Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-BRAVE GROUND-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Annonse
Gerflor annons

Nordsjö velger Brave Ground som årets farge 2021

Den brunaktige fargen Brave Ground, er kåret til årets farge 2021 hos Nordsjö. Dette er en allsidig farge, som varierer i uttrykk gjennom døgnet og etter hva den kombineres med.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Fargevalget er basert på arbeidet til et globalt trendteam satt sammen av ledende designere fra hele verden.

Valget begrunnes med at i den den usikre tiden vi lever så trenger vi trygghet og styrke. Fargene vi velger i hjemmene kan bidra til det. Og med fargen Brave Ground tas vi tilbake til det naturlige og grunnleggende. Brave Ground er en farge som lar andre farger ta plass og skinne.

– Dette er en jordnær og mulighetenes farge, den vekker følelsen av balanse, stabilitet og har et potensiale som motiverer oss til å se fremover, forteller Heleen van Gent, som har ledet arbeidet, i en videokonferanse lanseringsdagen.

Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-BRAVE GROUND-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-BRAVE GROUND-Foto-Nordsjö

Farge som speiler nåtiden

Det er 18. året på rad at Nordsjö inviterer ledende designere fra hele verden til å utforske global design og livsstilstrender, og fanget nåtidens stemning i årets farge og fire inspirerende ColourFutures 2021-paletter.

– Årets farge og fargetrendene for 2021 speiler både den store forandringen vi har sett globalt dette året, og usikkerheten vi opplever rundt omkring oss. Samtidig ser vi at det ut av denne usikkerheten oppstår positive ting som solidaritet, generøsitet og et nytt fellesskap. Dette gjenspeiles i både årets farge og i de fire palettene som på ulike måter innbyr til mot og håp om fremtiden, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-EXPRESSIVE COLUORS-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-EXPRESSIVE COLUORS-Foto-Nordsjö/

Fire paletter

Sammen med årets farge ble det lansert fire paletter, alle med Brave Ground som basisfarge. Her føres fargen i veldig ulike retninger, og svarer på forskjellige ønsker og behov for farger. Palettene kan trekkes mot lyst eller mørkt, mer eller mindre farge.

Expressive-paletten: Fremtredende røde og rosa nyanser balansert med myke nøytrale – dette er farger som kan gi liv og vitalitet til våre hjem. Vi kan skape et individuelt utrykk som gir energi, overrasker og reflekterer hvem vi virkelig er.

Trust-paletten: Jordtoner fra hele verden. Disse forente nyanser avspeiler oss alle. Varme naturlige grå- og bruntoner, farger som kompletterer hverandre og oppmuntrer til fellesskap, samarbeide og gir hjemmet en følelse av harmoni.

Timeless-paletten: Inspirerende nyanser av gult og oker, sammen med myke naturlige toner, kan hjelpe til å skape en bakgrunn som omfavner både gammalt og nytt. Stimulerende uten å være dominerende gir de positivitet og balanse til et rom.

Earth-paletten: Gjennom å gjenspeile tonene fra havet, himmelen og marken vi går på, kobles vi til den naturlige verden rundt oss. Det er enkelt å ta inn denne omverdenen inn i hjemmet med naturlige farger som fungerer naturlig sammen.

Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-TRUST COLOURS-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-TRUST COLOURS-Foto-Nordsjö


Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-TIMELESS COLOURS-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-TIMELESS COLOURS-Foto-Nordsjö


Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-EARTH COLOURS-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-EARTH COLOURS-Foto-Nordsjö

Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.