FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Popup-LEVER LENGE-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Popup-utstilling om design og bærekraft

Den 3. november åpner Tarkett for første gang dørene til et helt eget bransjearrangement i Norge – en popup-utstilling på DOGA i Oslo, med søkelys på design og bærekraft. Samtidig byr de på faglig inspirasjon og en dagsaktuell paneldebatt om fremtidens sirkulære løsninger fra scenen.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Installasjonen «COLOR BLOCKED» ble vist første gang under 3daysofdesign i København i juni, der den ble nominert til Best Exhibition Award. Nå kommer utstillingen til Norge og vises på Design og arkitektur Norge (DOGA), som en del av Tarketts bransjearrangement der bærekraft og design for fremtiden står som tema.  

«COLOR BLOCKED» er utformet av det nederlandske designstudioet Studio RENS, og viser et eksempel på hvordan eksisterende materialer kan gjenbrukes og redesignes for å få forlenget levetid. Studio RENS har brukt utgåtte teppefliser og feilvarer fra Tarketts kolleksjoner, og gjennom en unik innfargingsprosess skapt en ny og fargerik kolleksjon. Installasjonen presenteres av Eveline Tsui-Gondrie, EMEA Category Manager Carpets hos Tarkett og Stefanie van Keijsteren fra Studio RENS.

Se flere bilder
Color Blocked, utstilling

Foto: Tarkett

GJENBRUK: Installasjonen er i seg selv også et eksempel på gjenbruk – den ble vist for første gang under 3daysofdesign i København og er laget av nederlandske Studio RENS. 

Drivere for gode løsninger

Som ramme rundt «COLOR BLOCKED»-installasjonen vises en miks av Tarketts kjente materialer samt noen nye produkter, og fra scenen bys på faglig inspirasjon med en dagsaktuell debatt for dem som jobber med design og utvikling av eiendom, kontorprosjekter og andre offentlige miljøer.

– Den røde tråden for arrangementet er design og bærekraft. Dette er to temaer som omfavner mange muligheter og drivere for de gode løsningene i fremtiden, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett.

Tema for paneldebatten er hvordan vi best kan utnytte hverandres kompetanse og samarbeide på kryss av bransjer, for å finne de beste løsningene for neste generasjon. Medlemmene i panelet representerer ulike bransjer hvor det jobbes med nettopp design: Scenario Interiørarkitekter, Loopfront, Vestre, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik og Tarkett.

Se flere bilder
Linn Hagtvedt

Foto: Tarkett

ØNSKER DIALOG: – Vi ønsker å legge til rette for en god og åpen dialog omkring utfordringene med markedets forventninger til kompetansenivå, og aktørenes egne forventninger og ønsker for fremtiden, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett.

Økte kompetansekrav

Fremtiden avhenger av at vi tar de riktige valgene i dag, men mange aktører er bekymret for manglende ekspertkompetanse innen bærekraft.

– Det stilles stadig tøffere krav til kompetanse, og det forventes at alle skal kunne mye om sirkulær økonomi og bærekraft, og være oppdatert på de seneste funnene og løsningene. Vi ønsker å legge til rette for en god og åpen dialog omkring utfordringene med markedets forventninger til kompetansenivå, og aktørenes egne forventninger og ønsker for fremtiden. Vi har et sterkt panel med representanter fra virksomheter som jobber med prosjekter og tiltak i dag for å påvirke fremover i tid, sier Hagtvedt.

Arrangementet går av stabelen som en «afterwork» kl. 16-19 torsdag 3. november på DOGA, Design og Arkitektur, i Oslo. 

Se flere bilder
iQ formasjoner

Foto: Tarkett

IQ FORMER: På DOGA vises under arrangementet også en rekke gjenstander, møbler og installasjoner der Tarketts gulvmaterialer er brukt på kreative måter. 

Med produktlevering følger ansvar
Økonomi

Med produktlevering følger ansvar

Interiørkonsulentens rolle har utviklet seg fra å velge farger og materialer til kundenes prosjekter, til også selv å kjøpe inn og levere interiørproduktene til kunden. Med dette følger...

Tømrer selger listverk
Nytt om navn

Tømrer selger listverk

I starten av august startet Øyvind Rygh som salgsansvarlig for region Vest-, Nord- og Midt-Norge i Deco Systems. Rygh har fagbrev som tømrer og har en lang yrkeskarriere innenfor...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.