Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Rezisto Easy Clean 5-BiT.jpg

Foto:

Annonse
Sika annons

Proffmaling best i test på flekkmotstand

Den nye proffmalingen Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 er blitt kåret til Best i test. Testen er utført av Rise – Research Institutes of Sweden, som har sammenlignet flekkbestandighet for likeverdige veggmalingsprodukter fra fem forskjellige nordiske malingsleverandører.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele

Resultatet av testen peker ut Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 som vinner, skriver Nordsjö i en pressemelding. Denne malingen ble lansert på det norske markedet tidligere i år.

Testen er utført av Rise – Research Institutes of Sweden i henhold til testmetode NS-EN ISO 2812-4:2017. De malte flatene ble utsatt for nedsmussing med ketchup, rødvin, smør, olivenolje, te og kaffe. Etter 15 minutters eksponering tørket man av testsubstansene, flatene ble skylt og tørket. Deretter ble flekkene bedømt iht. NS-EN ISO 4628-1:2016 og rangert, både direkte og etter 24 timer.

Se flere bilder
Proffesional rezisto easy to clean

Foto: Nordsjö

FOR VASKBARE FLATER: Med sin flekkavvisende egenskap er Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 og 7 spesielt utviklet for flater som vaskes ofte. Den er derfor optimal å bruke i offentlige miljøer, men fungerer like bra i private hjem, f.eks. i kjøkken, gang og stue der veggene kan trenge en vask i ny og ne.

Best motstand

Ifølge rapporten fra Rise leverer Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 det resultat som malingprodusenten påstår at den skal gjøre, og har den klart beste motstanden mot flekker og vask.

– Testrapporten viser at Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 utmerket seg som best i test, med den minste påvirkningen fra de testede substansene, og har den klart beste motstanden mot flekker og vask. Det gjør at våre kunder og profesjonelle malere har et produkt som beviselig holder hva det lover: «Easy Clean» og «Stain resistance», sier Mette Dahl hos Nordsjö.

Mer informasjon
Les mer
Rise Research Institutes of Sweden

RISE er Sveriges forskningsinstitutt og innovasjonspartner. I internasjonalt samarbeid med selskaper, akademier og offentlig sektor bidrar vi til et konkurransekraftig næringsliv og et bærekraftig samfunn. Våre 3000 medarbeidere driver og støtter alle typer av innovasjonsprosesser. RISE er et uavhengig, statlig forskningsinstitutt som tilbyr unik ekspertise og et 100-talls test- og demonstrasjonsmiljøer for framtidsrettede teknologier, produkter og tjenester.

Professional Rezisto Easy Clean

Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 og 7 er til maling innendørs og egner seg til både nybygg og restaurering av vegger som krever en motstandsdyktig overflate på f.eks. puss, betong, lettbetong og bygningsplater av ulike slag. Produktene påføres med rull, pensel eller sprøyte og leveres i 2,5 l og 10 l emballasje, og som ferdig brukket i S 0500-N i begge størrelser og glanser. Nordsjö Professional Rezisto Easy Clean 5 og 7 er Svanemerket.

Se flere bilder
 Rezisto Easy Clean 5

Foto: Nordsjö

BEST I TEST: I en sammenlignbar test mellom fem likeverdige konkurrerende produkter på det nordiske markedet, hadde Rezisto Easy Clean 5 den beste flekkmotstanden (Stain resistance), egenskapen i å motstå nedsmussing fra vanskelige flekker og hvor enkelt den malte flaten kan tilbakestilles bare med vask.

Alt til vegg i én pakke
Produktaktuelt

Alt til vegg i én pakke

Med Jordan Supersett Vegg og Tak blir maling av vegg og tak enkelt. Alt verktøy som trengs for å få et strøkent sluttresultat er samlet i én pakke. Supersettet inneholder 50 mm skrå...

Røkt eik er noe helt eget
Produktaktuelt

Røkt eik er noe helt eget

Når du damper eiketre med vann og ammoniakk, skjer det noe spesielt: Treet blir mørkt, nesten svart, og ikke bare på overflaten, men gjennom hele treverket. Denne tørkeprosessen gir...

Rene nyheter
Produktaktuelt

Rene nyheter

Krefting utvider rengjøringsserien Stabil med Stabil Allrent for daglig rengjøring i hus og hjem, Stabil Grovrent for steder med mye fett og smuss, samt Stabil Ekspert Gulvpolish....

Varmende design
Produktaktuelt

Varmende design

Luftvarmepumpen Toshiba Signatur lager god og hyggelig varme og kan bidra til å senke kostnadene for oppvarming. Samtidig tilfører den rommet et designelement helt utenom det vanlige....

Fra innleid til fast hos Sika
Nytt om navn

Fra innleid til fast hos Sika

Kine Olsen er fra 1. desember fast ansatt som salg- og ordrekoordinator hos Sika. Hun har jobbet i selskapet som innleid ressurs i noen måneder. At hun har lang erfaring innen servicebransjen...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.