Rekord for ReStart

I løpet av oktober måned samlet Tarkett i Norge inn 28,6 tonn kapp og installasjonsspill av vinylbelegg. For andre gang i 2020 setter ReStart rekord i innsamlet materiale.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rekord for ReStart

Foto: Tarkett

– Takket være fantastiske bidrag fra våre kunder, har Tarkett i Norge samlet inn hele 28,6 tonn kapp og installasjonsspill av vinyl gjennom vårt ReStart-program i oktober, sier Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett.

– Dette er et utrolig bra resultat som gjenspeiler kundenes og markedets viktige fokus på å bidra til materialgjenvinning, og dermed reduksjon i avfallsmengden. Materialene vi samler inn går i retur for gjenvinning, og blir til råvare i produksjon av nye gulv, sier han.

Dele på Pinterest Espen Josten, Tarkett

Foto: Tarkett

PLASS TIL FLERE: – Vi er stolte av å samarbeide med kunder som ser viktigheten av å ta ansvar, og vi har plass til flere, sier Espen Josten.

Retur av tekstil også

ReStart-programmet er nå utvidet til også å inkludere teppefliser med PA6-garn. Sammen med fiberprodusenten Aquafil har Tarkett utviklet et system som separerer garnet fra resten av teppeflisen og bruke det til å blant annet lage nytt Econyl-garn. Econyl lages i sin helhet av gjenvunnet materiale.

I tillegg kan baksiden av teppeflisene med EcoBase gjenvinnes til 100 prosent og bli til ny tilsvarende bakside. Bitumen-baksider sendes til andre deler av industrien for bruk i andre produkter.

Så langt i 2020 har innsamlet materiale fra Norge redusert Tarketts CO2-avtrykk med mer enn 160 tonn.

– Vi er stolte av å samarbeide med kunder som ser viktigheten av å ta ansvar, og vi har plass til flere. Ta kontakt med Tarkett om du ønsker å bidra, avslutter Espen Josten.

Dele på Pinterest gjenvinning av teppegarn

Foto: Tarkett

RENT GARN: Garn fra returnerte teppefliser renses til 95 prosent i Tarketts anlegg før det sendes til Aquafil.

Dele på Pinterest gjenvinning av installasjonsspill

Foto: Tarkett

REKORD: For andre gang i år slår innsamling av vinylrester fra installasjon, rekord. I oktober måned tok Tarkett gjennom ReStart-prosjektet imot 28,6 tonn kapp og installasjonsspill fra gulvleggere i Norge. 


SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt