FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
NIL-årbok-SKREDDERSØM-FotoBent René Synnevåg.jpg

Foto: Bent René Synnevåg

Ombruk – hett tema i interiørverden

Med lanseringen av NILs årbok 2021 manifesteres enda en gang at bærekraft er et virkelig hett tema. Transformasjoner, gjenbruk og ombygging var felles trekk i flere prosjekter.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening har samlet fjorårets beste interiørprosjekter til en egen årbok – INTERIØR & MØBLER. Denne gang havnet fokus på det som beskrives som interiørarkitektenes kjernekompetanse – transformasjoner.

Både de fremhevede signalprosjektene og fagartiklene i årboken tar for seg tema sirkulær økonomi og ombruk – eksemplifisert ved blant annet totaloppussingen av Legenes Hus, motedesignerens skreddersydde leilighet, en fabrikk som er blitt spisested og møteplass, og ved utforming av boliger i en unik landsby for demente, med blant annet gjenbruksmøbler og antikviteter.

Se flere bilder
Legenes Hus,

Foto: Dag Sandvén

LEGENES HUS: Uttrykket på eksteriøret og den overordnede arkitekturen i Legenes Hus har tålt tidens tann godt. Bygget ble ferdigstilt i 1996 og tegnet av Torstein Ramberg. Innvendig var det behov for restrukturering og endringer, for å bli et Legenes hus for fremtiden. Legeforeningen kom til Metropolis med et ønske om å åpne opp bygget på en slik måte at medlemmer og besøkende føler seg velkommen inn for møter, konferanser, eller en kopp kaffe.

Nøye utvalgte prosjekter

– For å dokumentere kompetansefeltet med bredde, dybde og styrke utgir vi hvert år NILs årbok INTERIØR & MØBLER. De prosjektene du kan se og lese om i årboken har vært gjennom en reell konkurranse. Man kan ikke kjøpe seg plass i NILs årbok. Prosjektene har vært gjennom en tøff evaluering, før de presenteres her, sier Mona Lise Lien, prosjektleder og daglig leder i NIL.

Årboken finnes både som trykt bok, og i digital form på interiorogmobler.no.

Her er tre eksempler fra årboken: 

Laboratoriet:

Se flere bilder
Pillefabrikk - Laboratoriet

Foto: RadiusDesign/LPO Arkitekter

PILLEFABRIKK ble møteplass. 

På Skøyen i Oslo lå en gang det 1 000 kvadratmeter store Apothekernes Laboratorium, som i sin tid produserte blant annet antibiotika til dyrehold. Nå har Radius Design transformert og totalrenovert fabrikklokalet sammen med LPO Arkitekter til en sosial arena med blant annet spisestedet Laboratoriet. I første etasje tilbys en meny tilpasset de små, hyggelige og raske måltidene, den deilige felles middagen eller en snack i baren. Overetasjen er innredet med shuffleboards, dart-tavler og tv-skjermer samt mindre salonger for loungemøbler.

Carpe Diem:

Se flere bilder
Demenslandsby i Bærum

Foto: Anne Bråtveit

GODE MINNER i demenslandsby.    

Bærum kommune oppført en hel liten landsby for personer med demenssykdom. Her finnes 136 leiligheter i 17 bofellesskap, 22 behandlingsplasser, samt grendehus, kafé, butikk, pub og andre tilbud. Interiørarkitektene hos Cadi har samarbeidet med arkitektene om fargesettingen interiøret, basert på Le Corbusiers fargeklaviatur. En utfordring har vært å skape riktig følelse av hjem, for helt ukjente brukere. Her har minner om glade dager på hytta vært inspirasjonen.

Leiligheten til T-Michael

Se flere bilder
lelighet T-Michael

Foto: Bent René Synnevåg

SKREDDERSYDD for skredderen og motedesigneren. 

Motedesigneren T-Michael, mannen bak klesmerket Norwegian Rain, er inspirert av Japan. Det tok Nina og Morten Michelsen i Michelsens Interiørentreprenør utgangspunkt i da de utformet den kompakte, smart innredde og totalrenoverte leiligheten. Kjernen i den 70 kvadratmeter store leiligheten er en lang buet vegg, kledd i riller. Bak og inne i den finnes reoler, walk-in-closet, soverom og baderom.

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.