Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
MLF-BRANSJEN MØTES FotoKariWilsgård-mlf.JPG

Foto: Kari Wilsgård/MLF

Nordisk mesterskap for malere er tilbake!

Før første gang på fire år er det nå endelig klart for et nytt nordisk mesterskap i overflateteknikk, og denne gangen i Norge! 13. til 16. september braker det løs på Litteraturhuset. Arrangementet er åpent for tilskuere.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Annethvert år arrangeres normalt nordisk mesterskap i overflateteknikk. Grunnet pandemien ble arrangementet i 2020 avlyst. Nå er mesterskapet for yngre malere tilbake på norsk jord, og Sander Kvittingen skal representere Norge. Ved forrige mesterskap i 2018 delte Norge, Sverige og Danmark gullmedaljen. Da representerte Ewelina Sekiw Norge i konkurransen, som gikk av stabelen i Helsingfors.

Se flere bilder
Ewelina Sekiw  nordisk mester

Foto: Kari Wilsgård/MLF

TIDLIGERE VINNER: I 2018 ble det delt førsteplass for Norge gjennom Ewelina Sekiw som da var lærling hos Sjur B. Hansen og Malermestrene AS i Oslo.

Viktig med konkurranse

– Tanken bak alle mesterskap er at konkurranser er en veldig fin plattform for å utvikle og bygge kompetanse. Det er også en fin måte å synliggjøre bransjen på, på en fin og positiv måte. Vi får vist frem engasjert norsk ungdom som satser på malerfaget, og vi får vist frem bredden i malerfaget, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos Malermestrenes Landsforbund, MLF.

Et slikt arrangement er en fin måte å bryte ned fordommer rundt malerfaget på, og det er med på å bygge yrkesstolthet, mener Wilsgård.

– Vi har arrangert norsk mesterskap i mange år, normalt er det et nordisk mesterskap annethvert år,  men grunnet pandemien ble det som skulle arrangeres i 2020 avlyst. At vi fikk delt gull i 2018 er vi veldig stolte av. I Danmark og Sverige er malerfaget mye større enn i Norge. Det viser at vi gjør ting riktig, sier Wilsgård.

–  Og det er jo kjempegøy med konkurranser, legger hun til.

Se flere bilder
Sander Kvittingen

Foto: Kari Wilsgård/MLF

NORSK MESTER: Totalt fem deltagere stiller på startstreken for det nordiske mesterskapet i overflateteknikk, de aller fleste er tidligere nasjonale vinnere. Sander Kvittingen, som vant det norske mesterskapet på Bygg Reis Deg i 2021, representerer Norge i september. 

Munch-inspirert konkurranse

– Oppgavene de får i det nordiske mesterskapet er en god del vanskeligere enn de som er i det norske mesterskapet. Vi skal innom flere ulike oppgaver, fra å skjære ut sjablong til å tapetsere vegg og male dører, sier Wilsgård.

Et par av oppgavene er inspirert av maleren Edvard Munch. Dette kommer av at mesterskapet egentlig skulle ha gått av stabelen i 2020, da det mye museet ifølge planene skulle åpne.

– Den ene sjablongen de skal skjære ut er hentet fra maleriet Solen. Og en annen er en forenklet illustrasjon av maleriet Skrik. Skrik illustrerer perfekt både nervene og nervøsiteten noen av deltagerne nok føler på under en slik konkurranse, sier Wilsgård.

Ønsker publikum

Det nordiske mesterskapet for malerfaget er et åpent arrangement, og alle som vil kan komme og se på konkurransene.

– Vi ønsker så mye publikum som mulig, det gir en fin ramme rundt konkurransen - samtidig, får vi vist og løftet frem malerfaget på en fin måte. Så den 13. til 16. september er det bare å komme innom Litteraturhuset i Oslo og se de beste unge malerne i Norden konkurrere om seieren, sier Wilsgård.

Mer informasjon om arrangementet finnes på nettsidene til MLF. 

Se flere bilder
Kari Wilsgård

Foto: Robert Walmann/ifi.no

ØNSKER PUBLIKUM: Konkurransen er åpen for tilskuere og Kari Wilsgård i MLF håper på så mange som mulig tar turen 13. til 16. september.

Mer informasjon
Les mer
NORDISK MESTERSKAP FOR MALERE
  • 13.-16. september 2022
  • Litteraturhuset, Oslo

I tillegg til selve konkurransen blir det også holdt et møte med alle landene som deltar. Nordic Meeting - NMO har blitt arrangert siden 80-tallet og her møtes alle de nordiske landene for å diskutere felles utfordringer, løsninger og muligheter for bransjen. På den måten lærer landene av hverandre.        

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.