Fargemagasinet logo
Se flere bilder

Foto: CC Commons

Ny sjef for Nordsjö og hele AkzoNobel i Norden

Nederlandske Kees-Jan Starrenburg er ny leder for overflatebehandlingskonsernet Akzo Nobels Norden-virksomhet, og ny virksomhetsleder for enheten Decorative Paints, der Nordsjö inngår.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AkzoNobel har vært en del av den nordiske malingsindustrien i over 200 år, og virksomheten omfatter hele kjeden fra utvikling og produksjon til distribusjon og salg av maling til forbrukere, malere og industrisegmentet. Konsernet har hovedkontor i Amsterdam, mens malingleverandøren Nordsjö som er en del av enheten Decorative Paints, styres fra Malmö i Sverige.

Konsernet, som er en av verdens ledende virksomheter innenfor maling og overflatebehandling, har valgt Kees-Jan Starrenburg som ny leder i Norden, skriver selskapet i en pressemelding. I Norden har AkzoNobel for tiden cirka 1 200 ansatte.

Se flere bilder
Kees-Jan Starrenburg

Foto: AkzoNobel

NY SJEF: Kees-Jan Starrenburg er ny leder for overflatebehandlingskonsernet Akzo Nobels Norden-virksomhet.

Startet i april

Kees-Jan Starrenburg tiltrådte i april og etterfølger Jesper Salskov Jensen, som etter seks år fortsetter sin karriere utenfor AkzoNobel. Kees-Jan Starrenburg kommer delvis til å lede den nordiske virksomheten til Decorative Paints-enheten som produserer, markedsfører og selger varemerker som Nordsjö, Sadolin og Cuprinol.

– Jeg ser frem til å lede AkzoNobel i Norden, styrke våre posisjoner i markedet og fortsette utviklingen som ledende malingsvirksomhet med søkelys på innovative og bærekraftige produkter og løsninger for kundene våre, sier Kees-Jan Starrenburg.

Kees-Jan Starrenburg har en gedigen erfaring innenfor bransjen med over et desennium hos AkzoNobel i ulike lederstillinger. I 2010 ble han ansatt som ansvarlig for AkzoNobels butikker i Nederland, og har videre vært markedssjef for Decorative Paints i Sveits/Østerrike og senere virksomhetsleder i Sveits. Nylig var Starrenburg ansvarlig for integrasjonen og utviklingen av et av AkzoNobels oppkjøp, Fabryo, som produserer og selger maling i Romania. 

Se flere bilder
Hovedkontor AkzoNobel

Foto: CC Commons

HOVEDKONTOR: Det globale malingkonsernet AkzoNobel ledes fra Amsterdam.    

Dette er en smart varmtvannsbereder
Teknisk

Dette er en smart varmtvannsbereder

Mange forbrukere har et forhold til smarte elbilladere, som utnytter tidspunktene på døgnet når strømprisen er lavest. Samme teknologi har beveget seg over på en annen varegruppe, nemlig...

Bergensk nasjonalskatt restaurert
Prosjekter

Bergensk nasjonalskatt restaurert

De monumentale freskomaleriene i Hotel Bergen Børs har gjenoppstått i fordums glans. Kirkemalermester Norbert Seidel har renset, reparert og tolket Axel Revolds bilder fra byens historie...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.