FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Comfort Hotel Park-før og etter-FotoMapei.jpg

Foto: Mapei

Rask oppgradering av baderom med LVT-fliser

Nordic Choice-kjeden har testet en ny måte å oppgradere hotellrommenes baderom på. Med LVT-fliser og et spesialutformet lim- og sparkelsystem fra Mapei, trengs kort nedetid for å få et topp moderne bad.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gevinstene med et flunkende nytt bad på hotellet eller i helsestudioet er store. Enklere og raskere renhold, og ikke minst et mer delikat utseende, er viktige faktorer både for gjestenes opplevelse og totaløkonomien i et bygg. Samtidig er baderomsoppussing noe av det mest kostbare og tidkrevende du kan foreta deg som eiendomsinnehavere.

Er våtrommets tekniske løsninger fortsatt gode og alle fuktbarrierer intakte, finnes nå en enkel og rask vei til estetisk og trygg oppgradering av badet. Ved hjelp av et system for oppussing av våtrom utviklet av Mapei globalt og leveres i samarbeid med leverandører av vinylfliser, såkalt designgulv eller LVT, får badet en tidsriktig og moderne overflate uten store inngrep. I Norge har Mapei samarbeidet med blant andre Pergo, og fått godkjent et system for rehabilitering av våtrom med vinyl. Systemet er testet i mange land, med flere ulike leverandører av LVT som tåler bruk i våtrom. Baderommet blir ferdigstilt og oppgradert i løpet av dager istedenfor uker!

Se flere bilder
før og etter

Foto: Mapei

FØR OG ETTER: Baderommene på Comfort Hotel Park i Trondheim var i god teknisk stand, men utdaterte estetisk. Med LVT-systemet fra Mapei fikk badet en overfladisk oppussing og et moderne uttrykk og lettstelte flater. 

Flere pluss for hoteller

En som har oppdaget fordelene er Nordic Choice Hotels, som har testet ut systemet.

– Renholdspersonalet merket at de kan bruke betydelig kortere tid på renhold av badene. I tillegg er nedetiden ved oppussing svært kort, det er lite støv og støy underveis og det estetiske står ikke tilbake for keramikk eller mikrosement, sier Cathrine Stadsvik, direktør ved Comfort Hotel Park i Trondheim.

Mapei sitt system for LVT-fliser inkluderer blant annet:

  • ferdigblandet sparkel Planiprep 4 LVT,
  • lim Ultrabond Eco MS 4 LVT og
  • transparent topplakk Mapecoat 4 LVT for LVT fliser, som også gir en sklisikker overflate.
Se flere bilder
tørt og trygt, men utdatert

Foto: Mapei

OPPUSSINGSBEHOV: Der badet er tørt og trygt, holder det med en estetisk forandring. 

Kort nedetid

LVT-fliser leveres i tykkelse ned til 2 mm og gir dermed mulighet til å pusse opp badet med nytt gulv og vegger i nesten samme nivå som tidligere, slik at det ikke kreves tilpasning av terskler og dørblader i tilstøtende rom.

– Med vårt system kan du legge LVT-fliser rett på eksisterende underlag, forutsatt at det tilfredsstiller tekniske krav. Dette er en bærekraftig måte å pusse opp våtrom på, da du slipper omfattende riving og ombygging. Lavt forbruk av lim og kort nedetid er også viktige faktorer, spesielt på hoteller hvor rommene må være i drift så mye som mulig, sier Federica Mudu, Product Manager Flooring hos Mapei.

Se flere bilder
Federica Mudu

Foto: Mapei

RASK REHABILITERING: Med bruk av LVT-fliser fra Pergo og Mapei sitt system for montering av dette i våtrom, gjør oppussingen rask og enkel, sier Federica Mudu, Product Manager Flooring hos Mapei.

Se flere bilder
Comfort Hotel Park-etter1-FotoMapei.jpg

Foto: Mapei

FLERE FORDELER: Inntrykket som hotellgjesten får av oppholdet, preges i stor grad av hvordan baderommet ser ut. Dessuten blir badet lettere å holde rent etter en renovering. 


For nye og eksisterende bad

– Med LVT-fliser har du mange designmuligheter og det er enkelt å skape et eksklusivt preg også på våtrommet. Det gir mange fordeler ved oppussing av våtrom, spesielt i kommersielle bygg som hoteller, sier Mudu.

– Ved å bruke vårt teknisk godkjente membransystem for våtrom, Mapeguard WP, kan du også benytte LVT-system der du trenger en teknisk rehabilitering av et eksisterende våtrom eller der du skal bygge et helt nytt bad, avslutter Mudu.

Se flere bilder
Oddbjørn Ekstrøm

Foto: Mapei

FLERE TESTER: Mapei markedsfører sitt LVT-system for oppussing av baderom mot prosjektmarkedet og profesjonelle bestillere. Oddbjørn Ekstrøm er teknisk salgskonsulent.

Se flere bilder
LVT på badet

Foto: Mapei

ENKLERE RENGJØRING: Nordic Choice Hotels har med godt resultat testet testet Mapei sitt system for bruk av LVT i baderom på Comfort Hotel Park i Trondheim. Blant annet merkes at renholdspersonalet bruker kortere tid, og at det ved oppussingen var kort nedetid, lite støv og støy, samt at det estetiske holder et godt godt nivå. 


Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.