Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
HELE ÅRET-MineralSeasonExtender-FotoBeckersNorge1.c.jpg

Foto: Beckers Norge

Ny fasademaling gir maleren mer spillerom

Dårlige værforhold kan by på utfordringer for maleren. En maling som kan løse det problemet er Mineral Season Extender - en fasademaling til mur og mineralske overflater som kan brukes i nesten alle slags værforhold, og i temperaturer ned til 2 ℃.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Med den nye malingen Mineral Season Extender fra Beckers er ikke maleren like avhengig av godt vær som tidligere. Fasademalingen kan påføres selv om veggen er fuktig.

– Spesielt på Vestlandet hvor det ofte er store værsvingninger er det gull verdt med en slik maling. Malingen kan du bruke helt til gradestokken sier 2 ℃. Det gir maleren mye mer spillerom, og sesongen for å male utvendig blir utvidet. En dag i desember var det 4 ℃ ute, og vi malte en utvendig fasade her i Bergen, sier malermester Trond Torgersen, hos Malermester Torgersen AS.

Se flere bilder
Trond Torgersen, Tone Stangeland

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FORNØYD: Trond Torgersen slår av en prat med Tone Stangeland, som bor i det nylig malte bygget ved Kastanjeparken i Bergen. Hun kunne fortelle hun var veldig fornøyd med den nye fargen. 

All slags vær

– Regnvær og fukt i våte sesonger har tidligere vært en utfordringer, når det skal males utvendig. Fukt og maling fungerer generelt dårlig sammen, men med denne malingen kan fasaden males selv om den er fuktig. Det er få andre malinger som kan, sier Torgersen.

Mineral Season Extender kan påføres overflater mellom 2 til 30 .

Se flere bilder
Kastanjeparken i Bergen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FARGER I BERGEN: I Bergen er de dyktige på å ta vare på byggene sine. Fine duse farger var å finne over overalt da Trond Torgersen ga Fargemagasinet.no en visning av byen.

Gode forberedelser er essensielt

– For et godt resultat er riktige forberedelser viktig. Fasaden må være ordentlig rengjort, og det bør primes hvor gammel maling har flasset av. Alternativt kan Mineral Season Extender med innblandet primer brukes til det første strøket, sier Torgersen.

Mineral Season Extender beskytter betongkonstruksjoner og overflater mot fuktighet og karbondioksid. Den er en vanntynnet, Alkaliebestandig og silikonmodifisert akrylmaling utviklet for maling av betong og pussede overflater. Malingen er spesielt egnet for boliger og næringsbygg, industrielle bygninger, varehus og parkeringsfasiliteter.

Malingen fås i alle tenkelige farger. Det kommer godt med for Malermester Torgersen som har arbeidshverdagen sin i Bergen.

– I Bergen er vi veldig flinke å bruke fine farger, og tar vare på bygningene, sier han.

– Mineral Season Extender vil utgjøre en betydelig forskjell for bransjen. Vi får en sesong som varer lengre, malingen er drøy og du er ikke like avhengig av gode værforhold som tidligere, legger han til.

Se flere bilder
Mineral season extender Bergen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MINERAL SEASON EXTENDER: Mineral Season Extender er en Vannfortynnbar, alkaliebestandig og silikonmodifisert akrylmaling som beskytter betong mot fukt og karbonatisering.        

Lang erfaring

Trond Torgersen har lang erfaring som maler og malermester. I 1981 ble han ferdigutdannet på fagskolen. Han har holdt på siden, og aldri angret.

– Det er noe spesielt å være maler, du får sette ditt preg på et prosjekt, og visuelt ser du resultatet raskt, sier han. 

Mer informasjon
Les mer
Mineral Season Extender fra Beckers

Beckers Mineral Season Extender er en Vannfortynnbar alkaliebestandig og silikonmodifisert akrylmaling som beskytter betong mot fukt og karbonatisering. Malingen har tidlig regnmotstand og har utvidet temperaturintervall for påføring. Beckers Mineral Season Extender anbefales til boliger, kommersielle-, lager- og industrielle bygninger samt parkeringshus.  CE-merket i henhold til EN1504-2.

Karbonatisering

Karbonatisering er en prosess der kalsiumhydroksid, Ca(OH)2, i mørtel eller betong reagerer med karbondioksid i luften slik det dannes kalsiumkarbonat, CaCO3, og vann. Dersom karbonatiseringsskader ikke utbedres i tide, kan det føre til fullstendig sammenbrudd av betongkonstruksjonen. Kilde: «snl.no/karbonatisering»

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.