menu
Annonse

Oslo Design Fair avlyses i august 2020

Oslo Design Fair på Norges Varemesse i Lillestrøm i august er avlyst. Årsaken er at regjeringen har endret Covid-19-forskriften til å også omhandle varemesser. Isteden lanserer arrangøren showrom-variant for møter mellom innkjøpere og utstillere.

Chera Westman/ifi.no 25.06.2020 cloud_download

fullscreen
 • AVLYST: Oslo Design Fair i august 2020 er avlyst grunnet endringer i smittevernsforskriften.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • SHOWROOM: Arrangøren av messen vil innen kort lansere alternative møteplasser mellom innkjøpere og utstillere.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • UTSTILLER: I januar deltok butikkonseptet Helt strøkent på Gjøvik, på messen. Leverandører som Polyflor og Pure & Original bistod på standen.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • HANDELSPLASS: Arrangøren av Oslo Design Fair mener messen kan regnes for å være et kjøpesenter for interiørbutikker.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Helt strøkent Polyflor

UTSTILLER: I januar deltok butikkonseptet Helt strøkent på Gjøvik, på messen. Leverandører som Polyflor og Pure & Original bistod på standen.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Nå har myndighetene utvidet Covid-19-forskriften om smitteverntiltak, med en begrensning for arrangementer til 200 deltakere, til også å gjelde for varemesser. Det fører til at den store innkjøpsmessen for interiør, design og håndverk – Oslo Design Fair i Lillestrøm – må avlyses. Messen skulle ha vært arrangert i slutten av august. 

Arrangøren er skuffet

teppe på utstilling

HANDELSPLASS: Arrangøren av Oslo Design Fair mener messen kan regnes for å være et kjøpesenter for interiørbutikker.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

— Vi vet at mange utstillere og besøkende er fryktelig skuffet nå. Vi deler frustrasjonen og hadde lagt til grunn at Oslo Design Fair kunne gjennomføres i august frem til regjeringen endret spillereglene, sier Liv Kindem, kommersiell direktør i Norges Varemesse i en pressemelding.

— Med støtte fra kommuneoverlege, og god dialog med politiet og egen smittevernveileder var jeg sikker på at vi skulle gjennomføre en trygg messe i august. Det er uforståelig at regjeringen tillater stappfulle kjøpesentre samtidig som Oslo Design Fair nektes åpnet, sier Kindem.

Viktig møtested

grønn monter

SHOWROOM: Arrangøren av messen vil innen kort lansere alternative møteplasser mellom innkjøpere og utstillere.    

camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

For mange småbutikker vil høst- og julesalget avgjøre fremtiden. I en situasjon hvor arbeidsledigheten fortsatt er rekordstor mener Norges Varemesse at Oslo Design Fair burde vært å regne som et kjøpesenter, og dermed unntatt Covid-19-forskriften.

— Oslo Design Fair er en handelsmesse og et møtested for små og store bedrifter i hele Norge. Når mange bedrifter og arbeidsplasser trues med konkurs, spiller vi en viktig rolle for å få hjulene i gang for både utstillere og besøkende på messen, sier Kindem.

Alternativ møteplass

Gjennom høsten vil Oslo Design Fair jobbe med alternative løsninger for å tilrettelegge for møter mellom utstillere og innkjøpere, frem til vi igjen kan samles om en effektiv handels- og møteplass på vanlig vis.

— For å hjelpe bransjen og bidra til at våre utstillere kan treffe kundene sine til tross for begrensningene, vil vi lansere Oslo Design Fair Showroom innen kort tid.

Oslo Design Fair i januar 2021 planlegges gjennomført som vanlig. 

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse