Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
SELVLÆRT-Alexandre Chappel-Løkka-FotoIverValkvæ-ifi (18).jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Oppussing på YouTube – og med Duri i ryggen

YouTuber Alexandre Chappel har dokumentert renoveringen av en leilighet på Grünerløkka i Oslo gjennom videoer på sin YouTube-kanal. Det unike med denne renoveringen er at Chappel har gjort alt selv, men hva gjør du når du skal lære noe for første gang? Du oppsøker en proff for råd- og veiledning. Duri Fagprofil har vært en stødig samarbeidspartner for Alexandre gjennom hele prosessen.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

YouTuber Alexandre Chappel har renovert en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Med seg på veien har han hatt god assistanse av Duri Fagprofil. De har kurset Alexandre i bruk av verktøy og utstyr, og hjulpet ham med levering av materiell. Til daglig deler Alexander Chappel, som er industriell designer og altmuligmann, videoer på sin YouTube-kanal. Der gir han seerne et innblikk i ulike prosjekter og smarte løsninger. I 2022 startet han oppussingen av sin bolig i Oslo, som han har dokumentert og vist til sine seere. 

Selvlært altmuligmann

Alexandre Chappel er utdannet industriell designer, men har også erfaring som møbelsnekker. De praktiske ferdighetene har kommet til god nytte gjennom renoveringsprosessen.

– Jeg startet på skolen som møbelsnekker, men istedenfor å ta fagbrev som møbelsnekker bestemte jeg meg for å heller ta en mastergrad som industriell designer, sier han.

Da Alexandre Chappel bestemte seg for å kjøpe og renovere leiligheten på Grünerløkka var han tidlig klar over at han ville ta seg god tid, utfordre seg selv og bruke smarte og kanskje litt utradisjonelle løsninger til leiligheten.

– Mange av løsningene og prosessene jeg har valgt har nok ikke vært nødvendige, som for eksempel gulvet. Det rev vi og senket åtte centimeter for å få det tilbake til slik det var originalt da bygget ble bygget. Tanken bak var å få så høy takhøyde som mulig, noe som tilfører volum til rommet og du får en mye bedre romfølelse, legger han til.

Se flere bilder
Alexandre Chappel sjekker membran

Foto: Alexandre Chappel

TETTER: Alexandre Chappel gjorde også alt arbeidet på badet selv, men en kontrollør fra Fjellhamar Bygg var jevnlig innom. Han sjekket membranen og fuktigheten når den ble utsatt for vann og testet.

Spennende samarbeid

Peder Godvik hos Duri Fagprofil synes samarbeidet mellom de to har vært både givende og nyttig for dem.

Det er veldig gøy å samarbeide med Alexandre fordi han er så dedikert. Med bakgrunn som industridesigner og møbelsnekker går han skikkelig inn i det han skal gjøre, i tillegg til at han har en glimrende formidlingsevne, sier Godvik.

– Det har vært stort engasjement på videoene han har lagt ut, og mange kule kommentarer på hvor spennende Duri sitt utvalg er. Flere sammenligner oss med en godteributikk for håndverkere, sier Godvik og ler.        

Se flere bilder
Peder Godvik

Foto: Duri Fagprofil

TETT SAMARBEID: – Det har vært et utrolig bra samarbeid, han har fått kursing og produkter han er fornøyd med og vi har fått veldig godt og forklarende innhold tilbake, sier Peder Godvik.

Selvdesignet

I tillegg til å utføre arbeidet selv, er det også Alexandre Chappel som har stått bak utformingen av boligen. Alt fra kjøkkenløsning til planløsning har han designet selv.

– Når jeg gjør alt selv har jeg mer spillerom for å komme opp med kule og smarte løsninger. Du har også mye mer kontroll på å få det hjemmet du selv ønsker. Bak hvert valg som er tatt, er tanken at vi skal sitte igjen med mest mulig og få den beste planløsningen vi kan få, sier han.

Se flere bilder
Alexandre Chappel design kjøkken

Foto: Alexandre Chappel

SELVDESIGNET: Alt fra kjøkkenløsning til planløsning har Alexandre Chappel fikset selv.

Nytt veggsystem

På veggene har Alexandre Chappel valgt mikrosement som han har pusset, og store mørke fliser med et rustikk utseende til dusjen. På gulvet har han valgt store lyse fliser. Som membran på veggene bak dette har han montert Aquapro membranplater med tettedetaljer og lim fra Bostik.

– Jeg har hatt en veldig positiv opplevelse med membranplatene, de er veldig enkle å jobbe med. De kan nesten sammenlignes med gipsplater, men de er en god del hardere og litt mindre, som også gjør de enklere å jobbe med. Stikksag, kniv og en rettholt er egentlig alt du trenger, og har du kuttet litt feil kan du fint bruke en gipshøvel for å rette opp. Platene er også så harde at du kan skru de opp bare ved hjelp av gipsskruer, sier han.

Se flere bilder
Alexandre Chappel

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SOM GIPS: ­– Membranplatene er veldig enkle å arbeide med, du kan nesten sammenligne de med gipsplater, sier Alexandre Chappel.

Ny tankegang

Med sine Aquapro membranplater ønsket Duri Fagprofil å vise frem et nytt system og hvor effektivt det er for baderomsbyggere. Som med alle nye ting er det ikke alltid like lett å få folk til å vike bort fra det gamle og trygge.

– Ved hjelp av Alexandre og hans formidlingsevne har vi fått vist frem og synliggjort Aquapro membranplater og vist hvor enkelt du kan bygge opp et bad steg for steg. Med hjelp av ham har vi kunnet forklare oppbyggingen av systemene. Siden Aquapro-systemet er en ny måte å tette bad på, er det fint å få vist det frem til et bredt spekter av publikum, sier Godvik.

Se flere bilder
Tetting av bad, Alexandre Chappel

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

VIDERE SAMARBEID: – Vi ønsker absolutt å samarbeide med Alexandre igjen, han er veldig åpen og skikkelig i alt han gjør, sier Godvik. 

På lag med Duri

Gjennom hele renoveringsprosessen har Alexandre Chappel hatt et godt samarbeid med Duri Fagprofil. Gjennom dem har han fått hjelp med utstyr og materiell, samt kurs om hvordan verktøy brukes og prosesser utføres.

– Det som er gøy med Duri er at de har så utrolig mye forskjellig i sitt sortiment, og har ekspertise på veldig mye. Gjennom deres kontakter har jeg fått låne verktøy og fått hjelp med materiell.

– En av de beste tingene med oppussingen er at du lærer utrolig mye. Et eksempel er malingssprøyten jeg fikk tilgang til gjennom Duri. Det var både utfordrende og spennende, sier han.

Det er ikke bare på badet Duri og Alexandre Chappel har samarbeidet.  Alexandre Chappel har også testet produkter og verktøy for Duri, og de får alltid nyttige og konstruktive tilbakemeldinger, sier Godvik.

– Han er åpen og ærlig og vi får alltid tilbakemeldinger som vi kan jobbe med, alt fra hvilke produkter som er gode til hvilke som ikke holder mål, sier han.

– Vårt motto er «Enkelt for fagfolk», og det er bare mulig om vi lytter til de som bruker produktene og verktøyet og tar med oss videre i utvikling av og leting etter nye produkter, avslutter Godvik.

Se flere bilder
Alexandre Chappel, malingssprøyte

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

BARE SPRØYT: Et av verktøyene Alexandre Chappel prøve seg på gjennom Duri Fagprofil var denne malingssprøyten som han brukte til å male stuen. Før han startet fikk han opplæring i hvordan den funket.


Mer informasjon
Les mer
Aquapro membranplater fra Duri Fagprofil

Aquapro membranplater er damptette og er svært godt egnet for flislegging, sparkling og maling, samt mikrosement. Platen inngår i den tekniske godkjenningen TG20678 for malte, slette flater på bad. Platen består av glassfiberarmert lettvektssement tilsatt EPS-kuler og med en pålimt PP-filt på den ene siden. Platen har en høy trykkfasthet som gjør at den egner seg godt for de aller fleste bruksområder på et bad. Platene får du i både 8 mm og 12 mm tykkelse, hvor 12mm har falsede kanter og 8 mm har rette kanter. Det er viktig å legge inn ekstra spikerslag for montering av tyngre gjenstander som servanter, skap osv.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.