretter har hatt et økende antall besøkere. Salon er nå anerkjent som den viktigste og mest betydningsfulle samlingen av dekorasjonsmalere i verden. De fleste teknikkene innen dekorasjonsmaling er lært fra eldre mestere. Kunnskapen om hvordan ulike materialer, pigmenter og oppskrifter brukes har gått i arv fra generasjon til generasjoner siden middelalderen.

Se flere bilder
Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

LÆRER AV HVERANDRE: Salon arrangeres med hensikten å understreke verdien av det gamle og unike håndverket, og byr på en unik mulighet til å følge demonstrasjoner av kjente og dyktige dekoratører både for Salon-deltagerne seg imellom, men også for skuelystne publikummere.         

Multikunstnere

Dekorasjonsmaling har vært en form for visuell kommunikasjon fra menneskehetens begynnelse. Gjennom tidene har den bevist sin verdi og tjeneste for samfunn, men har alltid hatt en tilknytning til bygninger og miljø. Dekorasjonsmalere er mestrer et bredt spekter av teknikker, og har kunnskaper innen estetikk, bruk av farge, overflatebehandling og underlag, og de ulike stilperiodene. Dette mangfoldet av kunnskap og ferdigheter kombineres for å produsere håndverk i toppklasse.

Se flere bilder
Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

DEKORASJONSMALERE er profesjonelle, ikke bare dyktige i et bredt spekter av teknikker, men også innen estetikk, bruk av farge, kunnskap om overflatebehandling og underlag, og de ulike stilperioder. Dette mangfoldet av kunnskap og ferdigheter kombineres for å produsere håndverk i toppklasse.

Internasjonal samling

Salon arrangeres for å vise verdien av det gamle og unike håndverket, og byr på en unik mulighet til å følge demonstrasjoner av kjente og dyktige dekoratører både for Salon-deltagerne seg imellom, og for skuelystne publikummere. Salon er tidligere arrangert i USA, Nederland, Russland, Italia, Japan, England og Frankrike, med flere steder. 

Se flere bilder
Salon, Bergen

Foto: Roger Studsrud/Historisk Maling

ÅPENT FOR ALLE: til tross for at pandemien langt fra er over, har hele 40-50 av verdens mest erfarne dekorasjonsmalere tatt turen til vestlandshovedstaden denne uken. Utstillingen på Radisson Blu Royal Hotel ved Bryggen er gratis og åpen for alle.


Se flere bilder
Salon

Foto: Salon

SALON er tidligere arrangert i USA, Nederland, Russland, Italia, Japan, England og Frankrike, med flere steder.     

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.