FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
ReStart-Vinyl-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Rekord for ReStart

I løpet av oktober måned samlet Tarkett i Norge inn 28,6 tonn kapp og installasjonsspill av vinylbelegg. For andre gang i 2020 setter ReStart rekord i innsamlet materiale.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

tarkett
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Takket være fantastiske bidrag fra våre kunder, har Tarkett i Norge samlet inn hele 28,6 tonn kapp og installasjonsspill av vinyl gjennom vårt ReStart-program i oktober, sier Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett.

– Dette er et utrolig bra resultat som gjenspeiler kundenes og markedets viktige fokus på å bidra til materialgjenvinning, og dermed reduksjon i avfallsmengden. Materialene vi samler inn går i retur for gjenvinning, og blir til råvare i produksjon av nye gulv, sier han.

Se flere bilder
Espen Josten, Tarkett

Foto: Tarkett

PLASS TIL FLERE: – Vi er stolte av å samarbeide med kunder som ser viktigheten av å ta ansvar, og vi har plass til flere, sier Espen Josten.

Retur av tekstil også

ReStart-programmet er nå utvidet til også å inkludere teppefliser med PA6-garn. Sammen med fiberprodusenten Aquafil har Tarkett utviklet et system som separerer garnet fra resten av teppeflisen og bruke det til å blant annet lage nytt Econyl-garn. Econyl lages i sin helhet av gjenvunnet materiale.

I tillegg kan baksiden av teppeflisene med EcoBase gjenvinnes til 100 prosent og bli til ny tilsvarende bakside. Bitumen-baksider sendes til andre deler av industrien for bruk i andre produkter.

Så langt i 2020 har innsamlet materiale fra Norge redusert Tarketts CO2-avtrykk med mer enn 160 tonn.

– Vi er stolte av å samarbeide med kunder som ser viktigheten av å ta ansvar, og vi har plass til flere. Ta kontakt med Tarkett om du ønsker å bidra, avslutter Espen Josten.

Se flere bilder
gjenvinning av teppegarn

Foto: Tarkett

RENT GARN: Garn fra returnerte teppefliser renses til 95 prosent i Tarketts anlegg før det sendes til Aquafil.

Se flere bilder
gjenvinning av installasjonsspill

Foto: Tarkett

REKORD: For andre gang i år slår innsamling av vinylrester fra installasjon, rekord. I oktober måned tok Tarkett gjennom ReStart-prosjektet imot 28,6 tonn kapp og installasjonsspill fra gulvleggere i Norge. 


Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.