Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
smygplate_HOVEDBILDE_FotoDecoSystems.jpg

Foto: Deco Systems

Ny og forbedret Deco Smygplate for listefrie vinduer

Mange ønsker seg listefrie vinduer, og håndverkerne bruker mye tid på å få jobben pent utført. Derfor har Deco Systems kommet med den nye Deco Smygplaten "LS2", som passer rett inn i 10 mm notspor på vinduene. Den er tilpasset slik at den kan skrus fast på første stender.

Anna Leikanger Voje / Deco Systems

Anna Leikanger Voje / Deco Systems
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Listefrie vinduer har vært i vinden i flere år nå. Men å få det pent på en rask og enkel måte har vært en utfordring. I tillegg kommer nye energikrav, kundeønsker, effektivitetskrav og ikke minst tykkere vegger. Derfor kommer Deco Systems med et nytt tillegg til en eksisterende serie av Deco Smygplate.

– Vi ser at etterspørselen etter bredere foringer har vært stigende. Vi har derfor utviklet enda en ny Deco Smygplate. Denne er 30 cm dyp og går 5,5 cm ut på vegg. Materialet er polyuretan og den er ferdig grunnet, forklarer Rune Tetlivold, daglig leder i Deco Systems AS.  

Se flere bilder
LS2 Smygplaten

Foto: Deco Systems

LS2: Dette er Deco Smygplaten "LS 2". Den er av det slitesterke materialet polyuretan, og kommer ferdig grunnet.

Mindre jobb og lavere kostnader

Listefritt har til nå vært forbundet med mye jobb og store kostnader. Håndverkeren har brukt mye tid på montering av hjørneløsning, sparkling og pussing, og i tillegg er det ofte mye oppsprekking. Men nå kan håndverkeren spare tid og fortsatt få et perfekt resultat. 

–  Løsningen som erstatter foring og list, og som gir et solid støpt hjørne som ikke sprekker opp ble utviklet for 4 år siden. Deco Smygplate, med navnet fra produsenten NMC, «ARSTYL® LS1», vant den prestisjetunge designkonkurransen Red Dot Award for høy designkvalitet i 2017, forteller Tetlivold.

Håndverkeren sparer tid og kunden får en fin, sømløs listfri overgang.

Se flere bilder
tverrsnittet av Deco Smygplaten

Foto: Deco Systems

TVERRSNITTET: Her ser du tverrsnittet av Deco Smygplaten.

Dypere listefrie løsninger laget for Norsk byggstandard

Deco Smygplate LS2 er en videreutvikling av den tidligere Deco Smygplaten for vinduer, og lanseres nå med en dybde på 30 cm. Dette betyr at den kan benyttes der veggene er tykkere. I tillegg festes den til stender, slik at bredden kun er 5,5 cm ut på vegg.

Den er også laget for Norsk Byggstandard.

– Den nye modellen har en profiltykkelse som er tilpasset til bruk mot gips. Vi har passet på at hjørnet på profilen er det høyeste punktet slik at man enkelt kan sparkle og strimle uten ekstra utfordringer. Vi har utviklet og laget disse for Norsk Byggstandard, slik at overgangen strimles på vanlig måte i henhold til NS-3420, sier Johnny Hoff hos Deco Systems.

Deco Systems ser også  andre fordeler som gjør det raskere å montere Deco Smygplater.

– At produktet er diffusjonstett gjør at du slipper å tape dampsperreplasten til vinduet. Du avslutter på stenderplasten mellom yttervegg og på foringsvegg før du monterer Deco Smygplaten i notsporet. Her sparer du mye ekstra tid.

Se flere bilder
Slik ser Deco Smygplaten ut når den er montert.

Foto: Deco Systems

MONTERT: Slik ser Deco Smygplaten ut når den er montert.

Deco Smygplate LS2:

Rask å montere, 12-15 lm pr. time

Høy isolasjonsverdi, Lambda 0,0402

Tåler fuktighet og er diffusjonstett

Opptil 75% besparelser på malerarbeidet


<br>

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.