FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
GBC-Tarkett-lino_loose_lay-nb_NO.jpg

Foto: Tarkett

Nye verktøy for bærekraftige gulvvalg

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Med to nye verktøy gjør Tarkett det lettere å miljøsertifisere bygg. Det første, Green Building datablad, finnes for over 70 prosent av selskapets produkter. Databladene som kan lastes ned fra nettsidene angir produktets CO2-avtrykk, i hvilken grad produktet kan gjenvinnes, og hvordan produktet kan bidra til å oppnå miljøsertifisering for bygget – som for eksempel BREEAM, LEED og WELL.

– Det er et verktøy som gjør det enklere å velge bærekraftige produkter. Vi har god kunnskap om miljøsertifiseringer, og vi ønsker å støtte og bidra til våre kunder i deres jobb med å sertifisere og ikke minst skape bærekraftige bygningsmasser, sier Espen Josten, Teknisk sjef hos Tarkett.

Det andre verktøyet, Tarkett Carbon Calculator, viser CO2-avtrykket og produktenes end-of-life scenarier. Denne finnes på selskapets nettsider. Med kalkulatoren kan du estimere hvor mye CO2 gulvproduktet vil generere i det angitte antall år man beregner at det skal leve. Tarkett har også sortert bærekraftige produkter inn i en egen kolleksjon, Tarkett Circular Collection, som også skal gjøre valget enklere.

Se flere bilder
screenshot av nettside

Foto: Tarkett

CLIMATE CALCULATOR er et verktøy for å estimere hvor mye CO2 gulvproduktet vil generere  i det angitte antall år man beregner at det skal leve.

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden
Bransjenytt

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden

Fra og med i dag overtar Mestergruppen eierskapet til Wifa Farge og Interiørkjede AS. Det skriver Mestergruppen i en pressemelding. Wifa skal bestå som egen kjede, og får ny daglig...

Naturkombinasjoner på tapetet
Produktaktuelt

Naturkombinasjoner på tapetet

Med små, delikate blomster, store, eksotiske blader og klassiske ruter er tapetene i boken Natural Living som hentet fra naturen. Alle dekorer kan mikses og matches på en dekorativ...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.