Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
JORDAN TREPENSEL-FotoJordan-01.jpg

Foto: Jordan

Ny pensel med smarte materialvalg

Nordmenn elsker å pusse opp, og det alle trenger er gode verktøy. Jordan har nå kommet med en ny pensel med smarte materialvalg. Målet har vært å lage en pensel av høy kvalitet, samtidig gjøre smarte miljøvalg under produksjon og distribusjon.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Jordan Trepensel tåler å rengjøres og brukes gang på gang. Penselen har skaft laget av FSC-sertifisert treverk og blikk av rustfritt stål. Busten er laget med mindre kjemikalier og helt uten bruk av fargestoffer.

Til emballasjen brukes FSC-sertifisert papp istedenfor plast. Siden forpakningen er optimalisert, transporteres mindre luft enn med konvensjonell emballasje. For å redusere miljøpåvirkningen er også skaftet merket ved laserprint, og ikke med trykkfarger.

–  Jeg tror etterspørselen etter slike produkter bare vil fortsette å øke i tiden som kommer, sier Fredrik Aanstad, kommersiell direktør i Orkla House Care.

Pensel med smarte materialvalg

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til å pusse opp, og i det siste har blitt et større fokus på hvordan man ved enkle grep kan spare miljøet for belastning. Både når det kommer til valg av maling, tapet og gulv, men også i maleverktøybransjen ser man nå at det utvikles nye design med miljøet i tankene.

– Penselen ved navnet Jordan Trepensel blir tilgjengelig nå i nesten alle byggevarekjeder, og er først og fremst en skikkelig kvalitetspensel. Vi også tatt smartere valg rundt materialer og frakt. Håndtaket er fra ansvarlig skog, vi har brukt FSC-sertifisert papp til emballasjen, og optimalisert forpakningene for å frakte mindre luft, sier Julie Viken, Senior Brand Manager for Jordan.

Jordan har gjort en studie sammen med RISE for å se nærmere på hvordan man for eksempel kan ta vare på og gjenbruke en pensel på minst mulig miljøbelastende måte. Deres mål er at det skal være lett å forholde seg til gjeldende råd og forskning på temaet.

– Vi har i samarbeid med forbruker tilpasset hva som står på pakken, og har inkludert en QR-kode med link til hvordan du tar vare på og gjenbruker penselen på en minst mulig miljøbelastende måte, legger hun til.

Se flere bilder
Jordan Trepensel

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

NY PENSEL: Jordan har utviklet en pensel med skaft laget av FSC-sertifisert treverk, og blikk av rustfritt stål. Busten er laget med mindre kjemikalier og helt uten bruk av fargestoffer.

God respons

Fredrik Aanstad er stolt av den nye penselen som nå er på vei til hyller og reoler i de fleste byggevarekjeder i Norge. Han sier at tilbakemeldingene fra grossistleddet og byggevarekjedene har vært gode.

– Det har vært positiv respons, og det har vært et krav fra kunden om å få et slikt produkt tilgjengelig i butikk. Det er en forventning fra forbruker at du skal kunne velge et mer miljøriktig alternativ, også når du handler maleverktøy. Jeg tror etterspørselen etter slike produkter bare vil fortsette å øke i tiden som kommer, sier Aanstad.

– Også EU, og resten av verden vil stille strengere krav om slike produkter fremover. Jeg mener det er viktig, og riktig, at det stilles sterke krav med tanke på miljø. Det er en god og positiv start, legger han til.

Se flere bilder
Fredrik Aanstad

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

POSITIVE TILBAKEMELDINGER: Fredrik Aanstad, kommersiell direktør i Orkla House Care, forteller at den nye penselen har fått god respons fra grossistleddet og byggevarehusene.

Demo for kjedene

I fjor høst hadde Orkla House Care en intro om Jordan Trepensel i deres lokaler på Skøyen i Oslo. De fremmøtte fikk informasjon om penselen, og etter introen tok deltagerne turen til Jordans maleverksted i nabobygget. Der kjørte Lars Petter Rustan og Åsa Schaanning hos Jordan en demo, og de som ville fikk prøve den nye penselen.

Se flere bilder
DEMO-Jordan Trepensel-FotoIverValkve_IFI_no-76.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

DEMO: I maleverkstedet til Jordan på Skøyen i Oslo, viste Åsa Schaanning og Lars Petter Rustan i Jordan frem den nye penselen i aksjon.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.