Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
NM-2023-FotoIverValkvæFIno-6.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

NM i malerfag og Bygg Reis Deg er i gang

Bygg Reis Deg 2023 er i gang i Nova Spektrum i Lillestrøm. Her arrangeres det også NM i overflateteknikk. Tre malere og tre gulvleggere konkurrerer om den gjeve norgesmestertittelen.

Chera Westman / Iver Valkvæ

Chera Westman / Iver Valkvæ
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Klokken 9.00 onsdag 18. oktober åpnet Bygg Reis Deg dørene til messehallene i Nova Spektrum i Lillestrøm og besøkerne kunne endelig møte de 380 utstillerne. I tillegg til nye og smarte løsninger for bygg, bolig og eiendomsutvikling, kan besøkerne også komme tett på Norgesmesterskapet i overflateteknikk.

I hall E har Malermestrenes Landsforbund, MLF, og IFI sammen med sponsorer fra bransjen laget en arena der seks av Norges beste malerlærlinger og gulvleggerlærlinger konkurrerer om heder, ære og fine premier. 

Se flere bilder
NM overflateteknikk

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

KONKURRANSEARENA: Besøkerne kommer tett på utøverne i hall E, der Norgesmesterskapet i overflateteknikk pågår. Rundt utøverne stiller bransjens aktører, MLF og IFI ut i egne stands. 

Avgjøres på lørdag

Kari Wilsgård fra Malermestrenes Landsforbund synes at både malerne og gulvleggerne nå har kommet godt i gang med oppgavene sine.

– De har god kontroll på oppgavene, og oppladningen til mesterskapet har vært god. Konkurransen er lagd opp slik at de selv må bestemme hvordan de bruker tiden de har til rådighet. Det viktigste er å være er ferdig med alle oppgaver da sluttsignalet går på lørdag, sier Wilsgård.

Se flere bilder
Theodor Stigar

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MALERSVENN: Theodor Stigar er 22 år gammel og ansatt hos Juuhl & Bratfoss. Han tok nylig svennebrev, og konkurrerer om å bli Norges beste maler.

Høyt konkurransenivå

– For å løfte nivået i Norge er oppgavene laget for å gjenspeile de oppgaver som gis i Europamesterskapet. Det gjelder også bedømmingen og kriteriene for oppgavene som i år harmoniserer bedre med kriteriene som er i EM. Mye er likt, men vi har fornorsket oppgavene litt, sier Jan Åge Iversen hos Polyflor.

Iversen har hatt ansvaret for å utvikle konkurranseoppgavene for gulvleggerne, og sitter i dommerpanelet som skal kåre en vinner. Han var nylig i Gdansk under Yrkes-EM som både dommer og coach for Leon Seilen som representerte Norge i gulvlegging. Leon Seilen vant gulvlegger-NM ved forrige Bygg Reis Deg-messe i 2021. 

Se flere bilder
Jan Åge Iversen, 2023

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

KONKURRANSESJEF: Jan Åge Iversen, teknisk sjef hos Polyflor har satt sammen konkurranseoppgavene for gulvleggerne. Han var også coach for regjerende Norgesmester i gulvlegging, Leon Seilen som nylig deltok i europamesterskapet. 

Følg med videre

Fargemagasinet følger konkurransen og messen videre, og kommer med flere rapporter. Følg med på hva som skjer på våre nettsider, Facebook og Instagram og vår TikTok-kanal

Se flere bilder
Hall E

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

OPPDATERING: Følg med på nett for flere oppdateringer. 

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.