Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Mentorprogram-meldemstilbud-FotoRørkjøp.jpg

Foto: Rørkjøp

Renter, inflasjon og overflater – en høst med utfordringer og muligheter.

Høsten har alltid vært en tid for refleksjon, forberedelse og tilpasning. Med mørkere kvelder og kjøligere temperaturer trekker vi oss innendørs, søker varme og forbereder oss på vinteren. På samme måte som naturen endrer seg, ser vi også endringer i økonomien. Mørke skyer samler seg i horisonten, og vi står overfor utfordringer som renteøkninger og inflasjon.

Kristian Strandli Owren/ifi.no

Kristian Strandli Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Historisk sett har overflatebransjen vist en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og navigere gjennom økonomiske stormer. Vi har tidligere stått støtt i møte med nedgangskonjunkturer, og det er ingen grunn til å tro at vi ikke vil klare det igjen. Men, som alltid, er forberedelse nøkkelen.

Årets årskonferanse for IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør på Støtvig Hotel var en viktig møteplass for bransjen. Her kom ledere fra hele spekteret av overflatebransjen sammen –  fra gulv til maling, tapet, tilbehør og verktøy. Selv om aktiviteten fortsatt er høy, er det en følelse av usikkerhet som henger i luften med tanke på 2024.

Overflatebransjen spiller en viktig rolle

Varde Hartmark og Prognosesenteret ga oss verdifull innsikt i hva vi kan forvente fremover. Med nyboligsalget og igangsettingstillatelser på et historisk lavt nivå, er det klart at vi står overfor utfordringer i 2024. Men, som alltid, der det er utfordringer, er det også muligheter. ROT-markedet, selv om det ikke forventes å vokse i 2024, gir oss en stabil base å bygge på. Og med positive forventninger til 2025, spesielt med tanke på rentenivået og potensiell vekst i igangsettinger og salg, er det grunn til optimisme.

Offentlige byggeprosjekter gir også grunn til håp. Med mange nye bygg på trappene vil overflatebransjen ha en viktig rolle å spille. Våre produkter og tjenester vil være avgjørende for å forme og definere disse nye rommene.

Så, selv om vi står overfor utfordringer, er det også grunn til håp. Med forberedelse, tilpasning og samarbeid er jeg overbevist om at overflatebransjen vil komme styrket ut av denne perioden. La oss møte utfordringene sammen, med besluttsomhet og optimisme, og bygge en lysere fremtid for bransjen vår.

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.