Fargemagasinet logo
Se flere bilder
NM-2021-FotoCheraWestmanIFIno-12.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Sander og Leon vant NM i Overflateteknikk

Norges beste malerlærling heter Sander Kvittingen og den beste gulvleggerlærlingen er Leon Seilen. Det sto klart da NM i Overflateteknikk ble avsluttet på siste dagen av messen Bygg Reis Deg.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Etter at de seks lærlingene har arbeidet intenst i tre dager, har nå de to jurygruppene bedømt konkurranseoppgavene og kåret vinner i kategorien Maling og tapet, samt i grenen Gulvlegging.

De tre malerlærlingene – Ekklak Topp Nordholm (24), Nor Entreprenør AS, Sander Kvittingen (23), Malermester Kvittingen AS og Caroline Sømme (23) Drøbak Malermesterservice AS – har malt vegg, dør og lister, sjablongmalt og trukket streker, samt satt opp et blomstrete tapet. Den som oppnådde best perfeksjon på oppgavene, var Sander Kvittingen.

– Jeg er kjempestolt, sier Sander Kvittingen etter å ha mottatt premien – gratis mesterutdannelse gjennom Bli Mester

Se flere bilder
Sander Kvittingen

Foto: Chera Westman/ifi.no

NORGESMESTER: Sander Kvittingen fra Bergen vant NM i Overflateteknikk, i grenen Maling og tapet. 


Se flere bilder
Caroline Sømme

Foto: Chera Westman/ifi.no

NM-DELTAKER: Caroline Sømme (23) Drøbak Malermesterservice AS deltok i grenen Maling og tapet. 


Se flere bilder
Topp Nordholm

Foto: Chera Westman/ifi.no

NM-DELTAKER:  Ekklak Topp Nordholm (24), Nor Entreprenør AS, deltok i grenen Maling og tapet. 

Seier til Leon

De tre gulvleggerlærlingene – Sindre Aarstad (27), Andersson Kjærnsmo AS, Leon Seilen (23) Øystein Tvedt AS og Espen Kolbjørnsen (22), Ragnvald Moe AS – har mønsterlagt teppe, linoleum og LVT samt bygget fall mot sluk. Etter en nøyaktig gransking av langt på vei jevnbyrdige arbeidsprøver, konkluderte juryen med at Leon Seilen har prestert mest nøyaktig.

– Jeg har fått trent en del på forhånd, og når jeg satte i gang var jeg ikke stresset. Jeg er fornøyd med arbeidet mitt, men hadde ikke forventet å vinne, det er et kjempehøyt nivå på konkurrentene, sier han. 

Seilen har samme arbeidsgiver (Øystein Tvedt AS) som tidligere Norgesmester i gulvlegging Marius Hellestveit hadde da han konkurrerte i NM 2019. 

– Vi har gått «all in» og lagt til rette for at han skal få trene godt på arbeidstid, faktisk enda mer enn forrige gang, sier daglig leder Petter Johansen, som hadde en god følelse like før premieutdelingen. 

Se flere bilder
Leon Seilen

Foto: Chera Westman/ifi.no

NORGESMESTER: Leon Seilen fra Bergen vant NM i Overflateteknikk i grenen Gulvlegging. 


Se flere bilder
Espen Kolbjørnsen

Foto: Chera Westman/ifi.no

NM-DELTAKER: Espen Kolbjørnsen (22), Ragnvald Moe AS, deltok i grenen Gulvlegging.


Se flere bilder
Espen Kolbjørnsen

Foto: Chera Westman/ifi.no

NM-DELTAKER: Sindre Aarstad (27), Andersson Kjærnsmo AS, deltok i grenen Gulvlegging.

Skyhøyt nivå

Under tre dager har de seks lærlingene jobbet hardt foran et mangehodet publikum under NM i Overflateteknikk. Mesterskapet arrangeres av Malermestrenes Landsforbund, i samarbeid med bransjens leverandører og IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør. Konkurransearenaen i hall E på messen Bygg Reis Deg har vært sentrum for manges oppmerksomhet, og fra onsdag til lørdag har publikum stått tett i tett utenfor sperrebåndene der læringene arbeider. Rundt konkurransearenaen stod 15 sponsorer fra leverandørleddet på egne stands, samt IFI på en fellesstand for å vise sin støtte til mesterskapet og arbeidet med å rekruttere flere håndverkere til faget.

– Nivået har vært skyhøyt i år, og jurygruppene har hatt en vanskelig oppgave, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingsansvarlig hos MLF. 

Mer informasjon
Les mer
DOMMERE OG EKSPERTER:

Dommerkvartetten for Maling og tapet har bestått av Katrine Støen, Jordan, Kim Telle, Nordsjö, Terje Langmoe, MalProff, og Morten Berg, Beckers. De fire som har bedømt gulvgrenen er Steffen Ambjørnrød, Uzin, Jan Åge Iversen, Polyflor, Tommy Øiongen, Mapei og Per Gunnar Jansen, Ardex.

Faglig ekspert for maling har vært Thomas Iversen, Jotun, og for gulvlegging Espen Josten, Tarkett

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.