Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Chera Westman/ifi.no

Oslo Design Fair avlyses i august 2020

Oslo Design Fair på Norges Varemesse i Lillestrøm i august er avlyst. Årsaken er at regjeringen har endret Covid-19-forskriften til å også omhandle varemesser. Isteden lanserer arrangøren showrom-variant for møter mellom innkjøpere og utstillere.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har myndighetene utvidet Covid-19-forskriften om smitteverntiltak, med en begrensning for arrangementer til 200 deltakere, til også å gjelde for varemesser. Det fører til at den store innkjøpsmessen for interiør, design og håndverk – Oslo Design Fair i Lillestrøm – må avlyses. Messen skulle ha vært arrangert i slutten av august. 

Se flere bilder
Helt strøkent Polyflor

Foto: Chera Westman/ifi.no

UTSTILLER: I januar deltok butikkonseptet Helt strøkent på Gjøvik, på messen. Leverandører som Polyflor og Pure & Original bistod på standen.

Arrangøren er skuffet

Se flere bilder
teppe på utstilling

Foto: Chera Westman/ifi.no

HANDELSPLASS: Arrangøren av Oslo Design Fair mener messen kan regnes for å være et kjøpesenter for interiørbutikker.

— Vi vet at mange utstillere og besøkende er fryktelig skuffet nå. Vi deler frustrasjonen og hadde lagt til grunn at Oslo Design Fair kunne gjennomføres i august frem til regjeringen endret spillereglene, sier Liv Kindem, kommersiell direktør i Norges Varemesse i en pressemelding.

— Med støtte fra kommuneoverlege, og god dialog med politiet og egen smittevernveileder var jeg sikker på at vi skulle gjennomføre en trygg messe i august. Det er uforståelig at regjeringen tillater stappfulle kjøpesentre samtidig som Oslo Design Fair nektes åpnet, sier Kindem.

Viktig møtested

For mange småbutikker vil høst- og julesalget avgjøre fremtiden. I en situasjon hvor arbeidsledigheten fortsatt er rekordstor mener Norges Varemesse at Oslo Design Fair burde vært å regne som et kjøpesenter, og dermed unntatt Covid-19-forskriften.

— Oslo Design Fair er en handelsmesse og et møtested for små og store bedrifter i hele Norge. Når mange bedrifter og arbeidsplasser trues med konkurs, spiller vi en viktig rolle for å få hjulene i gang for både utstillere og besøkende på messen, sier Kindem.

Se flere bilder
grønn monter

Foto: Chera Westman/ifi.no

SHOWROOM: Arrangøren av messen vil innen kort lansere alternative møteplasser mellom innkjøpere og utstillere.    

Alternativ møteplass

Gjennom høsten vil Oslo Design Fair jobbe med alternative løsninger for å tilrettelegge for møter mellom utstillere og innkjøpere, frem til vi igjen kan samles om en effektiv handels- og møteplass på vanlig vis.

— For å hjelpe bransjen og bidra til at våre utstillere kan treffe kundene sine til tross for begrensningene, vil vi lansere Oslo Design Fair Showroom innen kort tid.

Oslo Design Fair i januar 2021 planlegges gjennomført som vanlig. 

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.