FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Polyflor på DS 2021- Artigo-utstillingen. Foto-Hannah Kirkestuen.jpeg

Foto: Hannah Kirkestuen

Polyflor stiller ut på det nye Nasjonalmuseet

Når Designers Saturday blåses i gang 10. september, er det med relativt få gulvleverandører på laget. Men Polyflor er der med sine Artigo gummigulv, og de blir ekstra synlig med unik stand på et helt unikt sted, nemlig Nasjonalmuseet.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Designers Saturday er den store møte- og visningsarenaen for design og interiørarkitektur i Norge og Polyflor har invitert arkitekter og interiørarkitekter fra hele landet til sin utstilling. Daglig leder i Polyflor, Rune Bjørnstad gleder seg seg sammen med sine kollegaer til å ta imot.

– Dette blir kjempegøy. Vi har en flott utstilling designet av designstudentene Juni Bunkholdt og Hannah Kirkestuen, fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, som vi gleder oss til å vise. Det er også flott at de som besøker oss får oppleve deler av museet nesten et helt år før det åpnes for publikum.

Konseptet Designers Saturday er slik at hver utstiller kun kan vise et varemerket, i år satser Polyflor på å presentere Artigo gummigulv. Det gjør de ifølge Bjørnstad på en unik måte, og han tar av seg hatten for designstudentene som står bak konseptet.

– De har ikke bare designet, de har gjort alt – til og med snekret alle modulene, forteller Bjørnstad.

Se flere bilder
Utstillingsmoduler til Polyflors stand Designers Saturday 2021

Foto: Hannah Kirkestuen

SNART KLAR: Designstudentene Hannah Kirkestuen og Juni Bunkholdt har planlagt, tegnet og snekret utstillingsmodulene, som her står ferdig i verkstedet, klar til gulvleggeren som kommer og kler dem med Artigo gummigulv i farger. Neste stopp et det nye Nasjonalmuseet.

Vil ha gulv med farge

Polyflor har tatt årets tema «Change» på alvor, og utfordrer det beskrivende ledd: Et gulv må vel ikke være grått?

– Vi ønsker å utfordre de grå gulvene, og vise mulighetene med farger. Målet er så klart å få flere til å velge gummigulv, men det er ikke bare produktet, vi ønsker å fokusere mer på farger og løfte gulvet som en viktig del av rommet, sier Bjørnstad spent, og håper at de som skal beskrive nye prosjekt framover vil la seg inspirere. Standen er uten tvil er verdt et besøk.

Styret i Designers Saturday gjør jobben

Det er møbler, belysning, tekstil, kjøkken og bad som utgjør tyngden blant de 135 utstillerne under Designers Saturday. Flere av dem stiller ut i to showrom, så totalt teller listen 145. Prosjektleder Eva Pedersen er godt fornøyd med oppslutningen. Hun er i det hele tatt storfornøyd med at det ble Designers i år.

– Styret vaklet lenge mellom tvil og tro. Vi startet planleggingen som vanlig, men turte ikke starte med noe som kostet penger før i april. Så det er egentlig en prestasjon at vi har fått det til, sier hun og berømmer styret for en kjempejobb. 

Se flere bilder
Portrett av Eva Pedersen, prosjektleder Designers Saturday

Foto: Espen Grønli

FORNØYD PROSJEKTLEDER: Eva Pedersen og styret i DS åpne kan endelig åpne dørene til arrangementer de omtaler som den viktigste møteplassen for design og interiørarkitektur i Norge, Uten sammenligning den største arenaen for inspirasjon, faglig oppdatering, kollegiale- og sosiale møter, som viser det siste og beste innen møbler, belysning, tekstiler, kjøkken og gulv,

DS utvider til to fagdager

Husk at dette er en bransjedugnad, de som er arrangører gjør dette ved siden av full jobb.

Hun forteller at de har lempet litt på kravene om at det må være tre utstillere i hvert showrom i år. Ellers er det nytt at det blir to fagdager; fredag og lørdag.

 – Vi håper arkitektene får «fri» til å gå rundt på showrommene i arbeidstiden og hente info på fredag. Det blir ikke busser den dagen, umulig i fredagsrushet, men lørdag blir som før med busser og stoppesteder, sier hun.

På søndag, som er publikumsdag, er det kun utstillingene på Nasjonalmuseet som er åpent. 

Se flere bilder
Karl Johansgate pyntet med bannere fra Designers Saturday

Foto: Espen Grønli

MØTEPLASS: Fra 10-12 september vil Designers Saturday setter preg på byen med sine bannere og busser som går i skytteltrafikk mellom showrommene. Det er 19 gang at DS arrangeres i byen.

Mer informasjon
Les mer
Designers Saturday
Se flere bilder
Logo Designers Saturday 2021

Foto: Designers Saturday

DESIGNERS SATURDAY åpner fredag 10. september og pågår over helgen. Det arrangeres for 19. gang i Oslo. 

DS oppsto i New York tidlig på 1970-tallet, som en reaksjon på store messehaller. DS i Oslo har siden 1986 vært en biennale. Designers Saturday er organisert som en forening og driver non-profit, virksomhet basert på dugnad. Utstillerne er medlemmer, deres representanter sammen med frivillige designentusiaster sørger ulønnet for planlegging og gjennomføring av arrangementet, sammen med en innleid prosjektleder.

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.