Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Evolve Recycled-Nordsjövit-FotoNordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Nordsjö lanserer gjenvunnet maling

I januar lanserer Nordsjö en unik interiørmaling for tak og vegg – som inneholder en andel gjenvunnet maling. Her er malingrester som har blitt samlet inn på gjenvinningssentraler blandet ut med nyprodusert maling. Målet er å redusere karbonfotavtrykket og destruere mindre maling.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Ved å samle inn malingrester som leveres inn til gjenbruksstasjoner, for så å bruke den til å lage ny maling, tar malingprodusenten Nordsjö sitt første skritt mot en mer sirkulær økonomi for malingprodukter. Nordsjö Evolve Recycled inneholder 35 prosent resirkulert maling, og lanseres på det norske markedet i slutten av januar.

– Det selges store mengder maling til både forbrukere og det profesjonelle markedet hvert år, og mye av denne malingen leveres inn på gjenvinningsstasjoner for destruksjon. Ved å introdusere Nordsjö Evolve Recycled vil vi kunne utnytte en del av denne malingen, redusere karbonavtrykket for våre Nordsjö-produkter og tilby et nytt alternativ til våre kunder, sier Louise Forslund, Brand Manager i Nordsjö.

Malingrestene som samles inn filtreres og bearbeides, før de blandes med nyprodusert maling. Sluttproduktet er et 2-i-1-produkt, grunning og toppstrøk, beregnet for vegger og tak innendørs der det ønskes lyse, hvite eller grå farger og helmatt glans. Før boksene kommer til butikkhyllene har malingen gjennomgått omfattende kvalitetstester som sikrer at den lever opp til forventningene. 

Se flere bilder
malingboks Nordsjö Evolve Recycled

Foto: Nordsjö

NORDSJÖ EVOLVE RECYCLED inneholder 35 prosent resirkulert maling, og lanseres på det norske markedet i slutten av januar.

Gode tilbakemeldinger

Nordsjö Evolve Recycled er utviklet i samarbeid med gjenvinningsselskapet InterCheM, som håndterer og bearbeider maling som forbrukere leverer inn til gjenvinningsstasjoner. Arbeidet med å ta frem en sikker, god og forutsigbar malingkvaliet har pågått i fem år, og malingen har underveis fått gode tilbakemeldinger etter felttester utført av profesjonelle malere rundt om i Europa.

Miljøfordelene med Nordsjö Evolve Recycled er et redusert karbonfotavtrykk, minus 21 prosent sammenlignet med Nordsjö Original Tak- og veggmaling helmatt 3, samtidig som mengden maling som destrueres også reduseres.

– Prosjektet er nok et steg på Nordsjös reise for å nå bærekraftmålene og bidra til et nytt kretsløp for malingsavfall, skriver selskapet i pressemeldingen.  

Se flere bilder
stol i hvitt interiør

Foto: Nordsjö

MILJØFORDELENE med Nordsjö Evolve Recycled er et redusert karbonfotavtrykk, minus 21 prosent samtidig som mengden maling som destrueres også reduseres. 

Mer informasjon
Les mer
Nordsjö Evolve Recycled:

En interiørmaling til tak og vegg som inneholder 35 prosent resirkulert maling. Et første steg mot en sirkulær økonomi for maling.

  • Gir malingsavfall et nytt liv
  • Moderne helmatt finish
  • 2-i-1, grunning og toppstrøk i ett
  • Utmerket dekkevne
  • Enkel å påføre
  • Lavere karbonfotavtrykk*
  • Emballasje med delvis resirkulert plast

* Målt i kg/kvm sammenlignet med Nordsjö Original Tak- og veggmaling helmatt 3

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.