FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Canova-Arabescato-60x60-FotoGolvabia.jpg

Foto: Golvabia

Nordmenn drømmer stort og flisefint

For ikke lenge siden var mosaikk den hotteste flistypen. Den trenden er nå snudd helt på hodet, og vi går mot stadig større formater.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enten det skal velges fliser til baderommet, kjøkkenet, i gangen eller på stuen, er store fliser det mange nordmenn drømmer om. Fliser som er 60x60 centimeter eller større, gir et eksklusivt uttrykk, med få fuger og en ren og pen overflate.

– Et ekstra helhetlig og luksuriøst utseende får du om du bruker samme fliser på gulvet og på veggen, sier Victoria Davidsson hos Golvabia, som har satt sammen et eget utvalg av fliskolleksjoner i storformat.

Alle flisene i katalogen «Grand Selection» er såkalte granittkeramikk-fliser. Det innebærer at de er brent ved en meget høy temperatur, og har en hard og slitasjesterk overflate med et lavt vannopptak. Flistypen kan brukes både på gulv og vegg, og kan også brukes utendørs. Grantittkeramikk med rettsagde kanter kan legges med meget smale fuger.

Se flere bilder
Ceppo di Gre, store fliser

Foto: Golvabia

CEPPO DI GRÉ: En tidsmessig flisserie som er inspirert av italiensk stein. Ceppo di Gré gir en både elegant og rustikk opplevelse til både gulv og vegg.

Luksuriøst utseende

For den som drømmer om marmor, er Canova er svaret. Serien er en meget naturtro etterligning av det eksklusive steinmaterialet. Flisene kommer i delikat hvitt med sjatteringer i grått, i dramatisk sort med lyse og rødlige innslag, eller i to ulike grå farger, og finnes både med matt og polert overflate. Den polerte overflaten gir en ekstra luksuriøs følelse, uten å være glatt å gå på.

Ceppo di Gré er en annen steinimitasjon, og også den inspirert av italiensk naturstein med en naturtro fremstilling av små og store steiner. Ceppo di Gré gir en både elegant og rustikk opplevelse av rommet. Flisene finnes i fire farger og fem ulike størrelser, fra 15x15 cm som løse fliser og den smårutete mosaikken, til storformat 60x120 cm.

Klint er en moderne flis med deilig følelse. Det er litt glitter i flisen som gir en unik og levende steinkarakter. Den kommer i både klassiske gråfarger og en lun og varm beige farge. De største formatene er 60x120 og 60x60 cm, men Klint kommer også i 30x30 cm, 30x60 cm og som mosaikk. 

Se flere bilder
Canova

Foto: Golvabia

CANOVA: Marmortrenden fortsetter og serien Canova inneholder alt fra mosaikk til lekre storformat. Den polerte overflaten tilfører en ekstra luksuriøs følelse, og denne flisen er ikke for feiginger.


Se flere bilder
Klint

Foto: Golvabia

KLINT har en svakt glitrende overflate som gir ekstra steinkarakter. Den kommer i både klassiske gråfarger og en lun og varm beige farge. 

Små eller store fliser?

  • Med småfliser og mosaikk får flaten et dynamisk og livlig utseende, mens større fliser med færre fuger gir et mer dempet og roligere inntrykk. Med storformat fliser blir flisens design mer fremtredende enn fugene, som kan bli litt dominerende estetisk ved små formater.

  • Store fliser ser også veldig eksklusivt ut, spesielt i når designet er en steinimitasjon.

  • Ved rengjøring er det ofte en fordel med få og smale fuger. Fugene er ru i overflaten og derved mer mottagelig for skitt og smuss enn selve flisoverflaten som er tett og glatt.

  • Det går fint å bruke samme flisformat på vegg og gulv. Det går også bra å velge ulike størrelser på flisene, med for eksempel store fliser på veggen og mindre på gulvet. Med såkalte designsluk, rennesluk eller linjeavløp, er det mulig å bygge korrekt fall mot sluken også med store flisformater. 
Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.