Ny sjef for Nordsjö og hele AkzoNobel i Norden

Nederlandske Kees-Jan Starrenburg er ny leder for overflatebehandlingskonsernet Akzo Nobels Norden-virksomhet, og ny virksomhetsleder for enheten Decorative Paints, der Nordsjö inngår.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny sjef for Nordsjö og hele AkzoNobel i Norden

Foto: CC Commons

AkzoNobel har vært en del av den nordiske malingsindustrien i over 200 år, og virksomheten omfatter hele kjeden fra utvikling og produksjon til distribusjon og salg av maling til forbrukere, malere og industrisegmentet. Konsernet har hovedkontor i Amsterdam, mens malingleverandøren Nordsjö som er en del av enheten Decorative Paints, styres fra Malmö i Sverige.

Konsernet, som er en av verdens ledende virksomheter innenfor maling og overflatebehandling, har valgt Kees-Jan Starrenburg som ny leder i Norden, skriver selskapet i en pressemelding. I Norden har AkzoNobel for tiden cirka 1 200 ansatte.

Dele på Pinterest Kees-Jan Starrenburg

Foto: AkzoNobel

NY SJEF: Kees-Jan Starrenburg er ny leder for overflatebehandlingskonsernet Akzo Nobels Norden-virksomhet.

Startet i april

Kees-Jan Starrenburg tiltrådte i april og etterfølger Jesper Salskov Jensen, som etter seks år fortsetter sin karriere utenfor AkzoNobel. Kees-Jan Starrenburg kommer delvis til å lede den nordiske virksomheten til Decorative Paints-enheten som produserer, markedsfører og selger varemerker som Nordsjö, Sadolin og Cuprinol.

– Jeg ser frem til å lede AkzoNobel i Norden, styrke våre posisjoner i markedet og fortsette utviklingen som ledende malingsvirksomhet med søkelys på innovative og bærekraftige produkter og løsninger for kundene våre, sier Kees-Jan Starrenburg.

Kees-Jan Starrenburg har en gedigen erfaring innenfor bransjen med over et desennium hos AkzoNobel i ulike lederstillinger. I 2010 ble han ansatt som ansvarlig for AkzoNobels butikker i Nederland, og har videre vært markedssjef for Decorative Paints i Sveits/Østerrike og senere virksomhetsleder i Sveits. Nylig var Starrenburg ansvarlig for integrasjonen og utviklingen av et av AkzoNobels oppkjøp, Fabryo, som produserer og selger maling i Romania. 

Dele på Pinterest Hovedkontor AkzoNobel

Foto: CC Commons

HOVEDKONTOR: Det globale malingkonsernet AkzoNobel ledes fra Amsterdam.    

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt