FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
HISTORISK:

Foto: Espen Solli/Pergo

Nytt liv i det gamle fyrhuset

Det gamle fyrhuset på Bærums Verk har fått nytt liv i veggene. I dag kan det friste med nystekte bakevarer fra Baker Hansen – og et moderne, lunt interiør som spiller på lag med historien.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På historiske Bærums Verk, et steinkast unna elva Lommas største fossefall, ligger det gamle, hvite fyrhuset fra 1924. I dag dufter det herlig av kaffe og boller når du går forbi det hvite bygget der Baker Hansen har flyttet inn.

På lag med fredede elementer

Lokalene ble pusset opp i 2016, og Metropolis Arkitektur & Design, som står bak interiøret, møtte på visse utfordringer da de måtte forholde seg til fredede elementer og overflater.

–  Det er blant annet en stor teglsteinsovn med smijernsdetaljer, sort stålkonstruksjon i saltak, murstrukturerte vegger og lav takhøyde i kjeller. Vi valgte å spille på lag med de fredede elementene og gjenbruke mest mulig av varige materialer på løs og fast innredning, forteller Kathrine L. Wangsmo, senior interiørarkitekt MNIL hos Metropolis og ansvarlig interiørarkitekt på prosjektet.

Se flere bilder
FREDET:

Foto: Espen Solli/Pergo

Interiørarkitektene valgte å spille på lag med de fredede elementene i lokalene, og alle nye farger og materialer er nøye plukket ut for å harmonere med de eldre detaljene.

Perfekt harmoni

Alle valg som er tatt, er gjort med tanke på at det nye og det gamle skal leve sammen i skjønn forening.

– Fargebruk både på overflater, møblering og materialer legger seg opp mot eksisterende elementer som er bevart – samtidig som det er tatt i bruk spennende kontraster i materialer og utforming av fast innredning, sier Wangsmo.

Se flere bilder
HISTORISK:

Foto: Espen Solli/Pergo

Bærums Verk er et historisk industristed som har gjenoppstått som et moderne handelssted. I det gamle fyrhuset ligger Baker Hansen. Her lever nytt og gammelt i skjønn forening, og interiøret er lunt og moderne, samtidig som interiørarkitektene har respektert historien.

Vinyl på gulvet

I lokalene er det lagt Pergo Vinyl Classic Plank Optimum Glue.

– Gulvet som er lagt i bakeriet er et limvinylgulv. Fordelen med å velge vinyl i et slikt lokale er blant annet at det er veldig tolerant mot fuktighet; du kan søle så mye du vil. I tillegg er det lett å holde rent, behagelig å gå på og helt ftalatfritt. Når man skal ha et lokale som skal fremstå som veldig renslig og ryddig, velges ofte vinyl, forklarer Vidar Moe, salgskonsulent hos Pergo.

Når det skal velges gulv til kafeer, er også lydegenskapene viktig å tenke på.

– I kafeer og restauranter er det særlig viktig at gulvet ikke bidrar til støy. Og dette gulvet har svært gode lydegenskaper, som gjør det godt egnet, sier han.

Se flere bilder
LUNT:

Foto: Espen Solli/Pergo

Vinylgulvet, i dekoren Warm Grey Oak Mansion, er naturtro og bidrar til en lun, hyggelig stemning i lokalene.

Naturtro og flott

Den lune, gode opplevelsen som kundene skal få når de går inn på bakeriet understrekes av vinylgulvet i dekoren varm grå herregårdseik.

– Vinylgulv kommer jo i dag i alle slags dekorer – akkurat som parkett og laminat. Moderne vinylgulv i tredekor har også strukturer i overflaten som gjør at det virker veldig naturtro og flott å se på. Sammen med de praktiske egenskapene gjør det at vinyl er veldig godt egnet til blant annet hoteller og restauranter, forklarer Moe.

Se flere bilder
GULVFINT:

Foto: Espen Solli/Pergo

Pergo Vinyl Classic Plank Optimum Glue er et gulv med ekstra motstandsdyktighet mot skitt og høy slitasje. Det er behagelig å gå på og har gode lydegenskaper.

Baker Hansen, Bærums Verk

Sted: Elvegangen 8, Bærums Verk
Ferdigstillelse: 2016
Areal: ca. 140 m2
Interiørarkitekt: Metropolis Arkitektur & Design AS
Gulv: V3201-40015 Pergo Vinyl Classic Plank Optimum Glue, Warm Grey Oak Mansion

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.