Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Miljømal-JOHNNY SPANGEN-FotoCheraWestmanIFIno-07.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Ny og større butikk for Miljømal

– Her er det 300 kvadratmeter med linoljemaling, sier Johnny Spangen da han viser Fargemagasinet rundt i den nye butikken i Oslo. Miljømal Fargehandel og Bygningsvernbutikk har flyttet til nye, større lokaler, og satser offensivt på at 2024 blir et bra år.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Etter 34 år i Østerdalsgata på Vålerenga har Johnny Spangen flyttet butikk og bedrift noen hundre meter til Biskop Jens Nilssøns gate på Etterstad. Miljømal åpnet den nye butikken 23 november, og skal feire dette skikkelig til våren. 

– Vi har fått større butikk, gode arbeidsplasser med kontor og stillerom, men et mindre lager. Nå får vi mellomlagre maling i Moss, men det vil ikke utgjøre noen forskjell for kundene. Mest fornøyd er jeg med lyset, her har vi både vinduer og godt lys i taket, sier Spangen og legger til at oppvarmingen av lokalene nå inngår i husleien, noe som kan gjøre en vesentlig forskjell fra tidligere der kulda om vinteren kunne medføre høye strømregninger. 

Se flere bilder
mann ved skranke

Foto: Chera Westman/ifi.no

JOHNNY SPANGEN har drevet fargehandel og tidligere også malerfirma i Oslo i 34 år. Nå har butikken flyttet til ny adresse på Etterstad.  

Med linolje i fokus

Miljømal selger linoljemaling, kalkmaling, beslag, verktøy og alt annet som kan trenges til vedlikehold av gamle og nye bygg. Hovedleverandøren er Wibo Färg, som lager linoljebaserte overflatebehandlinger uten tilsatser av organiske løsemidler, og Wibo Natura – en helmatt emulsjonsmaling. Men her finnes også Falu Rödfärg, Trätjära, nyproduserte beslag i gammel stil, Målarkalk og mye mer.

– Her er det 300 kvadratmeter med linoljemaling, og alle våre leverandører har fått egne båser og reoler. Vi har god plass til produktutstillinger nå, og kan vise sortimentet på en helt annen måte, sier Spangen.  

Se flere bilder
fargehandel interiør i butikk

Foto: Chera Westman/ifi.no

NY BUTIKK: Det nye butikklokalet er større og lysere enn den gamle butikken, og Josefine Rydergren og Lotta Eriksson, som er to av selskapets fire ansatte, trives i den nye butikken.

Filmkulisse som dekor

Et blikkfang lengst inn i lokalet er en kulisse malt av Stine Aamodt og Kathrine Solhoff. Kulissen, som  forestiller et interiør i et staselig bygg med veggmalerier med naturmotiv og fugler, er montert på en skillevegg og kommer fra en filminnspilling.

Trereolene fra gamle butikken har de flyttet med seg, og komplettert med flere. Spangen har også funnet opp og bygd nye utstillingsøyer, basert på Euro-paller som er kledd inn med finerplater og oljet inn med linolje fra eget sortiment.

– Disse kan vi enkelt flytte på med hjelp av en jekketralle når vi skal bygge om for utendørs- og innendørssesongene, og det er god lagringsplass skjult under platene, sier han. 

Se flere bilder
vegg med malte naturmotiver og dør

Foto: Chera Westman/ifi.no

KULISSE: En håndmalt filmkulsisse på lerret er satt opp som blikkfang på en endevegg i butikken. Kulissen er malt av dekorasjonsmalerne Stine Aamodt og Kathrine Solhoff.

Optimistisk for 2024

Flyttingen til nye og større lokaler er en stor satsing for den lille bedriften som har fire ansatte, og Spangen har sterk tro på fremtiden:

– Det skjer så mye bra, og interessen for våre produkter og det vi holder på med øker. I år passerer vi nok 12 millioner kroner i omsetning, og når store aktører som Statsbygg sier de vil bruke mer linoljemaling er vi på riktig vei. Kirkeløftet vil også gi mange gode leveringer i tiden fremover. Jeg er veldig optimistisk for 2024, og tror at det kommer bli et veldig bra år, sier Johnny Spangen. 

Se flere bilder
utstilling med malingbokser

Foto: Chera Westman/ifi.no

LINOLJEMALING: Wibos linoljemalinger er selve kjernen i sortimentet til Miljømal Fargehandel og Bygningsvernbutikk. 

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.