menu
Annonse

OBOS: Fra 80-tallsstil til tidsriktig kontor

Der Norges største boligbyggelag og en av Nordens største boligbyggere holder til, stilles det høye krav til interiøret.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no 21.10.2019 cloud_download

fullscreen
 • I de store, åpne møtelokalene er det lagt vinylflisene Expona Simplay fra Polyflor. Vicki Tettum forteller at det er spennende å teste alternativer til tepper, og de er veldig fornøyde med vinylflisene, særlig når det kommer til trinnlydsegenskaper og komfort. Teppet er Vorwerk Superior 1009 i farge 4E65.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • De grønne vegg-til-veggteppene, Vorwerk Exclusive 1030 i farge 4G10, ligger i kontorlandskapet og inne i noen møterom. – Det er nytt for oss å velge grønt teppe, vi ville teste ut noe nytt og få et litt annet uttrykk enn vi normalt har hatt. Teppet demper akustikk og lyd i rommet, og trinnlyden. Vi har veldig god erfaring med å bruke tepper i landskap, sier Tettum.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • I fellesarealene, der folk kommer inn, ligger gulvet Polyflor Wovon i farge 7622. Flisene er lagt i ulike retninger for å få et spennende og levende mønster.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • Bort med 1980-tallsstilen, inn med moderne kontorløsninger, friske farger og gulv laget for kontorhverdagen.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • De avpassede teppene i de åpne møtelokalene bidrar til å skape gode og naturlige soner, samtidig som de tilfører lunhet. Her er Vorwerk Superior 1009 i farge 2D91.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • OBOS Hovedkontor, Oslo

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • OBOS er opptatt av at deres kontorer skal speile hvem de er. Som en grønn byggherre ønsker de at interiøret de selv jobber i, skal være grønt og lunt. Det reflekteres i fargevalg, veggdekor, tepper og øvrig interiør. Teppet her er Vorwerk Superior 1009 i farge 4F75.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

 • Da møtelokalene ble utformet, var det det viktig at det skulle være en plass for alle, både de lekne og de som trenger mer ro. – Målet er at alle, uavhengig av hva slags møte man skal ha eller sinnsstemning man er i, skal finne sin plass, forteller Vicki Tettum hos OBOS.

  Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Annonse
PLASS TIL ALLE:

Da møtelokalene ble utformet, var det det viktig at det skulle være en plass for alle, både de lekne og de som trenger mer ro. – Målet er at alle, uavhengig av hva slags møte man skal ha eller sinnsstemning man er i, skal finne sin plass, forteller Vicki Tettum hos OBOS.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

OBOS flyttet inn i bygget på Hammersborg Torg, midt i hjertet av Oslo, på 60-tallet. Siden den gang har bygget vært gjennom flere faser med ulike løsninger, og før det ble påbegynt totalrenovert i 2012, var det preget av 1980-tallets glansdager, med blant annet cellekontorer med okergule lister og dører. Det ble bestemt at noe måtte gjøres, og fra 2012 til i dag, har alle byggets 20 etasjer blitt nye. Møterom og kontorlokaler er strippet ned til betongen og tilpasset tiden vi lever i.

– Målet var å få mer tidsriktige lokaler, større fleksibilitet, økt kapasitet og landskap for samhandling. Derfor er cellekontorene byttet ut med åpne landskap, og 80-tallsinteriøret byttet med moderne løsninger, forteller Vicki Tettum, administrasjonskonsulent hos OBOS, som sammen med resten av administrasjonsavdelingen har stått for interiørvalgene.

MODERNE:

Bort med 1980-tallsstilen, inn med moderne kontorløsninger, friske farger og gulv laget for kontorhverdagen.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

Lunt og åpent

GODE ERFARINGER:

I de store, åpne møtelokalene er det lagt vinylflisene Expona Simplay fra Polyflor. Vicki Tettum forteller at det er spennende å teste alternativer til tepper, og de er veldig fornøyde med vinylflisene, særlig når det kommer til trinnlydsegenskaper og komfort. Teppet er Vorwerk Superior 1009 i farge 4E65.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

De nyoppussede kontorlokalene er åpne, lyse og laget for en fleksibel jobbhverdag.

– I etasjen med åpne møterom ville vi gjerne skape et grønt og lunt interiør, med grønne planter og avpassede tepper på gulvene. Samtidig var det viktig at det skulle være lyst og åpent, sier Tettum.

Tester ulike gulv

I møteromsetasjen ligger vinylfliser med autentisk betonglook, Expona Simplay fra Polyflor, og oppå der igjen ligger avpassede Vorwerk-tepper i ulike formater og farger.

– Alle gulvene vi har valgt i disse to etasjene er nye for oss. Vi syns det er spennende å teste ut ulike typer for å se hva som funker. Da får vi førstehåndserfaring. Det er særlig interessant å prøve ut alternativer til tepper i landskap. Vinylflisene har veldig gode egenskaper når det kommer til trinnlyd, i tillegg til at de føles myke å gå på. Det er viktig, for her er det mye trafikk frem og tilbake. De avpassede teppene er med på å gi interiøret et lunt preg, og skaper naturlige soner i møtelokalene, forklarer Tettum.

SONER:

De avpassede teppene i de åpne møtelokalene bidrar til å skape gode og naturlige soner, samtidig som de tilfører lunhet. Her er Vorwerk Superior 1009 i farge 2D91.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

Spennende mønster

I fellesarealene ligger et mørkere gulv, lagt på en måte som gir liv til rommene.

– Mørkere farger fremstår både tradisjonelt og samtidig tidsriktig. Vi valgte et vevd vinylgulv, fliser lagt i ulike retninger, særlig på grunn av mønsteret det gir. Det tilfører lokalene et spennende uttrykk, sier hun.

MØNSTER:

I fellesarealene, der folk kommer inn, ligger gulvet Polyflor Wovon i farge 7622. Flisene er lagt i ulike retninger for å få et spennende og levende mønster.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

GRØNT:

OBOS er opptatt av at deres kontorer skal speile hvem de er. Som en grønn byggherre ønsker de at interiøret de selv jobber i, skal være grønt og lunt. Det reflekteres i fargevalg, veggdekor, tepper og øvrig interiør. Teppet her er Vorwerk Superior 1009 i farge 4F75.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

VEGG-TIL-VEGG:

De grønne vegg-til-veggteppene, Vorwerk Exclusive 1030 i farge 4G10, ligger i kontorlandskapet og inne i noen møterom. – Det er nytt for oss å velge grønt teppe, vi ville teste ut noe nytt og få et litt annet uttrykk enn vi normalt har hatt. Teppet demper akustikk og lyd i rommet, og trinnlyden. Vi har veldig god erfaring med å bruke tepper i landskap, sier Tettum.
camera_alt (Hanne Jørgensen/Polyflor)

OBOS Hovedkontor, Oslo

Sted: Hammersborg Torg 1 i Oslo
Ferdigstilt: 2019
Areal: Totalt ca. 12 000 kvadratmeter
Byggherre: OBOS
Entreprenør: Karlsson og Svartedal

Gulv:
Avpassede tepper: Vorwerk Superior 1009 og 1041
Gulv under avpassede tepper: Polyflor Simplay, farge 2569
Vevd vinyl lagt i rutemønster: Polyflor Wovon, farge 7622
Vegg-til-vegg-tepper: Vorwerk Exclusive 1030, farge 4G10

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse
Messe annons
Messe annons