FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Retrostil-ORANSJE-FotoStoreys.jpg

Foto: Fantasi Interiør

Retroalarm: 70-tallsstilen gjør comeback!

Glem minimalisme, beige, grått og moderne linjer. 70-tallsstilen gjør comeback i interiørverdenen og tar med seg en bølge av farger, mønstre og retrosjarm. Nå er det nostalgi og personlighet, varme og karakter som gjelder.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Elsket og hatet. Ingen kan, uansett hva man måtte synes, nekte for at den ikoniske 70-tallsstilen bringer med seg en unik atmosfære til ethvert rom. Farger og mønstre preger oss enten vi liker det eller ei, og mange har et ekstra forhold til akkurat denne stilen. Og den går jo ikke akkurat stille i dørene.     

Se flere bilder
orange blomst teppe

Foto: InHouse

GJENGANGER: Marimekkos mønstre er en gammel gjenganger som fortsatt er populær. Nå har det kommet nye tepper i kjent 70-tallsstil.

Minner og nostalgi

Med sin karakteristiske bruk av kulørsterke farger som oransje, brunt og grønt, samt et vell av mønstre, gir retrostilen nostalgi til ethvert rom. Fra møbler til tapet og tepper, er stilen en feiring av vintage og gjenbruk, og kanskje en påminnelse om en lykkelig tid fylt med minner.

En av de mest iøynefallende elementene i denne stilen er bruken av mønstre. Fra abstrakte geometriske tidligere til blomstermønstre og bohemske trykk, er det ingen grenser for kreativiteten når det kommer til mønsterbruk. Og jo mer, jo bedre. 

Vintage og gjenbruk er også hjørnesteiner i 70-tallsstilen. Å bringe inn møbler og dekorative elementer fra denne epoken gir ikke bare en følelse av autensitet, men også en historie å fortelle.  Så nå er virkelig anledningen her: frem med gamle møbler og gjenstander fra kjeller og loft, eller kjøp brukt til en billig penge. Sammen med et nytt tapet, tekstiler eller et teppe, kan det virkelig skapes personlige rom med masse stemning. 

Se flere bilder
brun tapet mønster vindu hvit stol

Foto: Intag

BRUNT: Brunt kan være klassisk og eksklusivt. Her tilfører det også rommet ro og balanse.


Se flere bilder
blå brystning mønstret tapet

Foto: Fantasi Interiør

FARGERIKT: Og på ingen måte kjedelig.


Se flere bilder
retro mønster teppe

Foto: Interface

TEPPER ER TILBAKE og gjerne med mye mønster. Her er det defintivt retromønster og -farger fra Interface.

    Se flere bilder i bildekarusellen.    

Se flere bilder
brun vegg sofa rosa stue

Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike

STUE: Ensfarget brun stue gir også retrovibber. Her er Årets farge 2024 fra Fargerike.


Se flere bilder
rosa tapet vegg gul stol

Foto: Fantasi Interiør

BLOMSTRETE: Mye mønster og gjerne blomster. Det er definitivt 70-talls!

Mer informasjon
Les mer
Hva er 70-tallsstilen?
  • Jordnære farger:  Farger med mye kulør som brun, oransje, olivengrønn, gyllenbrun og burgunder var svært populære på 70-tallet. Dette er farger som skaper en varm atmosfære i interiøret.
  • Mønstre og teksturer:  70-tallet var kjent for sitt utstrakte bruk av mønstre og teksturer. Populære mønstre var blomster, geometriske, psykedeliske og fargesprakende trykk. Teksturer som shagtepper, fløyel og makramé var også vanlige.
  • Avslappet design:  Designet var ofte avslappet, med myke og avrundede tidligere. Naturmaterialer som tre og rotting var populære.
  • Gjenbruk:  Vintage og gjenbruk går hånd i hånd med 70-tallsstilen. Og håndlaget tilbehør/dekor.
  • Fritthengende planter:  Hengende planter var et vanlig syn i 70-tallets interiører. Det er en enkel måte å skape en følelse av natur i hjemmet.
  • Belysning:  Lamper og lysekroner med særegne tidligere og farger hører med. Belysningen er gjerne varm og dempet for å skape en koselig atmosfære.
Se flere bilder
mønster tapet orange

Foto: Intag

GLADFARGER: Nedstemt kan man vel ikke bli av dette? 

Ekstra allergivennlig proffmaling
Bransjenytt

Ekstra allergivennlig proffmaling

Den første malingen som er godkjent i henhold til den felles skandinaviske merkeordningen for ekstra astma- og allergivennlige produkter heter Dekso Aïr og er utviklet av Flügger for...

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.