Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Fargekart NID Bohus-HOVEDBILDE-Foto-NID-Bohus.jpg

Foto: Ragnar Hartvig NID/Bohus

NID og Bohus fortsetter fargesamarbeidet

Faghandelskjeden Nordsjö Idé & Design og møbelkjeden Bohus selger til de samme kundene, og satser derfor sammen på felles farger. Det startet med veggfarger til «en grå sofa». Nå løfter de fram en palett for hele huset, og farger som skal vare.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordsjö Idé & Design og Bohus har samarbeidet om farger til norske oppussere siden 2016. I starten handlet det om å hjelpe folk til å finne veggfarger til «den grå sofaen». Siden har det blitt flere fargekart, og etter hvert har det blitt en hel fargevegg med 60 aktuelle farger i butikkene til NID.

I disse dager lanserer de en felles fargepalett, med fem farger, skreddersydd for det norske markedet. 

Se flere bilder
Fem farger

Foto: NID/Bohus

FEM FARGER: Den nye paletten består av de fem fargene Krassisk Brunbeige, Nordisk Lys Rosa, Rustikk Gull, Nordisk Grågrønn, Nordisk Mørkblå.

En palett

– Vi ser at det er et hig etter farger. Men folk er ikke opptatt av å finne bare en farge. De ser på rommet totalt, og rom i sammenheng. De vil ha hjelp til å skape en fin helhet. Og med en palett er det enklere å lande helheten, sier kjedeleder Torgeir Skjerve hos NID.

Han så ikke noe poeng i å lage et helt nytt fargekart, for fargene i det forrige kartet er fortsatt riktig. Poenget nå er, som han sier, at fargene pakketeres riktig.

Den nye paletten består av fem farger, nøye utvalgt etter det som er trenden i dagens møbelmarked. Det er Marianne Stensrud fra Bohus og Birgit Torkildsby (tidligere ansatt hos Borge) som står bak fargevalget. Begge kjenner godt til folkets smak etter mange år i bransjen, og de har testet fargene i praksis. Resultatet er flere interiør, der fargene vises sammen med sesongens møbler.

Se flere bilder
Portrett av Torgeir Skjerve kjedeleder i NID

Foto: Jan Lillehamre/ifi.no

TORGEIR SKJERVE: Kjedelederen i NID har trua på at den nye fargepaletten vil slå an både i butikk og hos forbruker.        

Kommersielle farger

Kjedeleder Skjerve er strålende fornøyd med resultatet.

– Det er avgjørende at fargene settes inn i en kontekst der kundene kjenner seg hjemme. Bilder fra «vanlige hjem» er derfor gull verdt. Da er det enklere for folk å se for seg hvordan det blir når de bruker fargene hjemme hos seg selv, sier han.

Han er opptatt av at satsingen skal være et nyttig verktøy både for butikkselger og forbruker.

– Det er vel og bra med trendfarger, men for NIDs butikker er det viktigst å ha farger som selger til mange. Vi må tenke kommersielt, vi jobber mot «åttiprosenten», og da må vi ha farger som treffer folk, og som selger, sier han. 

Se flere bilder
Grønne vegger i entre

Foto: Ragnar Hartvig NID/Bohus

INSPIRASJON: Når fargene vises i et relevant miljø, er det lettere for folk å forestille seg hvordan fargen kan bli i eget hjem. Veggene er malt i Nordisk Grågrønn. Det rustikke spisebordet fås hos Bohus.        

Riktig timing

Det er ingen nye farger i paletten. De finnes allerede i fargeveggen, men de er satt sammen på en ny måte.

Skjerve nevner at den gule fargen var årets farge fra Nordsjö i 2016.

– Det var nok litt tidlig for mange da, men nå opplever butikkene at dette er en farge mange spør etter. Det handler om timing, og å finne de riktige kombinasjonene. Og jeg tror det vi gjør nå er riktig, sier kjedelederen.

– Marianne og Birgit skjønner markedet. Foruten møblene tenker de også på at dette skal være farger som henger sammen med gulv og tapeter. Og at det er farger som skal vare, legger han til. 

Se flere bilder
Spisestue med malte vegger i fargen Klassisk brunbeige fra NID

Foto: Ragnar Hartvig NID/Bohus

SAMSTEMT: Fargene i paletten er plukket ut for å stemme med møbler, gulv, tepper og annet interiør som er i tiden og ment for å vare. Veggene her er malt i Klassisk Brunbeige. Teppet og møbler er fra Bohus.        

Vellykket samarbeid

Fargepaletten vil også bli profilert av Bohus, både i høstkatalogen, som går ut til alle landets postkasser om kort tid, og i møbelbutikkene.

– Samarbeidet med Bohus gir oss en fin eksponering av fargene. De er også veldig gode på nett og sosiale medier, noe som gir oss veldig god drahjelp, sier Skjerve fornøyd.

Han forteller at etter at den nye paletten ble lagt ut på nettet har det vært et «run».

Det skal bli artig å se utover høsten. Nå er det opp til butikkene å gjøre fargene synlig lokalt og vise at de selger rom – ikke bare ruller, bokser og kvadratmeter. 

Se flere bilder
Stue med gule vegger og rosa tak

Foto: Ragnar Hartvig NID/Bohus

MULIGHETER: Gult og rosa er en kombinasjon, som er ny for mange. Her er taket malt i Nordisk Lysrosa, og veggen i Rustikk Gull.        

Positivt å ha egne farger

– Da vi startet samarbeidet med Bohus, var vi spent på hvordan det ville fungere å kjøre fram egne farger. Nå ser vi at en stor andel av fargene vi selger, er fra vår egen fargevegg.

– Det er fint å ha sine egne farger. For den som skal hjelpe kunden med farger gir det en egen trygghet å vite at utvalget er basert på god kunnskap om markedet, og norsk virkelighet. Vi vet at fargene passer sammen med møblene folk kjøper. Dette er også farger vi har tro på vil vare. Derfor er den nye paletten et godt verktøy i butikk, avslutter Torgeir Skjerve.

Se flere bilder
Bad med vegger malt i fargen Nordisk Mørkblå fra NID

Foto: Bård Gundersen NID/Bohus

ALLE ROM: Fargene i paletten kan kombineres på utallige måter, og fungerer i alle rom. Her er badet pusset opp med Nordisk Mørkblå.        

Mer informasjon
Les mer
Farger i forandringes tid
Se flere bilder
Portrett av Marianne Stenrud og Birgit Torkildsby

Foto: Ragnar Hartvig, Bård Gundersen

TEAMWORK: Marianne Stensrud og Birgit Torkildsby har plukket ut paletten.

Marianne Stensrud og Birgit Torkildsby har lang erfaring med interiørfarger. – Farger er viktige, sier de og oppfordrer folk til å velge etter egen smak. De opplever at mange har fått et nytt syn på hjemmet sitt etter å ha vært mer hjemme enn før, og at mange har kjent på viktigheten av fargene vi omgir oss med. De har kalt paletten “Forandringens tid”.

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.