FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Studio Lindhjem-KJØKKENGULV-FotoBjelin.jpg

Foto: Bjelin

Robuste tregulv tilpasset norske forhold

Da familien Lindhjem skulle pusse opp, var det viktig å ha et hus som ikke trenger å vedlikeholdes i stor grad, og ha gulv som tåler å bli brukt med små barn i huset. Resultatet ble lyse herdede tregulv fra Bjelin og et utypisk norsk gårdshus i Tjodalyng.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Kristin Lindhjem og mannen Borgar Lindhjem står bak interiørkonseptet Studio Lindhjem, en butikk med fokus på interiørdesign. Deres historie begynte med et funkishus i Oslo, som i 2017 ble kåret til Norges Vakreste Hjem av magasinet Bolig Pluss. Nå har de bosatt seg i Tjodalyng i Vestfold og har pusset opp et 400 år gammelt gårdshus. Her er det lagt vekt på bærekraft og tidløs estetikk. En stor del av interiøret ble basert på valg av gulv, for som Kristin Lindhjem sier: – gulvene er tross alt husets viktigste møbel. 

Se flere bilder
piano stue lyst gulv

Foto: Bjelin

STUE:  Man tro om noen spiller på det gamle pianoet? Legg merke til at det jevnt over spill på ulike trefarger for å få frem kontraster.    

Inspirasjon

Kristin Lindhjem forteller at bærekraften har vært en viktig faktor for dem:

– Vi ønsket først og fremst et hus som ville kreve minimalt vedlikehold og som ville stå seg over tid. Bærekraftighet var en viktig faktor for oss, selv om vi valgte å bygge stort.

Inspirasjonen er hentet fra vakre hus i England og Italia og tilført en smak av amerikansk farmhouse-stil. Det er sprosser, mandarinbåt-formede vinduer og huset har flere vinkler, saltak og 1oo år gammel dråpeskifer på taket. Skiferen ble funnet på Finn.

–Vi har gått for det vi synes er vakkert, uavhengig av trender.

Se flere bilder
soverom tre

Foto: Bjelin

SOVEROM: Vakre detaljer. Ulike trefarger fremhever hverandre.    

Gulvene er det største møbelet

I huset er det valgt herdet tregulv fra Bjelin, som bidrar til å skape en spesiell atmosfære:

– Jeg klarte ikke å velge mellom laminat og parkett. Jeg ønsket ikke det gjentagende mønsteret som laminat har, samtidig trengte jeg et gulv som tåler mer enn vanlig parkett. Etter å ha fått tips om gulvet fra svogeren min og en kunde som var svært fornøyd, falt bitene på plass. Perfekt! Her får jeg utseendet til parkett med noen av kvalitetene til laminat, i tillegg til å ta et bærekraftig valg, tenkte hun.

–  Gulvene har ikke bare en estetisk funksjon, det bringer også naturen inn med sitt unike mønster fra treet. Det gir en lun og harmonisk stemning som er godt å omgås med.

Etter noen år med gulvet, har Kristin en formening om hvordan det faktisk har passet inn i deres hjem:

– Gulvet har liten fas og store flotte bord, noe som gir inntrykk av et helt og sømløst tregulv. Jeg synes farger og den matte børstede overflaten står både til interiøret og fargene vi har hjemme. Mange som er på besøk blir overrasket over at dette ikke er et vanlig parkettgulv.  Gulvet har også holdt seg veldig bra etter tre år med gutter, mye besøk og utleie.

Se flere bilder
dame jeans hvit genser

Foto: Bjelin

STUDIO LINDHJEM: Kristin Lindhjem står bak nettbutikken Studio Lindhjem.

Larvikgulvet

Bjelin har spilt en viktig rolle i Lindhjems valg av gulv:

– Vi var heldige og fikk bli med til fabrikken i Sverige. Som Bjelin Norges første samarbeidspartner på design, fikk jeg bli med å plukke ut en farge og overflate som skulle passere det norske markedet. Bjelin ønsket å samarbeide med noen som kjenner det norske markedet, og som i tillegg har et øye for design.

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig at de endte opp med meg. Som samarbeidspartner hjelper jeg til  med å få nordmenn til å få øynene opp for Bjelin, og det fantastiske produktet som herdet tregulv er. Siden huset vårt ligger i Larvik, ble navnet Larvik.

Larvik er et herdet tregulv med børstet mattlakk. Gulvet er laget av FSC-sertifisert eik. Den børstede overflaten gjør at det minner om et oljet gulv, mens lakken gjør gulvet mer slitesterkt og enklere å både rengjøre og vedlikeholde. 

  – Jeg landet på en lys, men varm farge, forteller Kristin. Den børstede overflaten får frem strukturen og den matte lakken gjør at man slipper å behandle gulvet. Vi har lagt det i både stue, kjøkken, spisestue, gang og soverom. 

Simen Torstensen i Bjelin Norge forteller at samarbeidet med Studio Lindhjem har betydd mye for dem:

  – Vi har lært å se et større bilde av designene vi kommer med og samtidig har vi nå en større forståelse for at gulvene skal matche og stå i stil med de fargene vi har rundt oss, ikke bare malingen på veggene, men også i landskapet der boligen ligger. Å se på trender, både kortsiktig og langsiktig sammen, har gjort at vi har har en portefølje som treffer det skandinaviske markedet rett i hjertet, både i dag og i tiden fremover.

  – Å få aksept for nye gulvdesign med nye teknologier krever ressurser, og det kreves bearbeiding av markedet, noe som er tidkrevende. Ved å jobbe mer langsiktig og ikke bare se på hva som er «hot» i dag, men også i årene fremover, har vi frigjort dyrebar tid.

  – Valget falt på Lindhjem da vi allerede ved første møte skjønte hverandres ideér og hvor vi ville. Lindhjem har en fin tilnærming til det å se på helheten av et design, det er ikke bare et gulv som skal velges i mange sammenhenger. Det er vegger som skal males, lister som skal byttes, kjøkken som skal velges og tapeter som skal matche alt dette. Her er Kristin Lindhjem helt unik å i få frem helhetsfølelsen, og tryggheten, som jeg tror vi alle skulle ønske vi hadde med oss i byggevarehuset når vi ser etter de forskjellige materialene som det er behov for i en oppussing, eller et nybygg.

  – Larvikgulvet er en bestselger og vi har virkelig truffet norske hjem med dette gulvet. Den tilslørte hvitfargen oppå den rå eiken får frem en veldig naturlig følelse, og sammen med den børstede overflaten gir det hjemmet et en grunnflate som er lett å bygge videre på, uavhengig av hvilken interiørstil man har, avslutter Torstensen.

Se flere bilder
mann hvit skjorte dressjakke tre

Foto: Bjelin

SIMEN TORSTENSEN: Daglig leder for Bjelin Norge forteller at Larvikgulvet er en bestselger og at de har truffet norske hjem med dette gulvet.

Ekstra allergivennlig proffmaling
Bransjenytt

Ekstra allergivennlig proffmaling

Den første malingen som er godkjent i henhold til den felles skandinaviske merkeordningen for ekstra astma- og allergivennlige produkter heter Dekso Aïr og er utviklet av Flügger for...

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.