FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Gulvtrend-Boen-HOVEDBILDE-Eik_Andante_Chevron.jpg

Foto: Boen

Naturens farger og materialer er årets gulvtrend

Etter et tiår med interiør i lyst grått og hvitt, går vi inn i en tid med sterkere farger. Naturens egne materialer, bærekraft og kvalitetsprodukter står nå i sentrum. Det gjelder ikke minst for gulvene, der mønsterlagt parkett blir stadig mer populært.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beige, brunt, gult og også grønt er populære fargevalg når nordmenn pusser opp.

– Vi blir mer opptatt av naturlige materialer som tre, glass, keramikk, rotting og har ikke minst en større interesse for på bærekraft og materialer av god kvalitet. Naturen er ikke bare viktig for oss, men også en kilde til inspirasjon som vi ønsker å bringe inn i hjemmet, sier Evelyn Schedelberger hos Boen.
Se flere bilder
naturlig treverk

Foto: Boen

BÆREKRAFT: Senses er et gulv som spiller på originaliteten til treverket. Sprekker og kvist håndskrapt og fylt for hånd. Overflaten er oljet og pigmentert for å beholde den fine eikefargen over tid. 

Eksklusivt og mønstret

Se flere bilder
v-mønstre

Foto: Boen

MØNSTRE: Chevron er et omvendt V-mønster, og den første bruken av dette mønsteret finnes på keramikk som stammer helt tilbake til Knossos på Kreta som ble bygget i bronsealderen. Med sitt perfekte linjeformede mønster ser et chevron-gulv ut som en lang rekke med rette piler.

Til så vel klassiske bygårdsleiligheter som moderne boliger velges gulv etter personlig smak. Denne er gjerne mer eksklusiv enn før, med mønsterlagt parkett, brede bord og den naturlige eikefargen.

– Fiskebensparkett og chevron-mønster er i vinden, og kundene ønsker å dra inn varmen fra tregulv, samtidig som man vil ha noe spesielt. Man tør å blande det tradisjonelle med det moderne, sier hun. 

Naturlige farger

Parkettgulv med lyse og brede bord er fortsatt meget populært, men den naturlige eikefargen tar sin plass. Mørkere gulv er også i ferd med å bli mer vanlig – her går noen foran på sosiale medier, og andre blir inspirert til å følge etter.

Vi er ikke lenger like opptatt av å definere hvilken type stil vi har, men ønsker at hjemmet skal representere hva vi selv liker og syns er fint. Et kjøkken i lys eller mørk eik sammen med parkett og andre møbler av tre er ikke lenger for mye, og vi kombinerer gjerne flere farger, istedenfor å søke helhet med en smal fargepalett. 

Se flere bilder
mørke farger

Foto: Boen

MER FARGE: Parkettgulvet Eik Foggy Brown er utviklet av Boen i samarbeid med interiør- og motestylisten Elisabeth Halbjørhus, som driver instagramprofilen @pureelisabeth. Gulvet har en varm, mørk farge som tilfører karakter og personlighet til interiøret. 

Mer komfort

Se flere bilder
personlig stil

Foto: Boen

KOMFORT: Personlighet og komfort er basis for din personlige stil. Den personlige stilen har lenge vært viktig, og kommer til å fortsette å være det fremover. Vi er ikke lenger like opptatt av å definere hvilken type stil vi har, men vi ønsker at hjemmet vårt skal representere hva vi selv liker og syns er fint. 

– Uavhengig stil eller trender er det personlighet og egen komfort som spiller den største rollen. Vi skal ha et hjem vi er fornøyde med og som gjør at vi kan koble av. Lek med farger og trender, kombiner gjerne nytt og gammelt, det viktigste er at hjemmet skal være ditt eget, sier Evelyn Schedelberger.

Mer informasjon
Les mer
Trendnøkkel:
Se flere bilder
Gulvtrend-Boen-HOVEDBILDE-Eik_Andante_Chevron.jpg

Foto: Boen

TRENDY: Ulike former for mønsterlegging av gulv blir stadig mer populært. Dette mønster heter chevron.

  • Naturen – både i form av materialer og farger i interiøret.
  • Mønstre – parkett i klassiske mønstre som fiskebein og chevron
  • Mer farge – eikens egen farge eller mørkpigmentert treverk
  • Personlighet og komfort – hjemme skal vi trives og koble av
  • Bærekraft – holdbar og håndlagd kvalitet, mindre bruk og kast
  • 70-tallet – lek med farger og former, og mer tre i interiøret
Kombinert masse for fug og lim
Produktaktuelt

Kombinert masse for fug og lim

Combi Tack 547 fra Dana Lim er et kraftig og elastisk produkt som kombinerer fugemasse og lim, og som passer for montering, fuging og tetting både inne og ute. Godkjent for våtrom,...

Miljøsmart maleverktøy
Produktaktuelt

Miljøsmart maleverktøy

Nå kommer penselen som tåler å rengjøres og brukes gang på gang. Jordan har utviklet en pensel med skaft laget av FSC-sertifisert treverk og blikk av rustfritt stål. Busten er laget...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.