FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Nordsjo-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2021-BRAVE GROUND-Foto-Nordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjö velger Brave Ground som årets farge 2021

Den brunaktige fargen Brave Ground, er kåret til årets farge 2021 hos Nordsjö. Dette er en allsidig farge, som varierer i uttrykk gjennom døgnet og etter hva den kombineres med.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargevalget er basert på arbeidet til et globalt trendteam satt sammen av ledende designere fra hele verden.

Valget begrunnes med at i den den usikre tiden vi lever så trenger vi trygghet og styrke. Fargene vi velger i hjemmene kan bidra til det. Og med fargen Brave Ground tas vi tilbake til det naturlige og grunnleggende. Brave Ground er en farge som lar andre farger ta plass og skinne.

– Dette er en jordnær og mulighetenes farge, den vekker følelsen av balanse, stabilitet og har et potensiale som motiverer oss til å se fremover, forteller Heleen van Gent, som har ledet arbeidet, i en videokonferanse lanseringsdagen.

Se flere bilder
Årets farge er brunaktig

Foto: Nordsjö

BRAVE GROUND: Årets farge 2021 fra Nordsjö er en brunaktig farge som er en flott basisfarge, og kan trekkes i mange ulike retninger.        

Farge som speiler nåtiden

Det er 18. året på rad at Nordsjö inviterer ledende designere fra hele verden til å utforske global design og livsstilstrender, og fanget nåtidens stemning i årets farge og fire inspirerende ColourFutures 2021-paletter.

– Årets farge og fargetrendene for 2021 speiler både den store forandringen vi har sett globalt dette året, og usikkerheten vi opplever rundt omkring oss. Samtidig ser vi at det ut av denne usikkerheten oppstår positive ting som solidaritet, generøsitet og et nytt fellesskap. Dette gjenspeiles i både årets farge og i de fire palettene som på ulike måter innbyr til mot og håp om fremtiden, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Se flere bilder
Interiør med røde farger i kombinasjon med årets farge

Foto: Nordsjö

EXPRESSIVE COLOURS: En innbydende og feminin palett som bygger selvtillit og gir trygghet til å ta egne fargevalg, og stå for det.         

Fire paletter

Sammen med årets farge ble det lansert fire paletter, alle med Brave Ground som basisfarge. Her føres fargen i veldig ulike retninger, og svarer på forskjellige ønsker og behov for farger. Palettene kan trekkes mot lyst eller mørkt, mer eller mindre farge.

Expressive-paletten: Fremtredende røde og rosa nyanser balansert med myke nøytrale – dette er farger som kan gi liv og vitalitet til våre hjem. Vi kan skape et individuelt utrykk som gir energi, overrasker og reflekterer hvem vi virkelig er.

Trust-paletten: Jordtoner fra hele verden. Disse forente nyanser avspeiler oss alle. Varme naturlige grå- og bruntoner, farger som kompletterer hverandre og oppmuntrer til fellesskap, samarbeide og gir hjemmet en følelse av harmoni.

Timeless-paletten: Inspirerende nyanser av gult og oker, sammen med myke naturlige toner, kan hjelpe til å skape en bakgrunn som omfavner både gammalt og nytt. Stimulerende uten å være dominerende gir de positivitet og balanse til et rom.

Earth-paletten: Gjennom å gjenspeile tonene fra havet, himmelen og marken vi går på, kobles vi til den naturlige verden rundt oss. Det er enkelt å ta inn denne omverdenen inn i hjemmet med naturlige farger som fungerer naturlig sammen.

Se flere bilder
Jordfarger ton-i-ton brunt

Foto: Nordsjö

TRUST COLOURS: Et viktig signal fra trendpanelet er nødvendigheten av at vi møter framtiden i fellesskap. Fargene i denne paletten vil påvirke og styrke både mot og kommunikasjon.        


Se flere bilder
Tidløse farger

Foto: Nordsjö

TIMELESS COLOURS: Denne paletten henter inspirasjon i fortiden. Vi tar med oss det beste og lager en ny moderne vri som både ankrer oss viser retning framover.


Se flere bilder
Tidløse farger

Foto: Nordsjö

EARTH COLOURS: Hva kan vel være mer beroligende enn å sitte ved havet og se ut i intet. Med farger inspirert av hav, luft og himmel kan vi skape harmoniske og rolige interiør.        

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.