FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Norvigruoup-PRODUKTPRIS-FotoMelissa Hegge.jpg

Foto: Melissa Hegge

Pute med pose fikk gjev designpris

Den nye dunkolleksjonen Stay, som er designet og produsert av Norvigroup i Mysen, er kåret til Årets produkt av Norsk Industri Designindustrien. – Det er så gøy, jeg ser så stolt, sier adm. direktør Kari Setsaas til Fargemagasinet.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Da Norsk Industri Designindustrien delte ut sine høythengende priser under den store bransjedagen, sto Norvigroup Norsk dun med varemerket Norsk Dun som vinner. Prisen Årets produkt får de for en kolleksjon dundyner og puter kalt Stay. Kolleksjonen har en emballasje som også er en bag. Med den kan du pakke sammen pute og dyne og ta den med på reiser og overnattinger.

– Det er så gøy, jeg ser så stolt. Her er det fest i dag, og vi feirer med marsipankake, sier adm. direktør Kari Setsaas til Fargemagasinet dagen etter prisutdelingen.

Se flere bilder
stay

Foto: Norvigroup

SMART EMBALLASJE: Kolleksjonen har en emballasje som også er en bag. Med den kan du pakke sammen pute og dyne og ta den med på reiser og overnattinger. Stay-bagen fungerer også godt til oppbevaring av dyne og pute utenfor sesong.

Egen design og produksjon

Kolleksjonen Stay er tatt godt imot i markedet og tilbakemeldingene fra kundene er positive. Men at de skulle stikke av med den gjeve prisen kom som en overraskelse.

– At vi får dette til med inhouse design og produktutvikling er bare flott. Her har vi jobbet hele teamet sammen, helt fra ide til ferdig produksjon. Vi har tenkt utenfor boksen og konvertert tekniske produkter som dundyner og dunputer, til livsstilsprodukter. Vi jobber mye med kombinasjonen innpakking og innhold. Produktene skal være litt sexy, det skal være litt nytt og spennende. Det er veldig godt å få anerkjennelse for den jobben vi gjør, sier Setsaas. 

Se flere bilder
designteam

Foto: Norvigroup

PRODUKTUTVIKLING: Ved utvikling av nye produkter legges stor vekt ved kundens opplevelse av både produkt og emballasje. Trine Lie, leder for Design, Therese Haltuff, leder for innkjøp og logistikk, og salgssjef Trygve Ullersmo i munter produktutviklingsdiskusjon.

Ros fra juryen

I utviklingsprosessen har fokus vært rettet mot funksjon. Alt skal spille en rolle – og ingenting skal kastes. Ikke en gang emballasjen. Stay-bagen fungerer også godt til oppbevaring av dyne og pute utenfor sesong.

Bransjejuryen er svært begeistret for den myke nyskapingen:

– Norsk Dun har med den nye produktserien sin skapt dunprodukter som er utviklet ned til den minste detalj, og gitt noe nytt, noe mer, et helt konsept rundt det erketypiske norske produktet dundynen, sier juryen i sin begrunnelse. 

Øvrige prisvinnere er:
  • Klassikerprisen: Serien «Lilje»- av Trygve Eriksen, produsert av Arven.
  • Årets eksportbedrift: Røros Tweed som økte omsetningen med over 40 prosent i fjor. Det meste kom fra eksportmarkedet, særlig Tyskland.
  • Årets merkevarebygger: Hadeland Glassverks belysningsprodukter.

Verdiskapning i bransjen

De fire vinnerne ble hyllet av bransjeleder Egil Sundet, som delte ut prisene på vegne av Norsk Industri Designindustrien.

– Dette er svært verdige vinner – og fremragende representanter for møbel- og interiørindustrien. Det skjer utrolig mye spennende innenfor norsk design og ferdigvare for tiden. Nå håper jeg myndighetene ser det fantastiske verdiskapingspotensialet i bransjen vår, og at vi endelig kan få et dedikert eksportkontor for å hjelpe norsk design ut i verden, sa bransjeleder i Designindustrien, Egil Sundet ved prisutdelingen. 

Se flere bilder
dunpute og dyne

Foto: Norvigroup

HJEMMELAGET: Konsernet har produksjon i både Norge og Danmark, og eksporterer dunprodukter ut i verden merket «Made in Scandinavia». – Vi eksporterer dunprodukter med målet om å sikre en deilig, trygg og komfortabel søvn for alle, sier Kari Setsaas. 

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.