FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Gulvtrend-2021-TRE-TRENDER-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Norske gulvfavoritter i 2021 – slik blir trendene

De norske gulvkundene vil i 2021 ønske seg et gulv som er naturlig, retroinspirert eller gjenvinnbart. Det mener gulvleverandøren Tarkett, som peker ut de viktigste gulvtrendene for året som kommer.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2021 fortsetter vi å agere stadig mer bevisst når det kommer til bærekraft og gode miljøvalg. Å ta hensyn til miljøet vil bli et naturlig innslag i alle valg vi tar. Også når det kommer til oppussing og kjøp av et nytt gulv.  

– Vi ønsker å omgi oss med færre, utvalgte bærekraftige elementer, som de lyse og elegante eikegulvene er et godt eksempel på. De mønstrede tregulvene i retrostil fortsetter å vokse i popularitet, og det samme gjør de eksklusive, resirkulerbare vinylgulvene. Bærekraft er ikke lenger bare en trend, men en selvfølge, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett

Se flere bilder
tre gulvtrender

Foto: Tarkett

TRE TRENDER: Et naturlig utseende, laget fra bærekraftige og gjenvinnbare materialer eller med et klassisk eller retroinspirert design, er det vi ønsker oss fra gulvet vi ønsker oss i 2021.     

Her er de tre viktigste gulvtrendene for 2021:        

Naturlighet inspirert fra Japan

Likhetstrekkene mellom skandinavisk og japansk interiørstil er mange. Det gjelder ikke minst forkjærligheten til naturlige materialer og enkle, rene linjer. Brede parkettbord i vakre lyse farger, passer godt inn i både skandinavisk og japansk syn på skjønnhet og jakten på enkel estetikk og harmoni. Den naturlige stilen kombineres gjerne med møbler i ulike trematerialer, i beige- og bruntoner. 

Se flere bilder
Inspirasjon fra Japan

Foto: Tarkett

JAPANINSPIRERT: Det er flere likheter mellom den skandinaviske og japanske innredningsfilosofien, ikke minst forkjærligheten til naturlige materialer og følelsen av noe upretensiøst. Vi vil omgi oss med færre, utvalgte elementer, som er bærekraftige, og tregulvet Shade Eik Cream White reflekterer naturen med sine elegante, naturlige fargetoner. 

Se flere bilder
Heritage Eik Lime Stone

Foto: Tarkett

NATURLIG: Den naturlige stilen kombineres gjerne med møbler i ulike trematerialer, i beige- og bruntoner. Heritage Eik Lime Stone har et vakkert, naturlig utseende, der kvistmerker og mangfoldet av treet gir gulvet en livlig karakter        


Klassisk og retro med mønster

Mønstrede tregulv tilfører karakter og en spennende dimensjon til rommet. Her er Tarketts Noble-kolleksjon, med det klassiske rutemønstrede gulvet fra 1950-tallet, et eksempel på gulv som møter den bakoverblikkende trendretningen. Et retrogulv med nøye utvalgte eikestaver, som kombinerer klassisk med nytt, og gir et moderne designuttrykk.

Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser, fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert. Overflaten er børstet og behandlet med hardvoksolje, noe som tilfører gulvet en vakker, matt struktur. 

Se flere bilder
Noble Eik Scandinavia

Foto: Tarkett

RUTEMØNSTER GIR KARAKTER: Mønstrede tregulv kan tilføre karakter og en spennende dimensjon til rommet. Inspirasjonen til Noble-kolleksjonen kommer fra det klassiske rutemønstrede gulvet fra 1950-tallet. Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser, fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert, Noble Eik Scandinavia har en hvitpigmentert overflate. 


Se flere bilder
Noble Eik Wasa

Foto: Tarkett

KLASSISK RETRO: Et retrogulv med nøye utvalgte eikestaver, som kombinerer klassisk, med nytt og gir et moderne designuttrykk. Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser, fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert. Noble Eik Wasa med sin vakre, varme, brune nyanse, gir et flott preg på overflaten og følelsen i rommet. Gulvet har en hardvoksoljet og børstet overflate, som gir en vakker struktur, forsterket og fremhevet av lyset.

Gjenvinnbare materialer

Bærekraft er ikke lenger en trend, men en selvfølge. Materialene skal være slitesterke, holdbare, og kunne gjenvinnes når de ikke kan brukes lenger. Et eksempel på virkelige holdbare gulv, er de eksklusive, svenskproduserte vinylgulvene i Tarketts iQ-serie. Gulvene er slitesterke og holdbare, og tåler alt av søl og tråkk som det kan bli på kjøkkenet, i vaskerommet, på badet eller ved inngangsdøren. Når du en gang i fremtiden ønsker å bytte gulv igjen, kan disse sendes tilbake til produsenten og i sin helhet brukes ved produksjon av nye gulv!

– Det omfattende innovasjonsarbeidet som er utført innen bærekraft og design, har resultert i at disse gulvene, som opprinnelig ble utviklet for offentlige miljøer, nå blir mer og mer vanlige i private hjem der det stilles høye krav til både estetikk og funksjon, sier Hagtvedt. 

Se flere bilder
iQ Surface

Foto: Tarkett

GJENVINNBART: iQ Surface har et kraftig og finjustert mønsterbilde, der fargesammensetningen viser en lekenhet og en nordisk eleganse. De svenskproduserte homogene vinylgulvene er holdbare, enkle å vedlikeholde, og kan resirkuleres når de må byttes ut. Gulvene passer like godt på kjøkkenet og i gangen, som på vaskerommet eller på badet. 


Se flere bilder
iQ Megalit

Foto: Tarkett

BÆREKRAFT er ikke lenger en trend, men en selvfølge. Materialene skal være slitesterke, holdbare, og kunne gjenvinnes når de ikke kan brukes lenger. iQ Megalit har et elegant mønsterbilde med store flak i glitrende nyanser, som har hentet inspirasjon fra naturens mineraler og metaller. 

Mer informasjon
Les mer
Om Tarkett

Tarkett har produsert gulv i Norden siden 1886, og markedsfører i dag gulv- og veggmaterialer for hjemmemiljø, samt design- og funksjonsløsninger for offentlig miljø. Med 34 produksjonsenheter og 13 000 ansatte er Tarkett en av de største gulvprodusentene i verden. 

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.