PPG Industries Inc. vil kjøpe alle aksjene i Tikkurila Oyj

Den 18. desember i år ble det ifølge en pressemelding klart at PPG Industries Inc. vil legge inn et bud på alle aksjene i Tikkurila

Av Robert Walmann/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
PPG Industries Inc. vil kjøpe alle aksjene i Tikkurila Oyj

Foto: PPG

Aksjonærene vil ifølge meldingen bli tilbudt EUR 25.00 for hver aksje. Verdien på selskapet er anslått til om lag EUR 1.1 billion. Det går frem av pressemeldingen at PPG ser et betydelig potensial i Tikkurila, og de ønsker å gjøre store investeringer i selskapets teknologi, infrastruktur og personell.  

Dele på Pinterest Logo

Foto: Tikkurila

SER MULIGHETER: Dersom PPG Industries Inc. overtar alle aksjene i Tikkurlia, vil de i følge en pressemelding gjøre store investeringer i selskapet. 

Ingen endringer for Tikkurila

PPG vil også gi Tikkurila tilgang til alle sine ressurser for å styrke utvikling og kunderelasjoner over hele verden. Om oppkjøpet finner sted vil det ifølge pressemeldingen ikke medføre umiddelbare endringer for produkter, markedsposisjon eller for ansatte i Tikkurila.

Dele på Pinterest Logo

Foto: PPG

LANG HISTORIE: PPG med sine 47000 ansatte, er til stede i 70 land. De har utviklet og solgt maling og overflatebehandlinger i mer enn 135 år.     

Bekreftelse på godt arbeid

Elisa Markula, CEO i Tikkurila, forstår hvorfor PPG Industries er villig til å kjøpe selskapet.
- De siste tre årene har vi gjort store strategiske endringer, noe som har styrket vår markedsposisjon og salg. Tikkurila er ledende innenfor dekorativ maling i Russland, Sverige, Finland og de baltiske landene. Jeg tolker budet fra PPG som en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig,sier hun. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt