FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder
CALEDONIEN:

Foto: Geberit

Radisson Blu Caledonien Hotel: Caledoniens renessanse

50 år etter at det åpnet for første gang, og 30 år etter den fatale brannen, står Caledonien Hotel nå stolt oppreist i sentrum av Kristiansand – totalrenovert, med tekniske installasjoner av høyeste kvalitet.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Prosjekter
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sentrum av byen ruver Radisson Blu Caledonien Hotel over bakken i sjøkanten. Hotellet, som tok imot sine første gjester i 1969, ble gjenoppbygd for 30 år siden etter en tragisk brann. Nå var det på ny behov for fornyelse, denne gang på grunn av slitent interiør og tekniske systemer i dårlig forfatning. Hotellet har gjennomgått en ekstrem forvandling. Det ble strippet ned til betongen. Alt ble skiftet ut. Prosjektet har vært krevende og omfattende, men i dag fremstår hotellet som nytt og moderne, med overflater, interiør og tekniske installasjoner av høy kvalitet. Sanitærsystemet er intet unntak.

Tid er penger

Kruse Smith Entreprenør inngikk et tett samarbeid med Geberit da toalett og baderom skulle renoveres. Et samarbeid som blant annet resulterte i førsteklasses teknologi bak veggene på toalettene, og at det i snitt ble spart fem timers arbeid per baderom.

– Det blir til sammen 700 timer fordelt på de 140 baderommene, forteller Yngve Arntzen, som er prosjektrådgiver for tekniske installasjoner i Kruse Smith Entreprenør, og som var prosjekteringsleder.

– Takket være god opplæring fra Geberits side og et veldig godt system, trengte vi svært lite oppfølging i byggeperioden, sier Arntzen.

Se flere bilder
YNGVE ARNTZEN:

Foto:

Prosjektrådgiver for tekniske installasjoner i Kruse Smith Entreprenør.

Se flere bilder
FREMTIDEN:

Foto: Geberit

Målet var ikke bare å sikre at dagens standard ble hevet, men også at fremtidens entreprenører skal møte langt færre utfordringer når bygget igjen skal rehabiliteres noen tiår frem i tid.

Systemet han prater om er Geberit GIS. Det innebærer at skinnesystem, montasjeelementer og systemkledning blir til komplette sanitærvegger etter bare få trinn. Én person kan utføre monteringen alene. Ved å benytte seg av GIS-systemet kunne alle elementene til sanitæranlegget prefabrikkeres. Prefabrikasjonen skjedde i tett samarbeid mellom Kruse Smith sine fagarbeidere og rørleggere fra Egeland Rør. Underveis fikk de opplæring og veiledning fra Geberit.

Se flere bilder
STILLE AVLØP:

Foto: Geberit

Det er valgt støydempende avløpssystem i hotellet. – Vannet skal reise gjennom 13 etasjer. SilentPro og Silent-PP ble valgt for å unngå støy, sier Arntzen.

Mest mulig fra samme sted

Daglig leder i Egeland Rør, Erik Markussen, er svært fornøyd med både systemet og samarbeidet.

– Det er alltid en fordel at én leverandør leverer mest mulig – slik Geberit har gjort på Caledonien- prosjektet. Da har vi bedre kontroll på ansvarsfordeling og oppfølging i etterkant, sier han.

Se flere bilder
ERIK MARKUSSEN:

Foto:

Daglig leder i Egeland Rør.

Radisson Blu Caledonien Hotel

Prosjekttype: Rehabilitering

Bruttoareal: 9 000 kvadratmeter

Rom: 147

Byggherre: Caledonien Holding

Byggherrerepresentant: Prosjektgruppen

Totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør

Arkitekt: LINK arkitektur

Interiørarkitekt: Anemone Wille Våge

Neste generasjon One Supreme
Produktaktuelt

Neste generasjon One Supreme

I One Supreme har Nordsjö forfinet allerede gode egenskaper. Malingen har påfallende gode påføringsegenskaper med en eksepsjonell dekkevne og en fyldig konsistens som gjør den både...

Raffinert og variert bredde
Produktaktuelt

Raffinert og variert bredde

Raffinerte farger, varierte mønstre og spennende detaljer byr tapetkolleksjonen Asperia på. Her kombineres gode design med fine farger og vakker tekstur, til en fornuftig pris. Asperia...

Raffinerte fargekombinasjoner
Produktaktuelt

Raffinerte fargekombinasjoner

Brazil er en spennende og utradisjonell fiberkolleksjon i en tykk og luksuriøs fiberkvalitet. Kolleksjonen inneholder morsomme og annerledes design, med mye karakter. Fargene og fargekombinasjonene...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.