Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
5-2-Post-koronakontor-GULVLEGGERE TIL PERS-FotoIverValkvæ (8).jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Pusser opp eget post-koronakontor

Med flere ansatte innenfor de samme veggene, tvang det seg frem et behov for nye løsninger. Og når Polyflor pusser opp kontorene, velger de gulv fra øverste hylle: – Vi bruker alt vi har lært under to år med korona, og vil vise frem våre beste gulv for kontorer i et flott miljø, sier oppussingsgeneral Stine Steen.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden november har lokalene til Polyflor vært under oppussing, og til sommeren skal kontoret stå frem i ny drakt.

Lenge var det usikkert hvor lenge gulvleverandøren kunne få bli i nåværende kontor- og lagerbygg, eller om de måtte finne seg en ny adresse. Nabolaget på Frysja i Oslo er under omregulering og gamle næringslokaler, kontorer og industribygg rives og erstattes med høye boligblokker. Nå er flytteplanene lagt på is. Polyflor skal bli i opp mot ti år i de gamle lokalene, og gårdeier investerer i ny lasterampe, entré og bedre tilgjengelighet.

– Det finnes ikke mange lagerbygninger med tilstrekkelig stor takhøyde, med riktig beliggenhet og pris. Derfor er vi glad for å kunne bli her, sier daglig leder Rune Bjørnstad. 

Se flere bilder
Polyflor, nytt kontor

Foto: Chera Westman/ifi.no

NY PLANLØSNING: Veggene får en mørk skoggrønn farge, NCS 6508-G39Y, i matt glans. Fra kundesonen med utstilling og drop-inn-plasser, er det åpent inn til arbeidssonen med åpne kontorplasser, stillerom og team-kontor. 

Legger gulvene selv

Når Fargemagasinet er på byggeplassbesøk, er lokalene skrelt av inn til beinet, innvendige vegger og glasspartier av gulnet bøk er revet ut og himlingen fjernet. Taket er malt sort og veggene har fått sine endelige mørkt grønne og varmgrå farger.

Selskapets to gulvleggere, teknisk sjef Jan Åge Iversen og distriktssjef for Midt-Norge, Thomas Gulbrandsen er i full sving. På kjøkkenet limes dry-back-staver av mørkt eikemønstret designgulv fra Expona Commercial-kolleksjonen, og i noen cellekontorer legges teppe fra den nye leverandøren deres, Object Carpet.

– Den nye planløsningen er påvirket av alt vi har lært under korona, med mer fleksibilitet, kombinasjon av kontor/hjemmekontor, og flere sosiale soner. Samtidig vil vi vise frem våre beste gulv for kontorlokaler i et moderne og flott miljø, sier oppussingsgeneral Stine Steen som egentlig har tittelen markedskoordinator.

Se flere bilder
Stine Steen

Foto: Chera Westman/ifi.no

OPPUSSINGSGENERAL: Markedskoordinator Stine Steen har vært primus motor i valg av farger og gulv, i samarbeid med flere andre av de ansatte hos Polyflor og en ekstern interiørdesigner som støttespiller. Også planløsningen har de hatt hjelp til utformingen av. 

Soneinndeling

Riktig belysning blir viktig for å få til både et godt arbeidsmiljø, og for å vise frem produkter og lokaler på sitt beste. De eneste rommene som beholder tidligere plassering, er showroomet og kjøkkenet i hver ende av lokalet. Alt derimellom stokkes om på og forandres. Omtrent halve arealet settes av til kundesone med utstilling med prøvemateriell, kaffemaskin og et stort arbeidsbord, samt drop-in-arbeidsplasser og direkte tilknytning til et stort møterom.

– Vi vokser og får andre behov. Nå prioriterer vi samhandling og fleksibilitet. Selgerne som er mye ute, får mindre plass. Vi får seks plasser i et åpent kontor, tre cellekontorer som blir forbeholdt ordre- og økonomi, ett rom som rommer 1-2 personer i små møter, samt ett stillerom, sier hun.  

Se flere bilder
materialprøver gulv

Foto: Chera Westman/ifi.no

KONTORGULV: I lokalene brukes gulv fra eget sortiment. Her er det valgt gulv som er godt egnet for bruk i kontormiljøer, og farger som harmonerer.

Lunt og eksklusivt

Sist kontorene ble pusset opp var i 2018, og da ble lokalene utformet som en fargerik prøvebok i skala 1:1, med bruk av vidt forskjellige gulvprodukter og farger i korridor, cellekontorer, møterom og kjøkken. Bare i den lange korridoren var det brukt 50 ulike farger – hele fargepaletten til den da nye Palettone-kolleksjonen.

– Nå går vi for et lunere og mer eksklusivt uttrykk, sier Stine Steen. Hun er hjernen bak utformingen, og har i samarbeid med en interiørdesigner og med hjelp fra resten av staben hatt ansvar for å velge materialer og farger.

Hverken et halvt år med provisorisk arbeidsplass på lageret, eller egen innsats med riving og sjauing legger en demper på stemningen, og KAM Henning Sahlgaard er entusiastisk:

– Vi er euforiske! Det var jaggu på tide å få freshet opp her, sier han.        

Se flere bilder
teppegulv og vevet vinyl

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

EKSKLUSIVT: Med dempede farger og materialer skaper Polyflor en lun og eksklusiv stemning. I det som skal bli stillerom brukes det myke heldekkende teppet Exclusive 1060 7G61 fra Object Carpet, mens arbeidssonen har gulv fra serien Wovon (Wovon Evening Barley 7626).


Se flere bilder
Thomas Gulbrandsen

Foto: Chera Westman/ifi.no

DUGNADSINNSATS: Deler av oppussingen gjøres på dugnad av de ansatte i Polyflor. Malermester Thomas Gulbrandsen, har reist fra Trøndelag for å være med på gulvleggingen.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.