FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
GODE ERFARINGER:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

OBOS: Fra 80-tallsstil til tidsriktig kontor

Der Norges største boligbyggelag og en av Nordens største boligbyggere holder til, stilles det høye krav til interiøret.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBOS flyttet inn i bygget på Hammersborg Torg, midt i hjertet av Oslo, på 60-tallet. Siden den gang har bygget vært gjennom flere faser med ulike løsninger, og før det ble påbegynt totalrenovert i 2012, var det preget av 1980-tallets glansdager, med blant annet cellekontorer med okergule lister og dører. Det ble bestemt at noe måtte gjøres, og fra 2012 til i dag, har alle byggets 20 etasjer blitt nye. Møterom og kontorlokaler er strippet ned til betongen og tilpasset tiden vi lever i.

– Målet var å få mer tidsriktige lokaler, større fleksibilitet, økt kapasitet og landskap for samhandling. Derfor er cellekontorene byttet ut med åpne landskap, og 80-tallsinteriøret byttet med moderne løsninger, forteller Vicki Tettum, administrasjonskonsulent hos OBOS, som sammen med resten av administrasjonsavdelingen har stått for interiørvalgene.

Se flere bilder
PLASS TIL ALLE:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Da møtelokalene ble utformet, var det det viktig at det skulle være en plass for alle, både de lekne og de som trenger mer ro. – Målet er at alle, uavhengig av hva slags møte man skal ha eller sinnsstemning man er i, skal finne sin plass, forteller Vicki Tettum hos OBOS.

Se flere bilder
MODERNE:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Bort med 1980-tallsstilen, inn med moderne kontorløsninger, friske farger og gulv laget for kontorhverdagen.

Lunt og åpent

De nyoppussede kontorlokalene er åpne, lyse og laget for en fleksibel jobbhverdag.

– I etasjen med åpne møterom ville vi gjerne skape et grønt og lunt interiør, med grønne planter og avpassede tepper på gulvene. Samtidig var det viktig at det skulle være lyst og åpent, sier Tettum.

Se flere bilder
GODE ERFARINGER:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

I de store, åpne møtelokalene er det lagt vinylflisene Expona Simplay fra Polyflor. Vicki Tettum forteller at det er spennende å teste alternativer til tepper, og de er veldig fornøyde med vinylflisene, særlig når det kommer til trinnlydsegenskaper og komfort. Teppet er Vorwerk Superior 1009 i farge 4E65.

Tester ulike gulv

I møteromsetasjen ligger vinylfliser med autentisk betonglook, Expona Simplay fra Polyflor, og oppå der igjen ligger avpassede Vorwerk-tepper i ulike formater og farger.

– Alle gulvene vi har valgt i disse to etasjene er nye for oss. Vi syns det er spennende å teste ut ulike typer for å se hva som funker. Da får vi førstehåndserfaring. Det er særlig interessant å prøve ut alternativer til tepper i landskap. Vinylflisene har veldig gode egenskaper når det kommer til trinnlyd, i tillegg til at de føles myke å gå på. Det er viktig, for her er det mye trafikk frem og tilbake. De avpassede teppene er med på å gi interiøret et lunt preg, og skaper naturlige soner i møtelokalene, forklarer Tettum.

Se flere bilder
SONER:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

De avpassede teppene i de åpne møtelokalene bidrar til å skape gode og naturlige soner, samtidig som de tilfører lunhet. Her er Vorwerk Superior 1009 i farge 2D91.

Spennende mønster

I fellesarealene ligger et mørkere gulv, lagt på en måte som gir liv til rommene.

– Mørkere farger fremstår både tradisjonelt og samtidig tidsriktig. Vi valgte et vevd vinylgulv, fliser lagt i ulike retninger, særlig på grunn av mønsteret det gir. Det tilfører lokalene et spennende uttrykk, sier hun.

Se flere bilder
MØNSTER:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

I fellesarealene, der folk kommer inn, ligger gulvet Polyflor Wovon i farge 7622. Flisene er lagt i ulike retninger for å få et spennende og levende mønster.

Se flere bilder
GRØNT:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

OBOS er opptatt av at deres kontorer skal speile hvem de er. Som en grønn byggherre ønsker de at interiøret de selv jobber i, skal være grønt og lunt. Det reflekteres i fargevalg, veggdekor, tepper og øvrig interiør. Teppet her er Vorwerk Superior 1009 i farge 4F75.

Se flere bilder
VEGG-TIL-VEGG:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

De grønne vegg-til-veggteppene, Vorwerk Exclusive 1030 i farge 4G10, ligger i kontorlandskapet og inne i noen møterom. – Det er nytt for oss å velge grønt teppe, vi ville teste ut noe nytt og få et litt annet uttrykk enn vi normalt har hatt. Teppet demper akustikk og lyd i rommet, og trinnlyden. Vi har veldig god erfaring med å bruke tepper i landskap, sier Tettum.

OBOS Hovedkontor, Oslo

Sted: Hammersborg Torg 1 i Oslo
Ferdigstilt: 2019
Areal: Totalt ca. 12 000 kvadratmeter
Byggherre: OBOS
Entreprenør: Karlsson og Svartedal

Gulv:
Avpassede tepper: Vorwerk Superior 1009 og 1041
Gulv under avpassede tepper: Polyflor Simplay, farge 2569
Vevd vinyl lagt i rutemønster: Polyflor Wovon, farge 7622
Vegg-til-vegg-tepper: Vorwerk Exclusive 1030, farge 4G10

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.