menu
Annonse

Ny og forbedret Deco Smygplate for listefrie vinduer

Mange ønsker seg listefrie vinduer, og håndverkerne bruker mye tid på å få jobben pent utført. Derfor har Deco Systems kommet med den nye Deco Smygplaten "LS2", som passer rett inn i 10 mm notspor på vinduene. Den er tilpasset slik at den kan skrus fast på første stender.

Anna Leikanger Voje/ifi.no, Deco Systems 03.09.2020 cloud_download

fullscreen
 • smygplaten

  Foto: Deco Systems

 • Slik ser Deco Smygplaten ut når den er montert.

  Foto: Deco Systems

 • LS2 Smygplaten

  Foto: Deco Systems

 • tverrsnittet av Deco Smygplaten

  Foto: Deco Systems

Annonse
LS2 Smygplaten

LS2: Dette er Deco Smygplaten "LS 2". Den er av det slitesterke materialet polyuretan, og kommer ferdig grunnet.
camera_alt (Deco Systems)

Listefrie vinduer har vært i vinden i flere år nå. Men å få det pent på en rask og enkel måte har vært en utfordring. I tillegg kommer nye energikrav, kundeønsker, effektivitetskrav og ikke minst tykkere vegger. Derfor kommer Deco Systems med et nytt tillegg til en eksisterende serie av Deco Smygplate.

– Vi ser at etterspørselen etter bredere foringer har vært stigende. Vi har derfor utviklet enda en ny Deco Smygplate. Denne er 30 cm dyp og går 5,5 cm ut på vegg. Materialet er polyuretan og den er ferdig grunnet, forklarer Rune Tetlivold, daglig leder i Deco Systems AS.  

Mindre jobb og lavere kostnader

Listefritt har til nå vært forbundet med mye jobb og store kostnader. Håndverkeren har brukt mye tid på montering av hjørneløsning, sparkling og pussing, og i tillegg er det ofte mye oppsprekking. Men nå kan håndverkeren spare tid og fortsatt få et perfekt resultat. 

–  Løsningen som erstatter foring og list, og som gir et solid støpt hjørne som ikke sprekker opp ble utviklet for 4 år siden. Deco Smygplate, med navnet fra produsenten NMC, «ARSTYL® LS1», vant den prestisjetunge designkonkurransen Red Dot Award for høy designkvalitet i 2017, forteller Tetlivold.

Håndverkeren sparer tid og kunden får en fin, sømløs listfri overgang.

tverrsnittet av Deco Smygplaten

TVERRSNITTET: Her ser du tverrsnittet av Deco Smygplaten.
camera_alt (Deco Systems)

Dypere listefrie løsninger laget for Norsk byggstandard

Slik ser Deco Smygplaten ut når den er montert.

MONTERT: Slik ser Deco Smygplaten ut når den er montert.
camera_alt (Deco Systems)

Deco Smygplate LS2 er en videreutvikling av den tidligere Deco Smygplaten for vinduer, og lanseres nå med en dybde på 30 cm. Dette betyr at den kan benyttes der veggene er tykkere. I tillegg festes den til stender, slik at bredden kun er 5,5 cm ut på vegg.

Den er også laget for Norsk Byggstandard.

– Den nye modellen har en profiltykkelse som er tilpasset til bruk mot gips. Vi har passet på at hjørnet på profilen er det høyeste punktet slik at man enkelt kan sparkle og strimle uten ekstra utfordringer. Vi har utviklet og laget disse for Norsk Byggstandard, slik at overgangen strimles på vanlig måte i henhold til NS-3420, sier Johnny Hoff hos Deco Systems.

Deco Systems ser også  andre fordeler som gjør det raskere å montere Deco Smygplater.

– At produktet er diffusjonstett gjør at du slipper å tape dampsperreplasten til vinduet. Du avslutter på stenderplasten mellom yttervegg og på foringsvegg før du monterer Deco Smygplaten i notsporet. Her sparer du mye ekstra tid.

Deco Smygplate LS2:

Rask å montere, 12-15 lm pr. time

Høy isolasjonsverdi, Lambda 0,0402

Tåler fuktighet og er diffusjonstett

Opptil 75% besparelser på malerarbeidetPRODUKTET:

Til huskelisten

Deco Smygplate LS2

add_circle_outline
Annonse

Mer Informasjon

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse