menu
Annonse

Nordre Ål skole

Nordre Ål skole i Lillehammer er størst og best i klassen. − Vi har fått den skolen vi drømte om, sier rektor Laila Owren.

Robert Walmann/ifi.no 14.11.2019 cloud_download

fullscreen
  • Kringsjå og Ekrom barneskole i Lillehammer er nå slått sammen og blitt til Norde Ål Skole. Det er blitt Lillehammers største barneskole.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

  • I skolens 1500 kvadratmeter store gymsal har mesterbedriftene behandlet veggene med hvitpigmentert TreStjerner Gulvolje fra Scanox AS. – Fordi den beskytter og gjør det enkelt å vedlikeholde, sier malermestrene.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

  • I sentrum av bygget finner vi «Hjerterommet» med sitt store amfi. Her er også kantine, bibliotek, musikkrom og scene.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
PÅ UTKIKK:

«Kongla» er en utkikkspost med god utsikt over «hjerterommet» på skolen. − Det er blitt veldig bra her, sier John Arnfinn Sletten og Anders Englund fra Malermestrene Indre Østland. Sammen med Johnny Moe og Henrik Nordberg fra Ragnvald Moe AS har de lagt gulv og behandlet alle overflater over tre plan på til sammen 8400 kvadratmeter.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Når Lillehammer kommune bygger skoler, slår de på stortromma. Denne gangen slo de like godt sammen to eksisterende barneskoler og gav dem et nytt praktbygg i massivtre.

Størst i kommunen

GRØNNE GULV:

På gulvene er det blant annet lagt 5000 kvadatmeter med «Optima» fra Tarkett i en helt spesiell grønnfarge. − På det meste har vi vært ni malere og fem gulvleggere her. Vi er stolte av å ha levert et godt resultat innenfor tidsfristen, sier Johnny Moe og John Arnfinn Sletten.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

I dag er Nordre Ål skole den største barneskolen i Lillehammer. Den huser elever som tidligere har gått på Kringsjå og Ekrom barneskole. Med sine 24 klasserom vil den nye skolen kunne ta imot hele 672 elever.

Samarbeider på gulv og vegger

Det skjer mye takket være Malermestrene Indre Østland og malermesterbedriften Ragnvald Moe. Sammen har de tatt ansvaret med å legge gulv og behandle alle overflater over tre plan på til sammen 8.400 kvadratmeter.

Straks skolestart
Johnny Moe og Henrik Nordberg fra Ragnvald Moe AS er på plass sammen med John Arnfinn Sletten og Anders Englund fra Malermestrene Indre Østland. Om to dager kommer elevene til den nye skolen.

Fargerikt og solid
Da får de blant annet se at det er lagt «Optima» fra Tarkett i en helt spesiell grønnfarge på gulvene. Et par steder ligger også belegget «Sphera» fra Forbo. Elvene får også se at alle limtreoverflater og massivtreverk er behandlet med en hvitpigmentert gulvolje fra Scanox – den berømte TreStjerners gulvoljen.
− Det er gjort for å gjøre det enklere vedlikeholdsmessig, og for å unngå at det gulner, forteller John Arnfinn Sletten.

Bygget for å vare
Et sted det derimot skal være gult, er klasserommene. Alle klasserom er fargesatt okergult for trivsel og god motivasjon til god læring.
Ser elevene ned, vil de også se taktile produkter fra Duri Fagprofil. Alt av ledelinjer, trappeneser og oppmerksomhetsfelt er boret og limt fast i gulvet for all fremtid. På deler av betongveggene har Sika sluppet til med sin betongimpregnering. Andre betongvegger er malt. Det har med andre ord vært nok å gjøre for de to mesterbedriftene.

ROM FOR ALLE:

På denne skolen har alle trinn sine egne innganger og rom. Her også læringsrom og oppholdsrom med gjennomtenkt interiør. Det er blant annet lagt belegget «Sphera» fra Forbo.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

SITTER FAST:

Alt av taktile produkter som ledelinjer, trappeneser og oppmerksomhetsfelt er levert av Duri Fagprofil. – Det er boret og limt og vil aldri løsne, sier John Arnfinn Sletten.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Fornøyd med leveringen
− På det meste har vi vært ni malere og fem gulvleggere her. Vi har jobbet på spreng i et halvt år og er stolte av å kunne levere et godt resultat innenfor tidsfristen. Veidekke har gjort det lett for oss å jobbe effektivt, sier Johnny Moe og John Arnfinn Sletten.

FARGERIKT:

Med sine 24 klasserom vil den nye skolen kunne ta imot hele 672 elever. – Vi tror elevene blir inspirert av fargerike vegger. På noen betongvegger har vi også brukt betongimpregnering fra Sika, forteller Malermestrene Indre Østland og malermesterbedriften Ragnvald Moe.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Med på arbeidet
Også rektor Laila Owren er fornøyd med sin nye skole.
− Vi har vært med i prosessen fra første dag. På den måten har vi påvirket hvordan bygget skulle bli. Det har vært spennende å jobbe sammen med arkitektene. Jeg kan med hånden på hjertet si at vi har fått den skolen vi ønsket oss. Vi merker også godt vi er i et hus med mye treverk. Treet absorberer fukt og regulerer inneklimaet naturlig. Her er det godt å være, sier hun. 

Egen inngang
På denne skolen har også alle trinn sine egne innganger. I sentrum av bygget finner vi «Hjerterommet». I tilknytning til dette finner vi også kantine, bibliotek, musikkrom og scene. Utvendig er bygget kledd i ubehandlet malmfuru med innslag av fargerike fasadeplater.

Nordre Ål skole

Sted: Lillehammer
Prosjekttype: Skole
Bruttoareal: 8.400 kvadratmeter
Totalentreprise: 262 millioner kroner eks. mva.
Byggherre: Lillehammer kommune
Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør Indre Østland
Arkitekt: VIS-À-VIS
Utførende gulv- og malerarbeid: Malermestrene Indre Østland og malermesterbedriften Ragnvald Moe. Nordre Ål skole er ført opp med 1.800 kubikk massivtre- og limtrekonstruksjoner.

Annonse

Mer Informasjon

Annonse
Annonse
Annonse