menu
Annonse

Raw Stones: Når gulvet blir en opplevelse

Raw Stones er håndlagde fliser inspirert av gulv fra gamle slott, kirker og herregårder i Sør-Europa. Nå ligger de i et hus i Lillehammer.

Robert Walmann/ifi.no 18.12.2019 cloud_download

fullscreen
  • Flisene limes med et sementbasert lim. Etter liming påføres fugemasse og all overskytende masse vaskes bort. Til slutt sprøytes det på et beskyttelseslag slik at flisene blir mer motstandsdyktige

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

  • − «Raw Stones» har utseendet til original naturstein men egenskapene og fordelene til et moderne gulv, forteller importør Idar Stensvold hos Wakeup Living.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
VARME FØTTER:

De håndlagde flisene består av naturlige materialer. −Takket være minimum gulvtykkelse er det også fint mulig å bruke gulvvarme under flisene, forteller Idar Stensvold.
camera_alt (Raw Stones)

I utkanten av Lillehammer står en bolig under oppføring. Her skal det ligge 25 kvadratmeter med historie og gammel tradisjon på gulvet. «Raw Stones» er håndlagde fliser som er laget etter inspirasjon fra gamle europeiske slott, kirker og herregårder. Huseieren på Lillehammer har valgt ulike farger for å skape et helt spesielt spill i gulvet.

Fant sin egen oppskrift
Mannen bak disse spesielle flisene heter Jules Kessels. Hjemme i Nederland lager han hver enkelt flis for hånd.
− Mitt forhandlernettverk selger til blant annet barer, restauranter, golfklubber og i bilbutikker – i tillegg til private hjem, forteller han.

Spennende puslespill

VAKRE GULV:

− Dette gulvet kan legges på nær sagt alle underlag - også treverk. Flisene tilpasses hvert enkelt rom og vi anbefaler å bruke håndverkere til jobben, sier importør Idar Stensvold hos Wakeup Living.
camera_alt (Raw Stones)

I Norge er Idar Stensvold og Wakeup Living AS distributør av «Raw Stones». Han har klokketro på at flere vil ha denne stilen på gulvet, enten det er hjemme, hytta eller i prosjektmarkedet.
− «Raw Stones» er et gulv som har utseendet til original naturstein men egenskapene og fordelene til et moderne gulv. Gulvet bringer varme og god atmosfære til ethvert rom. De egner seg på kjøkkenet, badet, gangen eller i stua. Men vi anbefaler at våre håndverkere legger dem. Fordi prosessen krever erfaring og kunnskap, sier han.

Til alle underlag
Stensvold forteller at flisene kan legges på nær sagt alle underlag. Også treverk.
− De limes med et sementbasert lim slik at de ligger stødig. Etter liming påføres fugemasse og all overskytende masse vaskes bort. Til slutt sprøytes det på et beskyttelseslag slik at flisene blir mer motstandsdyktige. Du kan velge hva slags finish du ønsker. Glans eller matt, forklarer han.

«Helt Strøkent» på Gjøvik

Stensvold har også åpnet butikk på Gjøvik med egen utstilling av flisene. Butikken heter «Helt Strøkent» og vil viser hvilke muligheter slike fliser gir.

− Det er viktig å få frem at sammensetningen består kun av naturlige materialer. Dette sikrer et meget vakkert og slitesterkt gulv som du kan nyte i mange år. Takket være minimum gulvtykkelse er det også fint mulig å bruke gulvvarme under flisene, sier han.

 

 

Fakta:

«Raw Stones» er tilgjengelige i tre ulike design, «Terpstra», «Waaltjes» eller «Abbey». Det er også syv ulike farger å velge i. I huset i Lillehammer er det valgt modellen «Abbey» med ulike farger.

Annonse

Mer Informasjon

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse