Annonse
Gerflor annons
Gerflor annons

Oslo Design Fair avlyses i august 2020

Oslo Design Fair på Norges Varemesse i Lillestrøm i august er avlyst. Årsaken er at regjeringen har endret Covid-19-forskriften til å også omhandle varemesser. Isteden lanserer arrangøren showrom-variant for møter mellom innkjøpere og utstillere.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Oslo Design Fair avlyses i august 2020

Foto: Chera Westman/ifi.no

Nå har myndighetene utvidet Covid-19-forskriften om smitteverntiltak, med en begrensning for arrangementer til 200 deltakere, til også å gjelde for varemesser. Det fører til at den store innkjøpsmessen for interiør, design og håndverk – Oslo Design Fair i Lillestrøm – må avlyses. Messen skulle ha vært arrangert i slutten av august. 

Dele på Pinterest Helt strøkent Polyflor

Foto: Chera Westman/ifi.no

UTSTILLER: I januar deltok butikkonseptet Helt strøkent på Gjøvik, på messen. Leverandører som Polyflor og Pure & Original bistod på standen.

Arrangøren er skuffet

Dele på Pinterest teppe på utstilling

Foto: Chera Westman/ifi.no

HANDELSPLASS: Arrangøren av Oslo Design Fair mener messen kan regnes for å være et kjøpesenter for interiørbutikker.

— Vi vet at mange utstillere og besøkende er fryktelig skuffet nå. Vi deler frustrasjonen og hadde lagt til grunn at Oslo Design Fair kunne gjennomføres i august frem til regjeringen endret spillereglene, sier Liv Kindem, kommersiell direktør i Norges Varemesse i en pressemelding.

— Med støtte fra kommuneoverlege, og god dialog med politiet og egen smittevernveileder var jeg sikker på at vi skulle gjennomføre en trygg messe i august. Det er uforståelig at regjeringen tillater stappfulle kjøpesentre samtidig som Oslo Design Fair nektes åpnet, sier Kindem.

Viktig møtested

For mange småbutikker vil høst- og julesalget avgjøre fremtiden. I en situasjon hvor arbeidsledigheten fortsatt er rekordstor mener Norges Varemesse at Oslo Design Fair burde vært å regne som et kjøpesenter, og dermed unntatt Covid-19-forskriften.

— Oslo Design Fair er en handelsmesse og et møtested for små og store bedrifter i hele Norge. Når mange bedrifter og arbeidsplasser trues med konkurs, spiller vi en viktig rolle for å få hjulene i gang for både utstillere og besøkende på messen, sier Kindem.

Dele på Pinterest grønn monter

Foto: Chera Westman/ifi.no

SHOWROOM: Arrangøren av messen vil innen kort lansere alternative møteplasser mellom innkjøpere og utstillere.    

Alternativ møteplass

Gjennom høsten vil Oslo Design Fair jobbe med alternative løsninger for å tilrettelegge for møter mellom utstillere og innkjøpere, frem til vi igjen kan samles om en effektiv handels- og møteplass på vanlig vis.

— For å hjelpe bransjen og bidra til at våre utstillere kan treffe kundene sine til tross for begrensningene, vil vi lansere Oslo Design Fair Showroom innen kort tid.

Oslo Design Fair i januar 2021 planlegges gjennomført som vanlig. 

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt