FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Quick Bengalack

Ny fart på spraymaling

Gjenbruk er i tiden, og siden spraymaling er den enkleste måten å fornye gamle, kjære ting på, må også produkter og farger på sprayboks henge med i trendene. Nå revitaliseres derfor hele Quick Bengalack-sortimentet.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trendfarger

Bærekraftig forbruk er å ta vare på de tingene vi allerede har.

– Du må ikke kjøpe nytt, du kan heller male om det du har, sier Birgitte Finckenhagen, markedsdirektør i Scanox.

Mottoet til Quick Bengalack er «Alt kan fornyes», og det gjelder også selve malingsortimentet. I disse dager lanseres to nye produkter og et helt nytt fargekart i serien med malinger for tre, hardplast og metall på boks og sprayboks.

– På boks har vi helt siden 2014 hatt metallmaling som kan påføres direkte på rustent metall, men da påført med pensel eller rull. Siden den tid har vi fått utrolig mange spørsmål om å få slik rett på Rust-kvalitet på spray. Det gjør det mye enklere å vedlikeholde rustne elementer der pensel ikke kommer så lett til. Nå har laben løst saken, og vi lanserer nå Quick Bengalack Rett på rust i to farger – sort og hvitt – med høy glans, som har like god holdbarhet som penselkvaliteten, sier Finckenhagen.

Se flere bilder
TRENDFARGER:

Foto: Quick Bengalack

Fargekartet til Quick Bengalack har fått et ansiktsløft. En rekke nye farger er lagt til, samtidig som ti utvalgte basisfarger er beholdt.

Enkel rens for metall

En annen nyhet er en rensespray som sikrer rent underlag for videre behandling. Rensen er en avfetting som ikke skader malte flater, glass eller plast, og er spesielt tilpasset for bruk før øvrige Quick Bengalack-produkter.

Sprayen påføres underlaget og får virke i 15- 30 sekunder, før den tørkes vekk med lofri klut. Eventuelle rester av rensen damper raskt bort.

– Avfettingen kan brukes til alt fra avfetting av metaller til rengjøring av verktøy og motorer, bilfelger og fjerning av limrester, klistremerker og for å få vekk stearin fra lysestaker. Den fjerner også gammel skismøring og gjør skiene klare for en ny tur, sier hun.

– Det skal være lett å vedlikeholde  med disse produktene. Da kan vi inspirere til bærekraftig gjenbruk. Ved å forlenge levetiden på det vi allerede har, reduseres det totale forbruket, forklarer Finckenhagen.

Se flere bilder
RETT PÅ RUST:

Foto: Quick Bengalack

De populære malingene som kan påføres direkte på metall, kommer nå også på sprayboks med samme kvalitet som penselmalingene. En annen nyhet er en rensespray som sikrer rent underlag for videre behandling.

Trendfarger

Det å male om et møbel eller en gjenstand med spraymaling er i stor grad impulsdrevet, og denne typen fornyelse trigges av å finne den riktige fargen som passer resten av hjemmet – både ute og inne. Derfor må også fargene som finnes tilgjengelig på sprayboks henge med i trendbildet. Quick Bengalack kommer nå i oppdaterte farger, med 18 nye farger i silkematt glans, og fire nye farger i blank glans. Fra tidligere fargekart er 10 basisfarger bevart.

Fargekartet er bygd opp på samme måte som Butinox interiørkart, med veiledning i form av de populære kakediagammene som gjør fargevalg og kombinasjon av ulike farger enkelt.

– Dessuten kommer vi med en effektspray som gir et sølvskimmer til gjenstanden. De metalliske fargene sølv, gull og kobber er også oppdatert og forbedret. Alle spraybokser får også en ny dyse som gjør påføringen enklere og raskere. Dysen kan også vris på for å vinkle spraybildet 90 grader, avslutter Birgitte Finckenhagen.

Se flere bilder
JORDFARGER:

Foto: Quick Bengalack

Fargekartet til Quick Bengalack viser de ferdigfargene som er å få på sprayboks. I penselkvalitet kan langt på vei alle farger blandes. Ferdigfargene følger dagens trendbilde med mange blå og grønne farger, samt en rekke jordfarger som gir et lunt og varmt inntrykk.

Se flere bilder
IMPULSSTYRT OPPUSSING:

Foto: Quick Bengalack

Det å male om et møbel eller en gjenstand med spraymaling er i stor grad impulsdrevet, og denne typen fornyelse trigges av å finne den riktige fargen som passer resten av hjemmet – både ute og inne. Derfor må også fargene som finnes tilgjengelig på sprayboks henge med i trendbildet.

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.