Personvernerklæring

I tråd med de nye personvernlovene, har vi oppdatert vår personvernerklæring. Det har vi gjort for at du bedre skal forstå hvordan vi lagrer og bruker dine personopplysninger når du registrer deg hos oss.
 
Hva går de nye reglene ut på?
Den nye Personvernforordningen, eller GDPR (The General Data Protection Regulation), er EUs forordning for personvern, som ble norsk lov i 2018. Reglene gjelder for alle virksomheter som samler inn eller bruker personopplysninger om EU-/EØS-borgere. Det nye regelverket gir virksomheter nye plikter og større ansvar for hvordan personopplysninger samles inn, lagres og behandles, og enkeltpersoner får flere rettigheter og større kontroll over egne personopplysninger.
 
Vi håper at du tar deg tid til å lese vår oppdaterte personvernerklæring, slik at du bedre kan forstå hvordan vi lagrer og bruker personopplysningene dine. Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), ved administrerende direktør, er ansvarlig for lagring og behandling av personopplysninger, og jobber for å sikre at ditt personvern er beskyttet når du bruker våre tjenester. Personvernerklæringen gir informasjon om IFIs lagring og behandling av personopplysninger, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har.
 
1. Hva slags opplysninger lagrer vi om deg – og hva bruker vi dem til?

Dersom du som privatperson registrerer deg hos oss, henter vi inn følgende opplysninger:

  • Navn – for å identifisere bruker og kunne fakturere
  • E-post – for å distribuerer nyhetsbrev
  • Kjønn – for å bruke til statistikk
  • Adresse – for å kunne fakturere

Dersom du som journalist registrerer deg hos oss, henter vi overnevnte informasjon, i tillegg til følgende opplysninger:

  • Telefon – for å kunne komme i kontakt med deg
  • Adresse til firmaet – for å kunne komme i kontakt med redaksjonen/forlaget/firmaet

 

2. Hvordan henter vi inn personopplysninger?
For personer som allerede abonnerer på Fargemagasinet på trykk, er det Fargemagasinets abonnementsbase som ligger til grunn for innhentede personopplysninger.
 
For deg som registrer deg på fargemagasinet.no, vil personopplysningene vi lagrer, bli hentet når du registrerer deg på våre nettsider, fargemagasinet.no, og når du melder deg på vårt nyhetsbrev. Ved å registrere deg hos oss, samtykker du at vi henter inn disse opplysningene om deg. Du kan når som helst slette kontoen din, og dermed også fjerne de innhentede personopplysningen fra vår database. Det er frivillig å opprette profil på fargemagasinet.no og motta nyhetsbrev, og dermed også å gi fra deg personopplysninger. For å få tilgang til artikler bak betalingsmur er du imidlertid nødt til å være registrert hos oss. Du vil fremdeles kunne lese våre åpne artikler på fargemagasinet.no selv om du ikke ønsker å registrere deg hos oss.
 
3. Hvem utleveres personopplysningene til?
Opplysningene vi henter om deg utleveres ikke til noen tredjepart. Det er kun IFI som har tilgang på opplysningene, og de brukes kun til formålene oppgitt over.
 
4. Hvor lenge lagres opplysningene?
Opplysningene du deler med oss lagres inntil du eventuelt velger å slette din konto. Velger du å slette kontoen, vil alle dine personopplysninger fjernes fra vår database.
 
5. Dine rettigheter
Du har rett til innsyn, retting, sletting og dataportabilitet, og til å kreve at behandlingen av personopplysninger begrenses, og å motsette deg visse former for behandling. Dersom du mener at IFIs behandling av dine personopplysninger er i strid med reglene, har du rett til å klage til Datatilsynet.
 
6. Kontaktinformasjon
Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller andre henvendelser. Du kan nå oss på tlf.: 67 55 46 80 eller e-post. Vi holder til på Hamang terrasse 63, 1336 Sandvika.
 

COOKIES

De aller fleste nettsider bruker informasjonskapsler/cookies for å gi brukerne en bedre opplevelse, og det gjelder også fargemagasinet.no. En informasjonskapsel/cookie er en tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når du besøker en nettside. Den brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer eller å registrere hvor bruker beveger seg rundt på nettstedet. Informasjonskapselen kan på den måten hjelpe tilbyder til å tilpasse tjenesten ut ifra informasjonen som lagres, og du som bruker vil få en mer brukervennlig og tilpasset opplevelse. Du kan selv administrere dine informasjonskapsler ved å klikke på Hjelp i nettleseren.

 

Hva sier loven?

I 2013 fikk den reviderte ekomloven (Lov om elektronisk kommunikasjon) en ny «cookie-paragraf». Denne krever at eierne av nettsiden informerer brukerne om bruk av informasjonskapsler, hvor formåler er å sikre brukernes personvern. Loven sier som følger:§ 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

 

Hva bruker vi informasjonskapsler/cookies til?

Som de fleste andre nettsteder samler vi inn informasjonen automatisk, og lagrer den i loggfiler på våre servere. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.Her er en oversikt over de informasjonskapslene/cookiene vi benytter:

 

Huskeliste – levert av fargemagasinet.no

Brukes for å huske innhold du lagrer i huskelisten.

_ga – levert av Google Analytics

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google. Denne informasjonskapselen brukes for å skille unike brukere ved å gi dem et tilfeldig generert nummer som identifiserer klienten. Nummeret er inkludert i hver sidevisning på siden, og er brukt for å kalkulere antall besøkende, sesjoner og kampanjedata for å kunne lage analyserapporter. Den er programmert til å utløpe etter to år, men dette er mulig å endre av eier av nettsiden.

__gat – levert av Google Analytics

Denne brukes til å begrense innsamlet data på sider med høy trafikk. Den utløper etter 10 minutter.
 

Informasjon om Google Display Advertising

Vi har implementert Google Analytics-spesifikasjoner basert på Display Advertising (Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager-integrering , Google Analytics Demographics og Interest Reporting). Besøkende kan velge bort Google Analytics for Display Advertising og tilpasse Google Display Network-annonser ved å bruke Ads Settings.Vi, sammen med tredjepartskeverandører, inkludert Google, bruker førstehånds-cookies (som Google Analytics cookies), og tredjeparts-cookies (som DoubleClick cookie) sammen for å rapportere hvordan annonsevisningen fungerer, annen bruk av annonsetjenester, og hvordan interaksjoner med disse annonsevisningene og annonsetjenestene er relatert til besøk til vår nettside.