menu
Annonse

Rosendal Teater – Et kulturelt kraftverk

I Trondheim ligger et teater som skal bli et kulturelt kraftverk. – Nå har vi fått et bygg som innfrir alle våre behov, sier teaterets administrasjonsleder, Roger Karlsen.

Robert Walmann/ifi.no 09.11.2019 cloud_download

fullscreen
 • Før var det kino. Nå er det teater. Oppussingen av Rosendal Teater har kostet nær 100 millioner.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • I den gamle kinoen var billettluken der kjøkkenet til den nye restauranten er nå.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • I teateret er det også en hyggelig kafe. Roger Karlsen forteller at kafeen er et samlingspunkt for innbyggere området. − Vi kan også ha forestillinger og konserter her i kafeen, sier han.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Teaterhuset har fått tre teatersaler, tidsmessige garderober og tekniske rom. Det er høyt under taket i dette moderne teateret. − Vi vil være et kulturelt sentrum i Trondheim, sier teaterets administrasjonsleder.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse

Ærverdige Rosendal Teater i Trondheim åpnet første gang i 1921. Da som den første private kinoen i Trøndelag. Den ble faktisk finansiert og eid av Hollywood-baserte MGM Studios og det var hit folk gikk for å se cowboyfilmer. Etterhvert overtok kommunen kinodriften. Så ble det filmklubb og pub. I dag er det teateret Avant Garden som har flyttet inn i nye og rehabiliterte lokaler. 

Byens teaterstue

KOSELIG KAFÉ:

I teateret er det også en hyggelig kafe. Roger Karlsen forteller at kafeen er et samlingspunkt for innbyggere området. − Vi kan også ha forestillinger og konserter her i kafeen, sier han.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Administrasjonsleder for teateret, Roger Karlsen, mener de har fått et perfekt teaterhus. Her er tre teatersaler, tidsmessige garderober og tekniske rom, en hyggelig kafe – og et helt nytt tilbygg i glass og metall.

− Vårt første hele driftsår her blir 2020 og vi håper på rundt 10 000 besøkende. Dette skal bli et kulturelt kraftverk i byen, sier han. 

Storleveranse fra Nordsjö

De som har bygget dette kraftverket er blant andre malersvenn Tor Erik Brovoll fra Malermester B. Bersvendsen AS i Trondheim. Leverandør Lars Myran fra Nordsjö føler også han har bidratt til suksessen.

− Vi har levert all maling, sparkel og lim ute og inne til hele prosjektet, sier han. 

MALER SVART:

Lars Myran fra Nordsjö (t.h.) har levert all maling, sparkel og lim til prosjektet. − Den største jobben var å male storsalen helt svart, forteller malersvenn Tor Erik Brovoll fra Malermester B. Bersvendsen AS.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Svart arbeid

Malersvenn Brovoll er godt fornøyd med jobben som ham tok ett år. På det meste var de åtte malere i arbeid samtidig.

− Den største jobben var å sparkle og male storsalen. Alt er håndsparklet og alt er malt svart. Vegger og gulv er svart som natten, sier han og viser frem rommet som kalles «Black-Box». Han har også malt 600 kvadratmeter svarte gulv i de tre salene med TreSjerner gulvmaling fra Scanox.

STORE ROM:

Teaterhuset har fått tre teatersaler, tidsmessige garderober og tekniske rom. Det er høyt under taket i dette moderne teateret. − Vi vil være et kulturelt sentrum i Trondheim, sier teaterets administrasjonsleder.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Gull og sølv

STERKE FARGER:

På toalettene er det blant annet malt med sølvmaling. − Vi har også valgt sterke farger som gir energi til huset, forteller Brovoll.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

I den svarte hovedsalen har han også malt de originale søylene med gullmaling fra Beckers.

− I tillegg har vi brukt brannhemmende maling fra Teknos. På toalettene har vi malt med sølvmaling, og rundt i huset finner du mange friske farger. Det er blitt et hus med mye energi fra sterke farger og solide materialer, sier han.  

På gulvene i fellesområdene ligger det vinyl fra blant andre Tarkett og Forbo.

− Det er valgt slitesterke produkter på gulvene som kler rommene godt, mener malersvennen.  

BILLETTLUKE:

I den gamle kinoen var billettluken der kjøkkenet til den nye restauranten er nå.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

ÅPNE DØRER:

Den gamle døren er tatt med fra den kinoen. − Det er viktig å beholde historien, sier teaterets administrasjonsleder, Roger Karlsen. Han er fornøyd med fargevalgene i det nye teateret.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Rosendal Teater

Sted: Trondheim
Prosjekttype: Nybygg, tilbygg, rehabilitering
Bruttoareal: 2351 kvadratmeter
Byggherre: Trym Næring
Totalentreprenør: Teknobygg
Prosjektkostnad: 80 millioner for byggherre. I tillegg har leietaker investert 20 -30 millioner i scenetekniske løsninger
Arkitekt: Skibnes Arkitekter
Landskapsarkitekt: Plan Arkitekter
Byggeledelse: Trym Næring
Malermester: B. Bersvendsen AS

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse