Fargemagasinet logo
Se flere bilder
NIL-årbok-SKREDDERSØM-FotoBent René Synnevåg.jpg

Foto: Bent René Synnevåg

Ombruk – hett tema i interiørverden

Med lanseringen av NILs årbok 2021 manifesteres enda en gang at bærekraft er et virkelig hett tema. Transformasjoner, gjenbruk og ombygging var felles trekk i flere prosjekter.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening har samlet fjorårets beste interiørprosjekter til en egen årbok – INTERIØR & MØBLER. Denne gang havnet fokus på det som beskrives som interiørarkitektenes kjernekompetanse – transformasjoner.

Både de fremhevede signalprosjektene og fagartiklene i årboken tar for seg tema sirkulær økonomi og ombruk – eksemplifisert ved blant annet totaloppussingen av Legenes Hus, motedesignerens skreddersydde leilighet, en fabrikk som er blitt spisested og møteplass, og ved utforming av boliger i en unik landsby for demente, med blant annet gjenbruksmøbler og antikviteter.

Se flere bilder
Legenes Hus,

Foto: Dag Sandvén

LEGENES HUS: Uttrykket på eksteriøret og den overordnede arkitekturen i Legenes Hus har tålt tidens tann godt. Bygget ble ferdigstilt i 1996 og tegnet av Torstein Ramberg. Innvendig var det behov for restrukturering og endringer, for å bli et Legenes hus for fremtiden. Legeforeningen kom til Metropolis med et ønske om å åpne opp bygget på en slik måte at medlemmer og besøkende føler seg velkommen inn for møter, konferanser, eller en kopp kaffe.

Nøye utvalgte prosjekter

– For å dokumentere kompetansefeltet med bredde, dybde og styrke utgir vi hvert år NILs årbok INTERIØR & MØBLER. De prosjektene du kan se og lese om i årboken har vært gjennom en reell konkurranse. Man kan ikke kjøpe seg plass i NILs årbok. Prosjektene har vært gjennom en tøff evaluering, før de presenteres her, sier Mona Lise Lien, prosjektleder og daglig leder i NIL.

Årboken finnes både som trykt bok, og i digital form på interiorogmobler.no.

Her er tre eksempler fra årboken: 

Laboratoriet:

Se flere bilder
Pillefabrikk - Laboratoriet

Foto: RadiusDesign/LPO Arkitekter

PILLEFABRIKK ble møteplass. 

På Skøyen i Oslo lå en gang det 1 000 kvadratmeter store Apothekernes Laboratorium, som i sin tid produserte blant annet antibiotika til dyrehold. Nå har Radius Design transformert og totalrenovert fabrikklokalet sammen med LPO Arkitekter til en sosial arena med blant annet spisestedet Laboratoriet. I første etasje tilbys en meny tilpasset de små, hyggelige og raske måltidene, den deilige felles middagen eller en snack i baren. Overetasjen er innredet med shuffleboards, dart-tavler og tv-skjermer samt mindre salonger for loungemøbler.

Carpe Diem:

Se flere bilder
Demenslandsby i Bærum

Foto: Anne Bråtveit

GODE MINNER i demenslandsby.    

Bærum kommune oppført en hel liten landsby for personer med demenssykdom. Her finnes 136 leiligheter i 17 bofellesskap, 22 behandlingsplasser, samt grendehus, kafé, butikk, pub og andre tilbud. Interiørarkitektene hos Cadi har samarbeidet med arkitektene om fargesettingen interiøret, basert på Le Corbusiers fargeklaviatur. En utfordring har vært å skape riktig følelse av hjem, for helt ukjente brukere. Her har minner om glade dager på hytta vært inspirasjonen.

Leiligheten til T-Michael

Se flere bilder
lelighet T-Michael

Foto: Bent René Synnevåg

SKREDDERSYDD for skredderen og motedesigneren. 

Motedesigneren T-Michael, mannen bak klesmerket Norwegian Rain, er inspirert av Japan. Det tok Nina og Morten Michelsen i Michelsens Interiørentreprenør utgangspunkt i da de utformet den kompakte, smart innredde og totalrenoverte leiligheten. Kjernen i den 70 kvadratmeter store leiligheten er en lang buet vegg, kledd i riller. Bak og inne i den finnes reoler, walk-in-closet, soverom og baderom.

Ut av dvalen
Messer

Ut av dvalen

Selv i bitende vinterkulde har Paris sjeldent vært mer strålende, fargerik og livsbejaende. Og Maison&Objet, en av verdens største interiørmesser, var intet mindre enn en eklektisk...

Trilogi i teppeflis

Trilogi i teppeflis

Forbos teppefliser Tessera utvides med tre ulike kolleksjoner i serien Union. Først ut er Infused, som kjennetegnes av design i storformat. I løper av våren får Infused følge av Accord,...

Parkettgulv som tåler vann
Produktaktuelt

Parkettgulv som tåler vann

Pergo har utviklet StayClean+, en beskyttelsesteknologi for parkett som gjør at gulvet kan utsettes for væsker og flekker uten å ta skade. Beskyttelsen forhindrer at smuss trekker...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.