Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Colour of the Year_Wild Wonder-FotoNordsjö.jpg

Foto: Nordsjö/COTY23

Nordsjö kårer Wild Wonder til Årets farge 2023

Sammen med fire fargepaletter og trendrapporten Colour of the Year lanserer Nordsjö den korngule Wild Wonder som Årets farge for 2023. Fargen er inspirert av de varme tonene fra modne kornåkre.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Hvert år samler det globale malingkonsernet Akzo Nobel farge- og trendeksperter for å analysere trender og tendenser i samfunn over kloden, og sammenfatter inntrykkene i trendrapporten Colour of the Year, COTY23. Konkusjonen denne gang er at krig, kriser og usikkerhet i omverdenen fører til at vi har behov for å finne stabilitet, trygghet og balanse i våre omgivelser. Og at det er i naturen vi finner dette. 

Se flere bilder
fargepaletter COTY23

Foto: Nordsjö/COTY23

PALETTENE: Disse fire paletter gjør fargevalget for forbrukere enklere, for de som vil gjøre sine boliger og nærmiljøer personlige, tidløse og samtidig aktuelle.

Naturinspirasjon

Temaet for COTY23 preges er «Seeds of wonder», og den viktigste fargen – Årets farge for 2023 – er den korngule Wild Wonder.

– Naturen er det som inspirerer oss og får oss til å føle oss bedre i våre liv og i våre hjem. Derfor er hele vår fargepalett for 2023 inspirert av naturens rytmer, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö og en av ekspertene som har utarbeidet trendrapporten.

Se flere bilder
interiør i paletten Buzz

Foto: Nordsjö/COTY23

BUZZ COLOURS: Den optimistiske paletten i gult, rosa og gyllene farger tilfører glede og harmoni og hyller styrken i å jobbe sammen.

Fire paletter

– Wild Wonder snakker til oss på et språk som vi instinktivt forstår. Den er positiv, naturlig, og inspirert av fargen på modent korn. Samtidig er fargen fleksibel og får ulike uttrykk etter hva den kombineres med, sier Linde.

Rundt den strågule Wild Wonder har Nordsjö bygget opp de fire palettene Lush, Buzz, Raw og Flow som setter ulike stemninger.

– Felles er at de bygger på naturens magi, og tar den følelsen inn i hjemmet, sier hun. 

Se flere bilder
interiør i paletten Lush

Foto: Nordsjö/COTY23

LUSH COLOURS: Grønt, brunt og lilla gir, sammen med Wild Wonder, en naturlig rolig og håpefull palett.

Dette er en smart varmtvannsbereder
Teknisk

Dette er en smart varmtvannsbereder

Mange forbrukere har et forhold til smarte elbilladere, som utnytter tidspunktene på døgnet når strømprisen er lavest. Samme teknologi har beveget seg over på en annen varegruppe, nemlig...

Bergensk nasjonalskatt restaurert
Prosjekter

Bergensk nasjonalskatt restaurert

De monumentale freskomaleriene i Hotel Bergen Børs har gjenoppstått i fordums glans. Kirkemalermester Norbert Seidel har renset, reparert og tolket Axel Revolds bilder fra byens historie...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.